TREPS

Trešnjevačka plesna scena – Treps,  osnovana je 2004. godine u okrilju Centra za kulturu Trešnjevka. Okuplja velike i male zaljubljenike plesne umjetnosti, te im pruža priliku za stjecanje prvih plesnih iskustava, ali i mogućnost profesionalnog istraživanja vlastite kreativnosti, rukovodeći se spoznajom o  kreativnoj prirodi mladih i njihovoj želji  da sami aktivno sudjeluju u stvaranju umjetničkog programa izražavajući se pokretom i plesom. U sklopu Treps-e djeluje oko 150 plesnih grupa s više od 3.000 plesača iz cijele Hrvatske. Stoga možemo slobodno reći da Treps predstavlja respektabilan prikaz amaterske plesne scene u Hrvatskoj.

Savjet Treps-e:  Vlasta Rittig, koreograf i plesni pedagog, Jasminka Zajec, koreograf i plesni pedagog,  Tamara Svičević, plesač, koreograf, Gordan Križaj, koreograf i plesni pedagog , Vladimira Vrhovšek, koreograf i plesni pedagog  

 Treps, afirmira plesni izraz i plesnu umjetnost u Zagrebu i Hrvatskoj uopće , te tako doprinosi razvoju nezavisnog plesnog stvaralaštva, a svoju djelatnost ostvaruje kroz različite manifestacije, projekte, programe i radionice:

  1. Susreti plesnih grupa
  2. Festival plesa
  3. Međunarodni dan plesa
  4. Plesne produkcije
  5. Dječja plesna scena
  6. Seminari i edukacija
  7. Plesni tečajevi za djecu
Skip to content