Cijena: 350 kuna
U cilju što efikasnijeg i profesionalnijeg rada broj polaznika ograničen je na 10.

POČETAK: 19.10.2020.
Radionica traje četiri tjedna – od 19.10. do 11.11.2020. – a odvija se u redovitim večernjim terminima: ponedjeljkom i srijedom od 20.30 do 22.00.

VODITELJ
Vedran Mihletić profesor je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Inicijator je i utemeljitelj Odsjeka produkcije i dodiplomskog studija Produkcije pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

PROGRAM
Filmska i video radionica namijenjena svim uzrastima. Program je posebno koristan srednjoškolskoj populaciji i studentima, te je odlična priprema za sve koji žele upisati Akademiju dramskih umjetnosti ili se baviti filmom i videom. Svrha programa jest kroz teoretska predavanja i praktičan rad potaknuti sadašnje i buduće vlasnike video opreme na kreativan i zanatski relevantan pristup oblikovanju ambicioznijih audiovizualnih projekata. Ovladavši temeljnim znanjima video i filmskog rukopisa svaki će pojedini autor amater biti inspiriran za kreativni pristup stvaranju filmova.

Nakon 8 termina teoretskih predavanja i radionica polaznici po pripremljenim scenarijima, uz mentorski nadzor voditelja, snimaju vlastiti film te ga montiraju u profesionalnom montažnom studiju. Na završnoj projekciji predstavljaju svoj rad javnosti. Radionica i predavanja se odvijaju u video učionici Centra, gdje polaznici na raspolaganju imaju svu potrebnu opremu. Dio predavanja će se realizirati na ADU.

PREDAVAČI
Svaka pojedina specifična tema ugostit će relevantne predavače, profesore s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, kao i renomirane autore iz profesionalne prakse.

POPIS PREDMETNIH JEDINICA
O filmskom i video mediju
Filmske i video forme i žanrovi
Temelji filmske režije
Temelji snimanja
Temelji montaže
Zvuk na filmu i videu
Filmska glazba
U potrazi za temom
Kako napisati scenarij
Kako raditi s glumcima
Kako producirati video film
Projekcije profesionalnih video filmova
Oblikovanje scenarija za zadani rad
Priprema snimanja i obrade
Projekcije proizvedenih video radova

Info: leutar@cekate.hr, 091 3027 414

UPISI U FILMSKU RADIONICU
Skip to content