Ova publikacija je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije.
Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

⇓⇓⇓ PLEASE SCROLL DOWN FOR ENGLISH ⇓⇓⇓

 

MEĐUNARODNO EDUKATIVNO PARTNERSTVO “KAZALIŠNI PITCHING ZA ZAPOŠLJIVOST”

Zajedno sa šest partnera iz Europe, Centar za kulturu Trešnjevka od 1. studenog 2018. godine pokreće novi projekt financiran iz Erasmus+ programa za edukaciju, trening, mlade i sport Europske Komisije, posredstvom Agencije za mobilnost i programe EU

U javnosti poznat pod skraćenim nazivom, “The Pitch”, ovaj projekt je međunarodno partnerstvo u neformalnom obrazovanju odraslih (punog naziva “Kazališni pitching za zapošljivost”).

Skraćeni naziv projekta je baziran na slavnoj prezentacijskoj metodi tzv. “pitching-a”, odnosno, metodi kratke prezentacije koja se obično koristi u biznisu i koja služi za brzinsku prezentaciju osobe, projekta ili organizacije. Sama metoda ograničava “pitch” (nabacivanje ideje) na vrlo kratko vrijeme (3 minute ili manje), što pomaže prezenterima da nauče kako sebe, svoj projekt ili organizaciju prezentirati na fokusiran, zanimljiv i aktivan način. Pri tome su kazališne, dramske i glumačke vještine prezentacije često od presudne važnosti. Osobe koje ne posjeduju te vještine teže se prezentiraju potencijalnim poslodavcima, a kada tome dodamo i negativne predrasude koje na tržištu rada doživljavaju osobe iz marginaliziranih skupina – za neke te manjkavosti postaju nepremostiv jaz koji ih demotiviraju ih od sudjelovanja na tržištu rada. 

S marginaliziranim skupinama u mislima, partneri su odlučili povezati prezentaciju metodu pitching-a s edukativnim kazalištem, ne bi li:

 • educirali te osobe i povećali njihove meke vještine (često presudne na tržištu rada, primjerice, kod razgovora za posao),
 • međusobno se educirali (edukatori podučavaju edukatore), uključujući  EU ključne kompetencije,
 • te ponudili novi obrazovno-kulturni sadržaj kojim će obogatiti kompetencije neformalnog obrazovanja u partnerskim organizacijama, te i istražiti mogućnosti većeg uključenja metode pitchinga i edukativnog teatra u (ne)formalno obrazovanje i obrazovanje za tržište rada u Europi.

Prema tome, ovo partnerstvo je posvećeno društvenoj i tržišnoj inkluziji osoba iz marginaliziranih skupina (npr. osobe s invaliditetom, nezaposlene osobe, stigmatizirane osobe, etničke i/ili religijske manjine); razmjeni stručnih znanja, metoda i vještina edukatora koji se bave s marginaliziranim skupinama putem metoda neformalnog učenja; te povećanja vidljivosti problema marginaliziranih skupina kao i povećanja prisutnosti pitching kazališne metode u europskom neformalnom obrazovanju.

THE PITCH (2)

Logo partnerstva

Sedam raznovrsnih i komplementarnih partnera – koji se svi bave neformalnim obrazovanjem, ali na svoj specifičan način (od sveučilišta do kuće za izradu kruha) – planiraju te ciljeve ostvariti kroz organizaciju sedam međunarodnih aktivnosti neformalnog obrazovanja, odnosno, kazališnih pitching radionica na kojima će sudjelovati 84 osoba, uključujući osobe iz marginaliziranih skupina (osobe s invaliditetom, mladi nezaposleni, pripadnici nacionalnih manjina i sl.).

Svaka radionica će biti strukturirana prema kazališnom pitchingu, ali će na njima svaki partner uključiti svoje lokalno, specifičnu metodu kojom će obogatiti znanja i vještine edukatora iz drugih partnerskih organizacija.

Sudionici će nakon edukativne kazališne radionice pitchinga prezentirati svoje ideje (projekte) i sebe na završnim “Pitching forumima) koji će biti otvoreni za javnost.

Ti će Kazališni pitching Forumi postati teatar ideja u kojem će sudionici iznositi ideje za projekte od koristi za lokalnu zajednicu i povezivanje s Europskom unijom.

Također, ti će Pitching Forumi biti snimani i preneseni uživo na The Pitch YouTube kanalu i socijalnim mrežama partnera, a sve s ciljem popularizacije metode kazališnog pitchinga.

Uz popularizacijske video prijenose, partnerske organizacije će zapisati svoja iskustva i prenijeti svoja znanja u ePriručniku – kojim će svi drugi zainteresirani moći rekreirati proces kazališnog pitchinga i primijeniti ovu korisnu metodu u svome radu.

 

Dodatne službene informacije o projektu možete pronaći na službenoj stranici Erasmus+ programa -> ovdje

 

KAKO SE INFORMIRATI O PROJEKTU?

Na raspolaganju vam je više načina:

 • na ovoj stranici ćemo redovito objavljivati novosti našim aktivnostima i rezultatima.
 • prijavite se na naš newsletter za pravovremenu i direktnu informaciju
 • Pratite nas i na društvenim mrežama:
  • Facebook: @cekate.hr
  • Instagram: @cekate.hr
  • Twitter: @cekate_zg

Hashtag: #cekate #thepitcherasmus #theatrepitching #theatreofideas

Za sva pitanja o projektu, molimo da se obratite voditelju projekta na ihromatko@cekate.hr


OSOBNA ISKAZNICA PARTNERSTVA


ŠIFRA PROJEKTA: 2018-1-HR01-KA204-047439 

TRAJANJE:  1.11.2018 – 31.10.2020

KOORDINATOR: Centar za kulturu Trešnjevka (Zagreb, Hrvatska)

KOORDINATOR PARTNERSTVA: dr.sc. Ivan Hromatko

PARTNERI: 

CILJEVI

Sukladno programu Erasmus+, ovo partnerstvo ima tri glavna cilja:

 • HORIZONTALNI: Socijalna uključenost
 • OBRAZOVANJE ODRASLIH: Produljenje i razvoj edukatorskih vještina
 • OBRAZOVANJE ODRASLIH: Povećanje potražnje i uključenje kroz efektivni doseg, vodstvo i motivacijske strategije

AKTIVNOSTI

 • 7 međunarodnih edukativih kazališnih radionica neformalnog obrazovanja za odrasle (po jedna kod svakog partnera)
 • 7 Pitching Foruma za javnost i medijska kampanja
 • 3 Međunarodna projekta sastanka voditelja projekta

OČEKIVANI REZULTATI

 • 84 međunarodnih sudionika certificirano za korištenje pitchinga u neformalnom obrazovanju
 • 14 uključenih, educiranih i osnaženih pripadnika marginaliziranih skupina, motiviranih za sudjelovanje na tržištu rada
 • značajan razvoj mekih prezentacijskih vještina i osnovnih vještina (EU Ključne kompetencije) sudionika: komunikacija na stranom jeziku, učiti kako učiti, kulturna svijest, društvene i građanske kompetencije
 • povećanje vidljivosti i inkluzije marginaliziranih skupina u javnosti, kroz 7 javnih Pitching Foruma i medijsku kampanju svih partnera
 • povećanje popularnosti metode kazališnog pitchinga među organizacijama neformalnog obrazovanja u zemljama partnera, kroz 7 javnih Pitching foruma i medijsku kampanju svih partnera

 

KRONOLOŠKI PREGLED PROJEKTA


2-3. prosinac 2018. TPM1 Početni sastanak projekt menadžera, održan u Zagrebu, Hrvatska


Donosimo dašak atmosfere s prvog sastanka međunarodnog partnerstva “Kazališni pitching za zapošljivost” koji je održan 3-4.12.2018. u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe). CeKaTe koordinira ovo partnerstvo financirano iz EU fonda Erasmus+.

Partnerstvo će trajati od studenog 2018. do kraja listopada 2020. godine, tijekom kojeg vremena će 7 partnerskih organizacija iz Hrvatske (CEKATE), Slovenije (PRIZMA), Bugarske (I3C), Grčke (ARATOS i OCEAN), Poljske (MULTIKULUTRA) i Turske (AKDENIZ UNIVERSITY) raditi na razmjeni i razvoju vještina edukatora i razvoju kazališnog pitchinga kao metode neformalnog učenja, te na osnaženju i inkluziji marginaliziranih skupina na tržište rada.

Tijekom projekta će se, među ostalim, održati 7 radionica kazališnog pitchinga koji će završiti natjecanjima u pitchingu EU ideja (Pitching Forum) koje ćemo prenositi uživo!

Stoga Vas pozivamo da nas pratite na

Sudionici sastanka (ujedno i voditelji projekta)

The Pitch: Participant Profiles


10-16. ožujak 2019. LTT C1 Prva radionica kazališnog pitchinga za zapošljivost, održana u Krakowu, Poljska (“People Like Us”)


U sklopu Erasmus+ partnerstva “Theatre Pitching for Employment”, sudionici iz sedam partnerskih organizacija iz Europe uče kako povezati lokalnu metodu rada s marginliziranim osobama s dramskim vještinama i prezentacijskom metodom “pitchinga”, a sve kako bi razvili prezentacijske vještine i ponudili svoju ideju – svojevrsno rješenje za nisku zapošljivost marginaliziranih skupina u lokalnoj zajednici.

Na kraju svake radionice, sudionici prezentiraju javnosti ideje koje su razvili tijekom radionice. Ovaj puta, ideje su nastale povezivanjem kolaborativnog pisanja poezije, edukativnog teatra i pitchinga.

Prakticirajući kolaborativno pisanje poezije, petnaest sudionika (12 međunarodnih i 3 lokalna, iz marginaliziranih skupina i osoblje domaćinske organizacije) prezentiraju rezultate njihovog rada.

Pogledajte njihove ideje ovaj četvrtak 14.3.2019 u 16.30h (CET) na poveznici niže:

LTT C1 KRAKOW (DOMAĆIN: MULTIKULTURA)

PITCHING FORUM PRIJENOS UŽIVO:
https://youtu.be/vu_OCO-Z4aM

LTT C1 KRAKOW (HOST: MULTIKULTURA)

PITCHING FORUM LIVESTREAM:
https://youtu.be/vu_OCO-Z4aM 

 


5. – 11. svibanj 2019. LTT C3 Druga radionica kazališnog pitchinga za zapošljivost, održana u Antaliji, Turska (“All Different All Equal”)


Druga radionica Erasmus+ partnerstva “Theatre Pitching for Employment”, organizirana od strane domaćina – Sveučilišta Akdeniz – donosi nam nove projekte ideje za problem stope nezaposlenosti mladih u Antaliji i Turskoj. Petnaest sudionika (12 međunarodnih gostiju iz sedam partnerskih organizacija iz Europe, uz tri lokalna sudionika) je učilo kako povezati prezentacijsku metodu pitchinga i edukativni teatar Augustoa Boala ne bi li unaprijedili svoje prezentacijske vještine i razvili projektne ideje koje će na završnom pitching forumu prezentirati javnosti uživo putem video prijenosa. 

Pogledajte njihove ideje ovaj četvrtak 9.5. 2019 u 12.30h CET (14.30h Antalija vrijeme) na poveznici niže:

LTT C2 ANTALYA (DOMAĆIN: AKDENIZ UNIVERSITY)

PITCHING FORUM PRIJENOS UŽIVO:

https://youtu.be/nioagXbdFdY 

 


16. svibanj 2019 /10-11h/ Dan otvorenih vrata EU projekata 16.5.2019 /10-11h/ Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1/ Ulaz besplatan


Korištenjem svake prilike za diseminaciju naših rezultata, CeKaTe je prezentirao ovaj projekt na manifestaciji koju organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Sudjelovanjem u ovoj manifestaciji uključili smo se, kao jedini od prvih u Hrvatskoj, u širu kampanju Europske komisije – Europa u mojoj regiji (engl. Europe in My Region) – čiji je cilj potaknuti  građane da otkriju i nauče više o projektima koje Europska unija financira diljem Europe.

U sklopu prezentacije CeKaTe je prezentirao sve projekte koje tijekom 2019. godine provodi Odjel za EU projekte Centra za kulturu, a koji su financirani iz fondova EU – Erasmus+ (Yes We Are in – YWAI, Guide Us Into Arts Two! – GUIA2, Theatre Pitching for Employment – THE PITCH), programa Švicarsko-Hrvatske suradnje (Kvartovske veze nisu bezveze), te programa Kreativna Europa (Audience Blending by Arts – ABbA Europe).

Popis svih organizacija u Hrvatskoj koja su otvorila vrata svojih EU projekata 2019. godine nalazi se ovdje


9. – 13. rujan 2019. LTT C2 Treća radionica kazališnog pitchinga za zapošljivost, održana u Mariboru, Slovenija (“Otkrijte svoj zašto”)


Treća radionica Erasmus+ partnerstva “Theatre Pitching for Employment”, organizirana od strane domaćina – fundacije PRIZMA Akdeniz – donosi nam nove projekte ideje za problem stope nezaposlenosti mladih u Mariboru i Sloveniji. Četrnaest sudionika (10 međunarodnih gostiju iz šest partnerskih organizacija iz Europe, uz četiri lokalna sudionika) je učilo kako povezati prezentacijsku metodu pitchinga i edukativni teatar, ne bi li unaprijedili svoje prezentacijske vještine i razvili projektne ideje koje će na završnom pitching forumu prezentirati javnosti uživo putem video prijenosa. 

Pogledajte njihove ideje ovaj četvrtak 12.9. 2019 u 15.00h CET na poveznici niže:

LTT C3 MARIBOR (DOMAĆIN: FUNDACIJA “PRIZMA”)

PITCHING FORUM PRIJENOS UŽIVO:


10-12 Listopad 2019. godine Prezentacija projekta javnosti tijekom Erasmus+ Days 2019


Centar za kulturu Trešnjevka sudjelovao je u programu Erasmus+ Days, te je prezentirao sve svoje programe financirane iz fonda Erasmus+.

Tu smo široj javnosti omogućili da se upozna s detaljima projekta, vidi rezultate projekta (npr. Pitching Forum), te sudjeluje u našim budućim aktivnostima. 

Više o Erasmus+ Days te našem događaju pogledajte na: https://www.erasmusdays.eu/


2. – 6. prosinac 2019. LTT C5 Četvrta radionica kazališnog pitchinga za zapošljivost, održana u Solunu, Grčkoj (“Pali svjetla. Priprema – Pozor – Pitch”)


Četvrta radionica Erasmus+ partnerstva “Theatre Pitching for Employment”, organizirana od strane domaćina – udruge ARATOS (specijalista za kazalište i film) – donosi nam nove projekte ideje za problem stope nezaposlenosti u turističkom i poslovnom centru Grčke, Solunu. Sudionici iz Grčke, Slovenije, Hrvatske, Bugarske i Turske, učilo je kako unaprijediti svoje prezentacijske vještine, biti “snažan” i hrabro (glumački) prezentirati svoje projekte o problemu nezaposlenosti u Solunu, Grčkoj.  Na kraju programa, sudionici su prezentirali (pitchali) svoje projekte javnosti putem “Pitching Foruma”, tj. video prijenosa uživo:

 

Pogledajte njihove projektne ideje koje su prezentirali u petak 6.12. 2019 u 13.30h  na poveznici niže:

LTT C5 SOLUN (DOMAĆIN: ARATOS udruga)

PITCHING FORUM PRIJENOS UŽIVO:

 

 


6. – 7. prosinac 2019. Međunarodni projektni sastanak – Međuizvještaj projekta, održan u Solunu, Grčkoj

U podršku LTT C5 radionici i Pitching Forumu, voditelji projekta su se susreli na polovici trajanja projekta, na međunarodnom sastanku projekta (TPM). Sastanak je organizirao ARATOS u Solunu, Grčkoj, a voditelj sastanka je bio koordinator partnerstva, Ivan Hromatko. Partneri su iskoristili sastanak ne bi li ocijenili projekt do sad, te planirali buduće aktivnosti. Sve partnerske organizacije su zaključile da se projekt odvija prema planu, usprkos force majeure problema (poput izlaska Multikulture iz projekta uslijed objektivnih razloga).

 


REZULTATI PROJEKTA

 


Niže možete pratiti rezultate projekta koje ćemo ažurirati i objavljivati kako se projekt bude razvijao.

 

FOTO I VIDEO MATERIJALI S AKTIVNOSTI PARTNERSTVA

 
The Pitch: Promo materials and logos

Objave u društvenim medijima o lokalnim radionicama održanim u Zagrebu, pod vodstvom koordinatora CeKaTe-a


LTT C1 KRAKOW (DOMAĆIN: MULTIKULTURA)

PITCHING FORUM PRIJENOS UŽIVO:
https://youtu.be/vu_OCO-Z4aM

 

THE PITCH eManual for Theatre Pitching for Employment: LTT C1 Krakow People like us (click to open/download)


LTT C3 ANTALYA (HOST: AKDENIZ UNIVERSITY)

PITCHING FORUM LIVESTREAM:
https://youtu.be/nioagXbdFdY 

 

LTT C2 MARIBOR (HOST: PRIZMA)

PITCHING FORUM LIVESTREAM

 

LTT C5 SOLUN (DOMAĆIN: ARATOS udruga)

PITCHING FORUM PRIJENOS UŽIVO:

eVIDEO (EDUKATIVNI VIDEO) S RADIONICE U SOLUNU, GRČKOJ

 


e-PRIRUČNICI (e-MANUALS)

Kliknite kako bi ušli u direktorij s e-Priručnicima br. 1 do br. 7


ENGLISH


This project has been funded with support from the European Commission. 
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

 

INTERNATIONAL EDUCATIONAL PARTNERSHIP “THEATRE PITCHING FOR EMPLOYMENT”

Together with six partners from Europe, Trešnjevka Cultural Centre is starting on 1st of November 2018, a new project financed from European Commissions’s  Erasmus+ programme for education, training, youth and sports, with mediation of the Agency for mobility and EU programmes

Publicly know under its acronym “The Pitch”, this project is an international partnership in non-formal education of adults (full title: “Theatre Pitching for employment”).

The acronym of the project is based on a famous presentation method, so-called “pitching”, or, a method of short presentation which is usually used in business and which serves for a quick presentation of a person, project or organisation. The method itself limits the “pitch” (pitching of an idea) to a very short time (3 minutes or less, which helps presenters to learn how to present themselves, their project or organisation in a focused, interesting and active manner. In that, theatre, drama and acting skills are of a crucial importance. Individuals who do not possess such skills have difficulties presenting themselves to potential employers, and when we add negative prejudice which people from marginalised groups experience in the labour market – these flaws become an unbridgeable  gap that demotivates them from participating in the labour market.  

With marginalised groups in mind, partners have decided to connect the presentation pitching method with educational theatre, in order to:

 • educate those individuals and increase their soft skills (which are often crucial in the labour market, for example, at the job interview), 
 • be mutually educated (peer education among educators), including their EU Key Competences,
 • and offer a new educational-cultural content by which we will enrich the non-formal education competences of partner organisations, and explore the possibilities of a greater inclusion of the theatre pitching method into (non)formal education and labour market education in Europe.

Accordingly, this partnership is dedicated to the social and labour market inclusion of marginalised groups (e.g. people with disability, unemployed, stigmatised people, ethnic and/or religion minorities); exchange of expert knowledge, methods and skills among educators who work with marginalised groups by means of non-formal education; and increase of the visibility of marginalised groups issues as well as the increase of use of theatre pitching method in the European non-formal education.

 

THE PITCH (2)

Partnership logo 

Seven versatile and complementary partners – all of whom work in non-formal education, but in their own, specific way (from a University to a bread house) – plan to achieve those objectives by organising seven international activities of non-formal learning, i.e., theatre pitching workshops with 84 participants, including individuals from marginalised groups (people with disability, minorities and alike).

Each workshop will be structured in accordance with theatre pitching, but each partner will include their local, specific method by which they will enrich the knowledge and skills of educators from other partner organisations. 

After the educational theatre pitching workshop, participants will present their ideas (projects) and themselves at the final “Pitching Forum” which will be open for the public.

These Theatre Pitching Forums will become a theatre of ideas in which actors will present their ideas for projects that will benefit the local community and help connecting it with the EU.

Also, these Pitching Forums will be recorded and shown live on The Pitch YouTube Channel and partner’s social media, with a goal of making theatre pitching method more popular.

Alongside the video presentations, partners will write down their experiences and transfer their knowledge in the eManual – through with all other interested parties will be able to recreate the theatre pitching process and implement this useful method in their own work. 

 

Additional formal information about the project can be found on the official Erasmus+ webpage -> here

 

HOW CAN I GET INFORMED ABOUT THE PROJECT?

There are several options on your disposal:

 • at this webpage – we will regularly update news about our activities and results
 • by registering for our newsletter
 • follow us on social media:
  • Facebook: https://www.facebook.com/cekate.hr/
  • Instagram (in progress…)
  • Twitter (in progress…)

For all questions about the project, please contact the partnership coordinator at ihromatko@cekate.hr

 


PARTNERSHIP IDENTITY CARD


PROJECT CODE: 2018-1-HR01-KA204-047439 

DURATION:  1.11.2018 – 31.10.2020

COORDINATOR: Centar za kulturu Trešnjevka (Zagreb, Hrvatska)

PROJECT COORDINATOR: Ivan Hromatko, PhD

PARTNERS: 

OBJECTIVES

In line with Erasmus+ programme, this partnership has three main objectives:

 1. HORIZONTAL: Social inclusion
 2. ADULT EDUCATION: Extending and Developing Educators’ Competences
 3. ADULT EDUCATION: Increasing the demand and take-up through outreach, guidance and motivational strategies

ACTIVITIES

 • 7 international educational theatre workshops of non-formal education for adults (one at each partner)
 • 7 Pitching Forums for the public and media campaign
 • 3 Transnational Project Meetings of project managers

EXPECTED RESULTS

 • 84 international participants certificated to use pitching in non-formal education
 • 14 included, educated and empowered members of marginalised groups, and motivated to join the labour market
 • significant development of participants’ soft presentation skills and basic skills (EU Key Competences): communication in foreign language, learning to learn, cultural awareness, social and civic competences
 • increase of public visibility and inclusion of marginalised groups, through 7 public Pitching Forums and media campaigning by all partners
 • increase of popularity of theatre pitching method among organisations of non-formal education in partner countries, through 7 public Pitching Forums and media campaigning by all partners

CHRONOLOGICAL OVERVIEW OF THE PROJECT


2-3 December 2018 TPM1 Kick-off meeting held in Zagreb, Croatia


We bring you a whiff of atmosphere from the first meeting of an international partnership “Theatre Pitching for Employment” which was held on 3rd and 4th December 2018 at CeKaTe Trešnjevka Cultural Centre (Zagreb, Croatia). CeKaTe is coordinating this partnership financed from EU Erasmus+ fund.

Partnership will last from November 2018 until the end of October 2020, during which time 7 partner organisations from Croatia (CEKATE), Slovenia (PRIZMA), Bulgaria (I3C), Greece (ARATOS & OCEAN), Poland (MULTIKULTURA) and Turkey (AKDENIZ UNIVERSITY) will work on sharing and developing educator’s skills and on developing theatre pitching as a method of non-formal learning, as well as on empowering and inclusion of marginalised groups into labour market.

During the project there will be held, among other things, 7 workshops of theatre pitching that will end with contests in pitching of EU ideas (Pitching Forums) which we will livestream!

So, we invite you to follow us on
Facebook project page: m.me/pitchingtheatre
Web page: https://cekate.hr/program/erasmus-u-cekate-the-pitch/
Instagram: https://www.instagram.com/cekate.hr/
Twitter: https://twitter.com/cekate_hr

#pitchingtheatre #thepitcherasmus #theatreofideas

 

Meeting participants (also project managers)

The Pitch: Participant Profiles


10-16 March 2019. LTT1 The first workshop of Theatre Pitching for employment, held in Krakow, Poland (“People Like Us”)


In Erasmus+ partnership “Theatre Pitching for Employment”, participants from seven partner organisations learn how to connect the local method for working with marginalised groups with drama skills and presentation “pitching” method, in order to develop their presentation skills and offer their idea – a sort of a solution for low employability of marginalised groups in the local community.

At the end of each of the workshop, the participants present the ideas they developed during the workshop. This time, the ideas were made by connecting collaborative poetry writing, educational theatre and “pitching”. 

By practising collaborative poetry writing, fifteen participants (12 international and 3 local from marginalised groups or staff of the host organisation) present the results of their work.

See their presentations this Thursday 14 March 2019 at 16.30 (CET) at the link below:

 

LTT C1 KRAKOW (HOST: MULTIKULTURA)

PITCHING FORUM LIVESTREAM:
https://youtu.be/vu_OCO-Z4aM


5 – 11 May 2019. LTT 2 Second workshop of theatre pitching for employability, held in Antalya, Turkey (“All Different All Equal”)


The second workshop of Erasmus+ partnership “Theatre Pitching for Employment”, organised by the host – Akdeniz University – brings us new project ideas for a problem of youth unemployment in Antalya and Turkey. Fifteen participants (12 international guests from seven partner organisations from Europe, with three local participants) has learned how to connect presentation method of pitching with educational theatre of Augusto Boal in order to enhance their presentation skills and develop project ideas that they will present at the final Pitching Forum via video livestream.  

See their presentations this Thursday 9th May 2019 at 12.30h CET (14.30h Antalya time) at the link below:

LTT C2 ANTALYA (HOST: AKDENIZ UNIVERSITY)

PITCHING FORUM LIVESTREAM:
https://youtu.be/nioagXbdFdY 


9 – 13 September 2019. LTT C3 Third workshop of theatre pitching for employability, held in Maribor, Slovenia (“Discover Your Why”)


The third workshop of Erasmus+ partnership “Theatre Pitching for Employment”, organised by the host –  Fundation PRIZMA – brings us new project ideas for a problem of youth unemployment in Maribor and Slovenia. Fourteen participants (10 international guests from six partner organisations from Europe, with four local participants) have learned how to connect presentation method of pitching with educational theatre, and how to develop their self-esteem and enhance their presentation skills, i.e., develop project ideas that they will present at the final Pitching Forum via video livestream.  

See their presentations this Thursday 12th September 2019 at 15.00h CET on the link below:

LTT C3 MARIBOR (HOST: FUNDATION PRIZMA)

PITCHING FORUM LIVESTREAM:


10-12 October 2019 Presentation of project to the public during Erasmus+ Days 2019


Trešnjevka Cultural Centre took part in the Erasmus+ Days and promoted its projects and partnerships funded by Erasmus+.

We enabled the general public to get to know the details of the project, see the project results (e.g. Pitching Forum), and take part in our future activities.

For More info about Erasmus+ Days and our event see: https://www.erasmusdays.eu/

 


2 – 6 December 2019. LTT C5 Fourth workshop of theatre pitching for employability, held in Thessaloniki, Greece (“Lights on. Ready – Set – Pitch”) 

The fourth workshop of Erasmus+ partnership “Theatre Pitching for Employment”, organised by the host –  ARATOS (specialists for theatre and film)  – brings us new project ideas for a problem of unemployment in tourist and business hub of Greece – Thessaloniki. Participants from Greece, Slovenia, Croatia, Bulgaria, and Turkey learned how to enhance their presentation skills, to be “powerful” and to present their projects for Thessaloniki unemployment problem with courage (and as actors). At the end of the programme, participants presented (pitched) their projects to the public via livestream Pitching Forum.

 

See the project ideas they presented on Pitching Forum, 6 December 2019. at 13.30, at a link below:

 

LTT C5 THESSALONIKI (HOST: ARATOS)

PITCHING FORUM LIVESTREAM:

eVIDEO (EDUCATIONAL VIDEO) FROM WORKSHOP HELD IN THESSALONIKI, GREECE

 


6-7 December Transnational Project Meeting – Interim of the project held in Thessaloniki, Greece

In support of the LTT C5 workshop and Pitching Forum, project managers held a half-way (Interim) transnational project meeting.

The meeting was hosted by ARATOS inThessaloniki, Greece, and facilitated by the coordinator of the partnership, Ivan Hromatko (CEKATE). Partners used the meeting to evaluate the project so far and plan its future activities. All partner organisations concluded that the project was going as planned, even with force majeure issues (such as the exit of Multikultura from the project, due to objective reasons).

 


PROJECT’S RESULTS


Here you can follow the results of the project which we will update and publish as the project develops. 

 

PHOTO AND VIDEO MATERIALS FROM PARTNERSHIP ACTIVITIES

 
The Pitch: Promo materials and logos

Social media posts about local workshops held in Zagreb, Croatia by the coordinating team – Trešnjevka Cultural Centre


LTT C1 KRAKOW (HOST: MULTIKULTURA)

PITCHING FORUM LIVESTREAM:
https://youtu.be/vu_OCO-Z4aM

THE PITCH eManual for Theatre Pitching for Employment: LTT C1 Krakow People like us (click to open/download)


LTT C2 ANTALYA (HOST: AKDENIZ UNIVERSITY)

PITCHING FORUM LIVESTREAM:
https://youtu.be/nioagXbdFdY 

LTT C3 MARIBOR (HOST: PRIZMA)

PITHING FORUM LIVESTREAM:

 

LTT C5 THESSALONIKI, GREECE (HOST: ARATOS)

PITCHING FORUM LIVESTREAM:

eVIDEO (EDUCATIONAL VIDEO) FROM WORKSHOP HELD IN THESSALONIKI, GREECE

 


E-MANUALS

(CLICK TO OPEN FOLDER WITH eManuals 1-7)

Skip to content