Teatar na Trešnjevci

Teatar na Trešnjevci pokrenuo je 2021. godine program BeboKaz s dramskim grupama i predstavama za jako mladu publiku

 

PREDSTAVA ZA NAJMANJE (6-18 mjeseci)

NOĆ/DAN

Predstava za najraniju dob „Noć/Dan“ u trajanju 30 minuta s dodatnih 10 minuta za igru upoznao bi djecu u dobi od 6 do 18 mjeseci s konceptom dana (od jutra preko dana
do večeri i noći te promjenom godišnjih doba) kroz prikaz okretanja zemlje oko sunca i oko svoje osi. Koristeći vizualno atraktivna sredstva (svjetlo, boja) te glazbu (ritam, pjesma, ples) program bi govorio bebama na njima razumljiv neverbalan način potičući njihovu međusobnu komunikaciju.

Tekst, režija, izvodi: Frana Marija Vulić Vranković

Kostimi: Anamarija Filipović Srhoj

Premijera: 2. prosinca 2022. u 10 sati

 

BEBOKAZ. DRAMSKE GRUPE ZA NAJMLAĐE 

Voditeljica: Frana Marija Vulić Vranković, akademska kazališna redateljica i dramska pedagoginja

Početak rada: tjedan 19.-23. rujna 2022. 

Maksimalan broj djece po grupi: 10

Lokacija: Centar za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1) pozornica ili učionica 3

Potrebna obuća: papuče ili terluke

Radionice prate školske praznike.

 

Raspored za šk. god. 2022-2023.:

Dramske radionice (mjesečna članarina 120 kn)

  • utorkom 16.30-17.20 uzrast 2-3 godine (nije nužan govor, prvenstveno za djecu koja ne idu u vrtić)
  • utorkom 17.30-18.20 uzrast 2-4 godine (uvjet da djeca govore)
  • utorkom 18.30-19.30 uzrast 4-6 godina

Plesna radionica (mjesečna članarina 150 kn)

  • srijedom 16.30-17.20 uzrast 2-4 godine

 

Predbilježiti se možete putem upisnog obrasca na: https://forms.gle/AGwkD5UMTMLwKPWq8

 

Školska godina 2021.-2022.

 

Životopis voditeljice:

Frana Marija Vulić Vranković stekla je akademski stupanj doktorice znanosti na Sveučilištu u Zagrebu s doktorskom radnjom iz povijesti naslovljenom „Kazalište u Zagrebu između dvaju svjetskih ratova“. Diplomirala je kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu s „Dvoličnom igrom“ Tennesseeja Williamsa u klasi prof. Branka Brezovca. Dobitnica je dvije Rektorove nagrade, Posebne rektorove nagrade te Stipendije Tomislav Durbešić (Kazališni festival u Avignonu). Sudjelovala je na šest znanstvenih konferencija. Aktivno se bavi kazališnom režijom i dramskom pedagogijom. Između ostalih režirala je predstave u Kazalištu Mala scena, Sceni Gorica, Teatru Tirena, Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ Vinkovci, Kazalištu Smješko, Kazalištu Tragači, KNAP-u, Kazalištu Žar ptica i Heidelberg Sommerfestspiele.

U akademskoj godini 2011./12. vodila je kazališnu radionicu za studente slavistike na Sveučilištu u Heidelbergu. Od akademske godine 2015./16. do akademske godine 2019./20. vanjska je suradnica u nastavnom zvanju predavača na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od školske godine 2013./14. do školske godine 2018./19. predavala je na Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu.

U sklopu Hrvatskoga društva dramskih umjetnika vodila je Ogranak mladih od travnja 2014. do listopada 2017. godine. Ogranak mladih u tom je razdoblju organizirao Dane Ogranka mladih HDDU-a u GDK „Gavella“ (2015., 2016., 2017.). Sudjelovao je s dramskim čitanjima na Gavellim večerima te kratkim predstavama na Festivalu glumca.

S pijanisticom Ivanom Jelačom 2012. pokrenula je u Dubrovniku udrugu Sve ostalo je glazba u sklopu koje je do 2017. osmišljavala i realizirala glazbeno-scenske kolaže kao spoj likovne, glazbene, scenske te audio-vizualne umjetnosti.

Vodila je dramsku grupu L’AthélianceAllianceFrançaise de Zagreb, Dramsku skupinu Hrvatske mladeži Bačke i Srijema, Theatre Group u sklopu IB programa XV. gimnazije u Zagrebu, dramsku skupinu Družine Tomaš Mikloušić Gradskog kazališta Jastrebarsko u Jastrebarskom, radionicu Dramaturgija u muzičkom teatru na Prvoj hrvatskoj BroadWay Školi u Zagrebu te povremeno surađivala s Udrugom Praktikum. Pet školskih godina vodila je scensku radionicu na Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu.  Na temelju tog iskustva godine 2017. stekla je zvanje Dramski pedagog Hrvatskog centra za dramski odgoj. Godine 2018. osnovala je i do danas vodi Dramski studio Frankopan pri Udruzi „Knezovi Krčki Frankopani“ u Gradu Krku za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Od rujna 2018. godine voditeljica je kazališne djelatnosti Centra za kulturu Trešnjevka, a prije toga imala je status samostalne umjetnice.

 

Skip to content