Program sufinanciraju Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

>>ARHIVA<<


OSOBNA KARTA PROJEKTA


SKRAĆENI NAZIV: Postani zvijezda!
NAZIV: 2. Postani zvijezda! Postani DJ, snimi svoj glazbeni spot: program glazbeno-tehničke edukacije
TERMIN: 19:30-21h, srijedom
TRAJANJE RADIONICE: 06.03. – 15.05.2024 (1x tjedno)
ZAVRŠNA PREZENTACIJA I DODJELA CERTIFIKATA: 19.05.2024 u 17h (nedjelja)
VODITELJI: Irena Mrduljaš, prof. (učiteljica glazbenog), Mario Domazet (glazbenik i producent), Zvonimir Domazet (glazbeni producent i montažer) i Gregor Cvijetić (stručnjak za video)
LOKACIJA: Društveni dom Prečko (Prečko 2a)
POLAZNICI: osnovnoškolska djeca (primarno 12-15 godina)
PREDZNANJE: nije bitno


O PROGRAMU 🌟


2. Postani zvijezda (2024) je druga sezona programa glazbeno-tehničke edukacije za osnovnoškolsku djecu (primarno 12-15 godina) koju ćemo motivirati da se uključe u kulturne i umjetničke aktivnosti kroz praktično učenje pjevanja, sviranja, DJ-iranja i snimanja glazbenih spotova. Drugim riječima, programom se cilja djecu zainteresirati za glazbu i produkciju glazbe, te ih naučiti kako samostalno (ili u grupi) stvarati umjetničke – glazbene projekte i video spotove – ne bi li postali buduće Zvijezde 🌟 i Ambasadori glazbe koji će promovirati glazbu i glazbenu produkciju svojim vršnjacima.

S tim ciljem u vidu, program će voditi učiteljica glazbenog i iskusni team tehničara, producenata i profesionalnih glazbenika koji će polaznicima pokazati sve potrebno za audio i video produkciju muzičkog spota: pjevanje, sviranje instrumenata, DJ-iranje, korištenje glazbene i video tehnike, rad s mobilnim i računalnim aplikacijama za snimanje i produkciju glazbenih video spotova. Uz voditelje, polaznike će posjetiti i 🌟 gosti iznenađenja iz svijeta glazbe! 🌟

Broj polaznika_ica je ograničen (zbog održavanja kvalitete programa), a pri selekciji ćemo se truditi djelovati inkluzivno te podjednako uključiti dječake i djevojčice, te omogućiti sudjelovanje djeci koja u svakodnevnom životu imaju otežavajuće faktore koji im često umanjuju mogućnost sudjelovanja.
 
Program će biti održan u Društvenom domu Prečko (Prečko 2a), a sastojati će se od 20h edukativnih radionica, produkcije vlastitih audio i video uradaka od strane polaznika, te završne javne projekcije njihovog video spota (ili više njih) javnosti u Dvorani 1 Društvenog doma Prečko – uz dodjelu certifikata o sudjelovanju, koncert i proslavu 🎉.

Predznanje nije preduvjet za sudjelovanje, dapače, poziv je upućen svoj osnovnoškolskoj djeci zainteresiranoj za učenje ovih vještina i znanja.

Po završetku edukacije, polaznici će samostalno producirati video spot (za koji će sami odpjevati i odsvirati dionice, snimiti i urediti audio i video materijal)!

Niže možete pogledati video spotove iz prve sezone projekta (2023), a sve detalje možete pronaći u arhivi na kraju ove stranice.

         

 

 

 

POLAZNICI – ZVIJEZDE 🌟


 • osnovnoškolska djeca u dobi od 12 do 15 godina
 • (!) Zbog kvalitete edukacije, broj polaznika će biti ograničen (!)
 • minimalno 6 i maksimalno 12 polaznika_ica, s time da će voditelji paziti na jednaku uključenost dječaka i djevojčica, te uključenost djece i različitih socio-ekonomskih zaleđa. Organizator zadržava pravo održavanja audicije i/ili izbora polaznika_ica u slučaju većeg broja zainteresirana djece.
 • roditelji/srkbnici polaznika_ica će prije početke programa morati potpisati suglasnost o sudjelovanju njihove djece/štićenika, te o fotografiranju za potrebe promocije programa u javnosti

PRIJAVE 🌟


 • Prijaviti se možete do 29. veljače 2024. godine isključivo putem online prijavnice – klikom ovdje -> 🌟PRIJAVI SE! 🌟
 • Broj sudionika je ograničen, a prednost će se definirati prema datumu prijave, te prema principu ravnopravnog sudjelovanja djevojčica i dječaka

LOKACIJA 🌟


Društveni Dom Prečko, Prečko 2a (kliknite za lokaciju ovdje)

 • DM Audio profesionalnom glazbenom studiju s profesionalnom opremom (Društveni dom Prečko)
 • prostoriji br. 9, na I. katu Društvenog doma Prečko

Smještene u Društvenom domu Prečko (Prečko 2a), DM studio i edukativne radionice se nalaze unutar 100 m od OŠ Prečko i 500 m od OŠ Nikola Tesla.

   


TERMINI 🌟


✨RADIONICE (trajanje: 20h)

SRIJEDOM od 19:30 do 21:00h 

   • Ožujak: 06.03. / 13.03. / 20.03. / 27.03.2024
   • Travanj: 03.04. / 10.04. / 17.04. / 24.04.2024.
   • Svibanj: 08.05. / 15.05.2024.

✨ZAVRŠNA PREZENTACIJA I DODJELA CERTIFIKATA

Dvorana 1, prizemlje, Društveni Dom Prečko, Prečko 2a

  • NED 19.05.2024 od 17 do 18h: Svečana projekcija video spota (ili više njih), koncert i dodjela certifikata – otvoreno za javnost

O VODITELJIMA 🌟


Irena Mrduljaš, voditeljica glazbenih radionica. Irena je profesorica glazbene kulture i umjetnosti u osnovnoj i srednjoj školi. Dugi niz godina radi sa djecom na način da ih motivira na glazbene aktivnosti koje uključuju pjevanje, sviranje i zajedničko sudjelovanje u zborskom muziciranju. Koncertnim nastupima sa pjevačkim zborovima nastoji unijeti radost muziciranja, a pedagoškim taktom to i uspjeva. Učenici su nekoliko puta nastupali i na pozornicama naše najveće koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Svoj rad i utjecaj je ostavila radeći u mnogim školama na području Grada Zagreba, Zagrebačkoj županiji i Splitsko – dalmatinskoj. Uz želju da djeca glazbeno napreduju, mnogi od njih su se i opredijelili za glazbeno školovanje. Neki među učenicima ostvaruju takve rezultate da se njihove kompozicije mogu odslušati i na YouTubeu kanalu! Bavi se dugi niz godina tehnikom pjevanja te zajednički muzicira i nastupa sa vokalnim studijom Ivane Galić. Pjevanje uči sa prof. pijanistom Davorom Ljubićem te planira zajedničke koncertne nastupe. Glazba koja ju zanima je klasična i cross over. Sa učenicima planira ostvarivati projekte u kojima će djeca i dalje upoznavati razne stilove u glazbi, tehniku pjevanja i široki spektar novih tehnoloških znanja od produkcije glazbenih djela do reprodukcije istih. Cilj je muziciranje i otkrivanje novih znanja i mogućnosti koje pruža najljepša od svih umjetnisti- glazba!

Mario Domazet, su-voditelj glazbenih i voditelj tehničkih radionica. Mario je glazbenik (bend: Drugi način) i vlasnik obrta DM studio koji se bavi audio produkcijom i koji surađuje s brojnim slavnim glazbenicima i glazbenicama iz Hrvatske i regije.

Zvonimir Domazet, su-voditelj tehničkih radionica. Zvonimir je glazbeni producent i montažer koji je već 20 godina ton majstor poznatih Hit records-a i DM studio-a.

Gregor Cvijetić,  voditelj radionica video produkcije. Gregore je stručnjak za video montažu koji će pomoći polaznicima da urede i montiraju svoj video spot.

dr.sc. Ivan Hromatko, autor i voditelj programa. Ivan je viši stručni suradnik za programe u zajednici Centra za kulturu Trešnjevka. Doktorirao je sociologiju i u radu se najviše posvećuje inkluzivnim programima i programima za volontere. Autor i voditelj programa je dr.sc. Ivan Hromatko, viši stručni suradnik za programe u lokalnoj zajednici Centra za kulturu Trešnjevka.


KONTAKT 🌟

Za više informacija o programu, kontaktirajte voditelja programa na ihromatko@cekate.hr


🌟REZULTATI 2024

U pripremi…


🌟 PROMOTIVNI MATERIJALI

 

 


ARHIVA (2023)

🌟 Postani Zvijezda! 🌟 snimi svoj video spot!
Skip to content