Program sufinanciraju Gradski ured za kulturu, me─Ĺugradsku i me─Ĺunarodnu suradnju i civilno dru┼ítvo i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.


UKRATKO O PROGRAMU ­čîč

Inicijalno nazvan “Nau─Źi postati DJ, snimi svoj glazbeni spot”, “Postani zvijezda: snimi svoj video spot” je program glazbeno-tehni─Źke edukacije i motivacije osnovno┼íkolske djece za uklju─Źenje u kulturne i umjetni─Źke aktivnosti kroz prakti─Źno u─Źenje DJ-iranja i snimanja glazbenih spotova. Programom se cilja zainteresirati djecu za glazbu i produkciju glazbe i nau─Źiti ih kako samostalno (ili u grupi) stvarati umjetni─Źke projekte ÔÇô glazbene video spotove.

Sastoji se od edukativnih radionica, produkcije vlastitih audio i video uradaka polaznika, te promotivnih i diseminacijskih aktivnosti (polaznici ─çe mo─çi objaviti svoje radove na popularnim dru┼ítvenim mre┼żama) i biti motivirani uklju─Źiti se u svijet glazbe i glazbene produkcije.

Polaznici ─çe prvo pro─çi edukativne radionice u kojima ─çe nau─Źiti kako koristiti svu tehniku neophodnu za glazbenu produkciju i snimanje glazbenih spotova, a pri tome ─çe isprobati i glazbene instrumente i umjetnost pjevanja. Edukaciju ─çe voditi Irena Mrdulja┼í, prof. (u─Źiteljica glazbenog) i Mario Domazet (glazbenik i producent), uz asistenciju glazbenog producenta i monta┼żera Zvonimira Domazeta i Gregora Cvijeti─ça, stru─Źnjaka za video monta┼żu. Autor i voditelj programa je dr.sc. Ivan Hromatko, vi┼íi stru─Źni suradnik za programe u lokalnoj zajednici Centra za kulturu Tre┼ínjevka. Uz voditelje, polaznike ─çe posjetiti i ­čîč gosti iznena─Ĺenja iz svijeta glazbe! ­čîč

Zbog kvalitete edukacije, broj polaznika ─çe biti ograni─Źen. No, oni ─çe postati motivirani “ambasadori” koji ─çe dalje promovirati glazbu i glazbenu produkciju svojim vr┼ínjacima. Po zavr┼íetku edukacije, polaznici ─çe imati producirani video spot koji su sami napravili i koji ─çe mo─çi slobodno koristiti dalje na dru┼ítvenim mre┼żama kako bi promovirali svoj rad. Njihovi radovi ─çe biti projicirani u Velikoj Dvorani Dru┼ítvenog Doma Pre─Źko – kako bi djeca, roditelji, prijatelji, obitelji, ali i stru─Źna (glazbena) i ┼íira javnost mogli proslaviti njihovu uspje┼ínu edukaciju. U promociji ─çe im pomo─çi i Centar za kulturu Tre┼ínjevka, promocijom njihovog rada na dru┼ítvenim mre┼żama i web stranici projekta. Tako─Ĺer, Centar za kulturu Tre┼ínjevka ovim projektom planira razvijati partnersku mre┼żu kojom ─çe osigurati projekte glazbene motivacije i edukacije i u budu─çnosti – za vi┼íe djece.


LOKACIJA ­čîč

“Postani zvijezda: snimi svoj video spot” ─çe se odr┼żati u DM Audio profesionalnom glazbenom studiju s profesionalnom opremom, te prostoriji br. 9, na I. katu, Dru┼ítveni Dom Pre─Źko, Pre─Źko 2a (DM studio je na istoj lokaciji).

Smje┼íten u Dru┼ítvenom domu Pre─Źko (Pre─Źko 2a), DM studio i edukativne radionice se nalaze unutar 100 m od O┼á Pre─Źko i 500 m od O┼á Nikola Tesla.

   


POLAZNICI – ZVIJEZDE ­čîč

 • osnovno┼íkolska djeca u dobi od 12 do 15 godina
 • minimalno 6 i maksimalno 12 polaznika_ica, s time da ─çe voditelji paziti na jednaku uklju─Źenost dje─Źaka i djevoj─Źica, te uklju─Źenost djece i razli─Źitih socio-ekonomskih zale─Ĺa. Organizator zadr┼żava pravo odr┼żavanja audicije i/ili izbora polaznika_ica u slu─Źaju ve─çeg broja zainteresirana djece.
 • roditelji/srkbnici polaznika_ica ─çe prije po─Źetke programa morati potpisati suglasnost o sudjelovanju njihove djece/┼íti─çenika, te o fotografiranju za potrebe promocije programa u javnosti

PRIJAVE ­čîč

 • Prijaviti se mo┼żete do 28. velja─Źe 2023. godine isklju─Źivo putem online prijavnice – klikom ovdje -> ­čîčPRIJAVI SE! ­čîč

CILJEVI ­čîč

 • Najva┼żniji aspekt programa je dugoro─Źni razvoj publike i razvoj umjetnika.
 • Podu─Źavanjem kroz praksu u─Źimo djecu ne samo tehni─Źkim elementima produkcije glazbe nego im gradimo samopouzdanje i pokazujemo im kako i oni mogu biti sudionici i kreatori na glazbenoj sceni. ─îak i ukoliko ne ostanu aktivni kao autori, oni ─çe biti zainteresirani i upoznati s glazbenom scenom te ─çe postati njezina publika. Trudit ─çemo se birati polaznike tako da budu zastupljeni dje─Źaci i djevoj─Źice podjednako, te da uklju─Źimo djecu iz te┼íkih ekonomskih prilika.
 • Ne manje va┼żno, program je u skladu sa “Strategijom kulturnog i kreativnog razvitka Grada Zagreba 2015. ÔÇô 2022.” i doprinosi u─Źinkovitoj provedbi strategije u smislu pobolj┼íanja kvalitete ┼żivota gra─Ĺana, razvoja inovativnog kulturnog poduzetni┼ítva, ja─Źanja umjetni─Źkog i kulturnog stvarala┼ítva, te dostupnosti i participaciji gra─Ĺana svih skupina. Tako─Ĺer, projekt doprinosi postizanju op─çih ciljeva poput: Op─çi strate┼íki cilj 2: Pove─çati interes, znati┼żelju, sudjelovanje i uklju─Źivanje gra─Ĺana u kulturne, Pove─çati dostupnost kulture i umjetnosti svim gra─Ĺanima grada Zagreba, Osigurati raznovrsnost i podjednaku raspodjelu kulturnog i umjetni─Źkog sadr┼żaja za sve dobne skupine, Unaprijediti aktivno sudjelovanje gra─Ĺana u kulturnim i kreativnim aktivnostima u gradu Zagrebu, Razvoj inovativnih modela uklju─Źivanja gra─Ĺana i razvoja publike u kulturi, Osigurati bolju integraciju kulturnih sadr┼żaja u proces cjelo┼żivotnog u─Źenja, Unaprijediti obrazovanje i prijenos znanja u podru─Źju umjetnosti i kulture, Poduprijeti inicijative, projekte i programe kojima je svrha interakcija kulture i socijalno osjetljivih i marginaliziranih skupina.

TERMINI ­čîč

ÔťĘRADIONICE (16h glazbeno-tehni─Źka edukacija + 4h video edukacije)

PONEDJELJKOM i UTORKOM od 19:15 do 20:15h 

   • O┼żujak 3/2023:
    • 6.3. i 7.3., 13.3. i 14.3., 20.3. i 21.3., 27.3. i 28.3. Poduka osnova DJ-iranja, kori┼ítenja tehnike za glazbenu produkciju, snimanja glazbenih instrumenata i pjevanja
     • (voditelji: Irena Mrdulja┼í, Mario Domazet, Zvonimir Domazet)
   • Travanj 4/2023:
    • 3.4. i 4.4., 10. i 11.4., 17. i 18.4., 24. i 25.4. Poduka osnova DJ-iranja, kori┼ítenja tehnike za glazbenu produkciju, snimanja glazbenih instrumenata i pjevanja
     • (voditelji: Irena Mrdulja┼í, Mario Domazet, Zvonimir Domazet)
   • Svibanj 5/2023:
    • 8.5. i 9.5., 15.5. i 16.5. Samostalna produkcija video spota, uz profesionalno mentorstvo majstora video produkcije
     • (voditelji: Irena Mrdulja┼í, Mario Domazet, Zvonimir Domazet, Gregor Cvijeti─ç)

ÔťĘZAVR┼áNA PREZENTACIJA I DODJELA CERTIFIKATA

Dvorana 1, prizemlje, Dru┼ítveni Dom Pre─Źko, Pre─Źko 2a

  • NED 21.5.2023 od 17 do 18h: Sve─Źana projekcija video spota (ili vi┼íe njih) u Velikoj dvorani Dru┼ítvenog doma Pre─Źko (Pre─Źko 2a), otvoreno za javnost

 

 

 

 

 


O VODITELJIMA ­čîč

Irena Mrduljaš, voditeljica glazbenih radionica. Irena je profesorica glazbene kulture i umjetnosti u osnovnoj i srednjoj školi.

Dugi niz godina radi sa djecom na na─Źin da ih motivira na glazbene aktivnosti koje uklju─Źuju pjevanje, sviranje i zajedni─Źko sudjelovanje u zborskom muziciranju. Koncertnim nastupima sa pjeva─Źkim zborovima nastoji unijeti radost muziciranja, a pedago┼íkim taktom to i uspjeva. U─Źenici su nekoliko puta nastupali i na pozornicama na┼íe najve─çe koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Svoj rad i utjecaj je ostavila rade─çi u mnogim ┼íkolama na podru─Źju Grada Zagreba, Zagreba─Źkoj ┼żupaniji i Splitsko – dalmatinskoj. Uz ┼żelju da djeca glazbeno napreduju, mnogi od njih su se i opredijelili za glazbeno ┼íkolovanje. Neki me─Ĺu u─Źenicima ostvaruju takve rezultate da se njihove kompozicije mogu odslu┼íati i na YouTubeu kanalu! Bavi se dugi niz godina tehnikom pjevanja te zajedni─Źki muzicira i nastupa sa vokalnim studijom Ivane Gali─ç. Pjevanje u─Źi sa prof. pijanistom Davorom Ljubi─çem te planira zajedni─Źke koncertne nastupe. Glazba koja ju zanima je klasi─Źna i cross over. Sa u─Źenicima planira ostvarivati projekte u kojima ─çe djeca i dalje upoznavati razne stilove u glazbi, tehniku pjevanja i ┼íiroki spektar novih tehnolo┼íkih znanja od produkcije glazbenih djela do reprodukcije istih. Cilj je muziciranje i otkrivanje novih znanja i mogu─çnosti koje pru┼ża najljep┼ía od svih umjetnisti- glazba!

 

Mario Domazet, su-voditelj glazbenih i voditelj tehni─Źkih radionica. Mario je glazbenik (bend: Drugi na─Źin) i vlasnik obrta DM studio koji se bavi audio produkcijom i koji sura─Ĺuje s brojnim slavnim glazbenicima i glazbenicama iz Hrvatske i regije.

 

Zvonimir Domazet, su-voditelj tehni─Źkih radionica. Zvonimir je glazbeni producent i monta┼żer koji je ve─ç 20 godina ton majstor poznatih Hit records-a i DM studio-a.

Gregor Cvijeti─ç,  voditelj radionica video produkcije. Gregore je stru─Źnjak za video monta┼żu koji ─çe pomo─çi polaznicima da urede i montiraju svoj video spot.

dr.sc. Ivan Hromatko, autor i voditelj programa. Ivan je vi┼íi stru─Źni suradnik za programe u zajednici Centra za kulturu Tre┼ínjevka. Doktorirao je sociologiju i u radu se najvi┼íe posve─çuje inkluzivnim programima i programima za volontere.


KONTAKT ­čîč

Za vi┼íe informacija o programu, kontaktirajte voditelja programa na ihromatko@cekate.hr


­čîčREZULTATI 2023

 

 

 


­čîč PROMOTIVNI MATERIJALI

PLAKAT

 

LETAK

 

 

 

 

 

­čîč Postani Zvijezda! ­čîč snimi svoj video spot!
Skip to content