GLAS TREŠNJEVKE

GLAS TREŠNJEVKE

 26.6. i 18.12.2020.

 

 Između dva rata izlazio je časopis Glas Trešnjevke – tjednik za komunalna, socijalna i kulturna pitanja zapadne periferije, bio je to povod da Centar za kulturu Trešnjevka pokrene ujesen 2007. godine besplatno kvartovsko glasilo istog imena.

Prezentira velik broj tema iz raznih područja: djelovanje lokalne samouprave, male komunalne akcije, kultura, obrazovanje, sport, poslovni razgovori, sigurnost u kvartu, urbanizam, povijesti sl. Odabirom tema želimo obuhvatiti sve bitne dimenzije života zajednice.

Namijenjen je, prije svega, građanima Trešnjevke kako bi dobili uvid u pozitivne stvari koje se zbivaju u njihovoj neposrednoj okolini, te ukazali na problematiku kvarta. Časopis je vezan i uz web stranicu Centra za kulturu Trešnjevka gdje se cjelokupan objavljuje za čitanje u pdf formatu.

Nekoliko je rubrika u kojima gostuju poznata imena: književnici pišu posebne priče sa trešnjevačkim štihom, u intervjuima razgovaramo s poznatim trešnjevčanima

Vrlo je važna dobra  dobra komunikacija s građanima koji predlažu teme, javljaju se s komentarima, postavljaju pitanja i ukazuju na poznate i manje poznate vrijednosti.

Tako građani sami dijelom kreiraju sadržaje i ostvaruju  temeljno pravo da budu informirani i da informiraju, te sudjeluju u životu svoje lokalne zajednice

 

Voditelj i kontakt osoba: Veselko Leutar, 091/3027 414, veselko.leutar@gmail.com

 

Skip to content