Teatar na Trešnjevci pokreće program BeboKaz s dramskim grupama i predstavama za jako mladu publiku

 

DRAMSKE GRUPE ZA NAJMLAĐE

(od 1. do 5. godine)

Tri dobne skupine s grupama od maksimalno 5 djece

 

 

Školska godina 2021.-2022.

DRAMSKE GRUPE ZA NAJMLAĐE (od 1. do 5. godine)

Voditeljica: Frana Marija Vulić Vranković, akademska kazališna redateljica i dramska pedagoginja

Mjesečna članarina: 100 kn

Maksimalan broj polaznika po grupi: 5

Lokacija: učionica 3, Centar za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1)

Obuća: papučice

Prvi sat je pokazni te se nakon njega dijete upisuje u program.

Kontakt: tnt@cekate.hr,  0913027418

 

Dobna skupina 1-2 godine

Školski sat je organiziran tako da se 15 minuta rade dramske igrice (koje uključuju glazbu i ples) prilagođene bebama, zatim se 15 minuta pričaju basne/bajke i upoznaje se s naprstnim lutkama te se zadnjih 15 minuta ponovno igraju dramske igre koje potiču maštu i socijalizaciju. Djeca kroz rad sama animiraju lutke i predmete te “na svoj način” (sa zvukovima, plesnom i lutkicama) pričaju priču.

Grupe:

  • ponedjeljak: 09:00-10:00
  • ponedjeljak: 10:00-11:30
  • četvrtak: 10:00-11:30

 

Dobna skupina 2-3 godine

Školski sat je organiziran tako da  10 minuta radimo dramske igrice (koje uključuju glazbu i ples) prilagođene maloj djeci, zatim se 20 minuta kroz djeci poznate likove iz priča upoznaju  s igranjem uloga te zadnjih 15 minuta  ponovno igramo dramske igre za uspostavljanje grupne dinamike.

Grupe:

  • utorak: 17:30-18:30
  • srijeda: 16:30 – 17:30

 

Dobna skupina 3-5 godina

Školski sat je organiziran tako da  5 minuta radimo dramske igre zagrijavanja, zatim 25 minuta radimo na materijalu za igrokaz te zadnjih 15 minuta  igramo dramske igra kojima se dodatno, na opušteniji i način kroz glazbu i ples, razrađuje materijal za igrokaz.

Grupe:

  • srijeda: 18:00-18:45
  • četvrtak: 17:30-18:15

 

Životopis voditeljice:

Frana Marija Vulić Vranković stekla je akademski stupanj doktorice znanosti na Sveučilištu u Zagrebu s doktorskom radnjom iz povijesti naslovljenom „Kazalište u Zagrebu između dvaju svjetskih ratova“. Diplomirala je kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu s „Dvoličnom igrom“ Tennesseeja Williamsa u klasi prof. Branka Brezovca. Dobitnica je dvije Rektorove nagrade, Posebne rektorove nagrade te Stipendije Tomislav Durbešić (Kazališni festival u Avignonu). Sudjelovala je na šest znanstvenih konferencija. Aktivno se bavi kazališnom režijom i dramskom pedagogijom. Između ostalih režirala je predstave u Kazalištu Mala scena, Sceni Gorica, Teatru Tirena, Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ Vinkovci, Kazalištu Smješko, Kazalištu Tragači, KNAP-u, Kazalištu Žar ptica i Heidelberg Sommerfestspiele.

U akademskoj godini 2011./12. vodila je kazališnu radionicu za studente slavistike na Sveučilištu u Heidelbergu. Od akademske godine 2015./16. do akademske godine 2019./20. vanjska je suradnica u nastavnom zvanju predavača na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od školske godine 2013./14. do školske godine 2018./19. predavala je na Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu.

U sklopu Hrvatskoga društva dramskih umjetnika vodila je Ogranak mladih od travnja 2014. do listopada 2017. godine. Ogranak mladih u tom je razdoblju organizirao Dane Ogranka mladih HDDU-a u GDK „Gavella“ (2015., 2016., 2017.). Sudjelovao je s dramskim čitanjima na Gavellim večerima te kratkim predstavama na Festivalu glumca.

S pijanisticom Ivanom Jelačom 2012. pokrenula je u Dubrovniku udrugu Sve ostalo je glazba u sklopu koje je do 2017. osmišljavala i realizirala glazbeno-scenske kolaže kao spoj likovne, glazbene, scenske te audio-vizualne umjetnosti.

Vodila je dramsku grupu L’AthélianceAllianceFrançaise de Zagreb, Dramsku skupinu Hrvatske mladeži Bačke i Srijema, Theatre Group u sklopu IB programa XV. gimnazije u Zagrebu, dramsku skupinu Družine Tomaš Mikloušić Gradskog kazališta Jastrebarsko u Jastrebarskom, radionicu Dramaturgija u muzičkom teatru na Prvoj hrvatskoj BroadWay Školi u Zagrebu te povremeno surađivala s Udrugom Praktikum. Pet školskih godina vodila je scensku radionicu na Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu.  Na temelju tog iskustva godine 2017. stekla je zvanje Dramski pedagog Hrvatskog centra za dramski odgoj. Godine 2018. osnovala je i do danas vodi Dramski studio Frankopan pri Udruzi „Knezovi Krčki Frankopani“ u Gradu Krku za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Od rujna 2018. godine voditeljica je kazališne djelatnosti Centra za kulturu Trešnjevka, a prije toga imala je status samostalne umjetnice.

 

 

 

 

BeboKaz: dramske grupe za najmlađe

Ključne riječi:

Skip to content