ZELENE KVARTOVSKE PRIČE

Četvrtak i petak, 13. i 14.4. 2023.  od 10 do 11:30 sati

Centar za kulturu Trešnjevka i okolica

 

U suradnji s udrugom Zeleni klik!, a u okviru školskih proljetnih praznika, organizirali smo dvije radionice održivog razvoja za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Radionice se organiziraju u suradnji sa trešnjevačkim osnovnim školama. Sa učenicima se radi na upoznavanju svog kvarta i osvještavanju negativnog utjecaja na naš neposredan urbani okoliš upoznajući kvart kroz razne teme radionica održivog razvoja.

Botanički vrt u kvartu – dođi i u šetnji kvartom nauči vrste biljaka koje nađemo putem. Sakupit ćemo listove i otisnuti ih u male knjižice.

Kroz temu “Botanički vrt u kvartu” aktivno se radi na upoznavanju drveća u kvartu i svjetskom pokretu jestivih gradova.

Vodene kapi moga kvarta– što je to voda i zbog čega ne možemo bez nje? Malo ćemo se igrati vodom kroz pokuse, a malo istražiti gdje se sve skriva voda u gradu.

 Voda je važan faktor u životu ljudi, ali i cijele prirode. Želimo da učenici prepoznaju važnost očuvanja pitke vode u našem okolišu, te im se kroz upoznavanje vodenih tokova i razgovor ukazuje koji su to skriveni vodni potencijali, zbog čega ih treba čuvati i kako ih zaštititi da bi i dalje imali pitku i čistu vodu u okolišu.

 

ZELENE KVARTOVSKE PRIČE
Skip to content