Teatar na Trešnjevci

Teatar na Trešnjevci pokrenuo je 2021. godine program BeboKaz s dramskim grupama i predstavama za jako mladu publiku

 

PREDSTAVA ZA NAJMANJE (6-18 mjeseci)

NOĆ/DAN

Tekst, režija, izvodi: Frana Marija Vulić Vranković

Premijera: 2. prosinca 2022.

Uz izvedbe u CeKaTe-u predstava gostuje po jaslicama.

 

PREDSTAVA Z A NAJMANJE (18-36 mjeseci)

BONTON

Tekst, režija, izvodi: Frana Marija Vulić Vranković

Premijera: studeni 2023.

Uz izvedbe u CeKaTe-u predstava gostuje po vrtićima.

 

BEBOKAZ. DRAMSKE GRUPE ZA NAJMLAĐE 

Voditeljica: Frana Marija Vulić Vranković, akademska kazališna redateljica i dramska pedagoginja

Dramske grupe za predškolce

Maksimalan broj djece po grupi: 15

Lokacija: Centar za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1) pozornica ili učionica 3

Potrebna obuća: papuče ili terluke

Radionice prate školske praznike.

Školska godina 2023.-2024.

 

 

 

Životopis voditeljice:

Frana Marija Vulić Vranković stekla je akademski stupanj doktorice znanosti na Sveučilištu u Zagrebu s doktorskom radnjom iz povijesti naslovljenom „Kazalište u Zagrebu između dvaju svjetskih ratova“. Diplomirala je kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu s „Dvoličnom igrom“ Tennesseeja Williamsa u klasi prof. Branka Brezovca. Dobitnica je dvije Rektorove nagrade, Posebne rektorove nagrade te Stipendije Tomislav Durbešić (Kazališni festival u Avignonu). Sudjelovala je na šest znanstvenih konferencija. Aktivno se bavi kazališnom režijom i dramskom pedagogijom. Između ostalih režirala je predstave u Kazalištu Mala scena, Sceni Gorica, Teatru Tirena, Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ Vinkovci, Kazalištu Smješko, Kazalištu Tragači, KNAP-u, Kazalištu Žar ptica i Heidelberg Sommerfestspiele.

U akademskoj godini 2011./12. vodila je kazališnu radionicu za studente slavistike na Sveučilištu u Heidelbergu. Od akademske godine 2015./16. do akademske godine 2019./20. vanjska je suradnica u nastavnom zvanju predavača na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od školske godine 2013./14. do školske godine 2018./19. predavala je na Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu.

U sklopu Hrvatskoga društva dramskih umjetnika vodila je Ogranak mladih od travnja 2014. do listopada 2017. godine. Ogranak mladih u tom je razdoblju organizirao Dane Ogranka mladih HDDU-a u GDK „Gavella“ (2015., 2016., 2017.). Sudjelovao je s dramskim čitanjima na Gavellim večerima te kratkim predstavama na Festivalu glumca.

S pijanisticom Ivanom Jelačom 2012. pokrenula je u Dubrovniku udrugu Sve ostalo je glazba u sklopu koje je do 2017. osmišljavala i realizirala glazbeno-scenske kolaže kao spoj likovne, glazbene, scenske te audio-vizualne umjetnosti.

Vodila je dramsku grupu L’AthélianceAllianceFrançaise de Zagreb, Dramsku skupinu Hrvatske mladeži Bačke i Srijema, Theatre Group u sklopu IB programa XV. gimnazije u Zagrebu, dramsku skupinu Družine Tomaš Mikloušić Gradskog kazališta Jastrebarsko u Jastrebarskom, radionicu Dramaturgija u muzičkom teatru na Prvoj hrvatskoj BroadWay Školi u Zagrebu te povremeno surađivala s Udrugom Praktikum. Pet školskih godina vodila je scensku radionicu na Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu.  Na temelju tog iskustva godine 2017. stekla je zvanje Dramski pedagog Hrvatskog centra za dramski odgoj. Godine 2018. osnovala je i do danas vodi Dramski studio Frankopan pri Udruzi „Knezovi Krčki Frankopani“ u Gradu Krku za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Od rujna 2018. godine voditeljica je kazališne djelatnosti Centra za kulturu Trešnjevka, a prije toga imala je status samostalne umjetnice.

 

 

Arhiva:

 

Skip to content