1. i 4. 6. u Cekate-u je održana radionica ilustracije pod nazivom BRATOLJUB.

Od 5.-14. 6, nastali su radovi predstavljeni na izložbi BRATOLJUB.

Otvorenje izložbe: 5.6. u 20 sati

Koncepcija: Klara Šimunović,  Linea Bold

Dvodnevna radionica za umjetnike BRATOLJUB – rječnik stranih riječi, održala se u Centru za kulturu Trešnjevka 03. i 04. lipnja 2019. od 10-16 sati. Radionica je okupila 30 vizualnih umjetnika iz Hrvatske i regije, koji su imali priliku doprinijeti stvaranju prvog ilustriranog “Rječnika stranih riječi”. 30 autora predstavlja 30 slova abecede kroz koju su popisane strane riječi autora Bratoljuba Klaića, po kojem je i sam projekt dobio ime.

Projekt je okupio brojne umjetnike iz Hrvatske i regije:
Muhamed Baručija (Sarajevo, BIH)
Lunar
Sanja Stojkovic
Karaga Ivan
AHRO visual
Mislav Lešić
Smelly Feet Guy
Nikica Jurković
Kopito Zla
Filip Pilj
Ena Krnčević
Milica Grujičić – Kewa (Novi Sad, Srbija)
Klasja Habjan
Mario Pivarov Matokovic
Hana Tintor
MANE MEI.
KLARXY
Jasmin Mišković
Karla Čurčinski
Petra Šabić
Alek Leaf (Beograd, Srbija)
Nikolina Žabčić
Matea Jurčević
Miro Modul Petković
Maja Gjajić

Kroz igru riječima i slobodnom interpretacijom stranih riječi, kreirali smo seriju radova, koji su javnosti predstavljeni u formi izložbe, otvorene 05. lipnja u 20,00 sati. Različite umjetničke perspektive, ali i pozadine iz kojih sudionici dolaze, dodatno naglašavaju vrijednosti suradnje, tolerancije i multikulturalnosti koje ovim samoiniciranim projektom promiče konceptualna umjetnica i menađerica u kulturi Klara Šimunović, otprije poznata trešnjevačkoj publici iz kolektiva Pimp my Pump koji je svoju prvu izložbu imao baš u CeKaTe-u.

Igepa je osigurala arke za izradu radova, dok Pivovara Medvedgrad brine da riječi poteku u formi pivskog osvježenja za sve posjetitelje na otvorenju. Vizualni identitet potpisuje Matea Jurčević a.k.a. Killa Slova a za glazbu je zadužen Šimun Stankov. Produkciju radionice i izložbe potpisuje Linea BOLD u suradnji sa Centrom za kulturu Trešnjevka.

BRATOLJUB ima i međunarodnu komponentu te će nakon premijere zagrebačkoj publici biti predstavljen i izložbom u Beogradu, u Uličnoj galeriji 08. studenog 2019.

Finalni cilj projekta je revival nove edicije A3 FORMAT magazina, čiji će pokretač, nezavisni novosadski dizajner i fotograf Filip Bojović biti zadužen za art direction projekta. Zato će i radovi biti kreirani na papirima A3 formata a vlastitom tehnikom i stilom, autori će kreirati jedinstveni ilustrirani Rječnik stranih riječi koji ilustrira prostor između pravog značenja strane riječi i slobodnog tumačenja tih istih riječi u svakodnevnoj komunikaciji.

BRATOLJUB, izložba
Skip to content