Slavlje hrvatskih pjevačkih zborova u Lisinskom

 

17. natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova-Zagreb 2024. održalo se u subotu, 4. svibnja od 15 do 20 sati u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog nastupom zborova i vokalnih ansambala iz cijele Hrvatske. Zborovođe koji su ostvarili više natjecateljskih nastupa u istom danu obilježili su ovogodišnje izdanje Natjecanja, dokazavši svoju visoku motivaciju, predan rad i doprinos kulturi svojega kraja.

Pobjednik Natjecanja su dva zbora s osvojenim jednakim i maksimalnim brojem bodova:  Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Zagreb i Mješoviti pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca.

Zlatna priznanja osvojili su i: Gospodnetić singers, Riječki komorni zbor Val i Dječji zbor Kap iz Rijeke, ŽVS Stridonne iz Štrigove, Združeni zbor Agram Angels i SamoZbor  te Dječji zbor Zagrebački anđeli, Zagreb.

Dirigentica zbora Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca Senka Bašek Šamec osvojila je drugi put za redom posebnu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda – prijelazni pehar za najuspjeliju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja, ove godine za izvedbu Ipaphonije Branka Starca. 

S ciljem promicanja kvalitetnog a cappella pjevanja, natjecanja zborova i vokalnih ansambala održavaju se proteklih dvadesetak godina u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Zagreba, u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka, a posebnu pozornost publike privlači Gala koncert pobjednika Natjecanja – Zlatni zborovi. U revijalnom dijelu programa nastupili su Zlatni zborovi s prošlogodišnjeg izdanja Natjecanja: Mješoviti pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca, Riječki komorni zbor Val i Dječji zbor Kap i Djevojački PZM Josip Kaplan iz Rijeke te Dječji zbor Zagrebački anđeli.

Sljedeći nastup Zlatnih zborova održat će se 10. svibnja u 20 sati u crkvi Župe Svetog Leopolda Bogdana Mandića Voltino-Ljubljanica, ususret Leopoldovu i Majčinom danu.

 

Ansambli sudionici Natjecanja hrvatskih pjevačkih zborova-Zagreb 4.5.2024.:

 

 1. Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Zagreb
 2. PZ Josip Štolcer Slavenski, Čakovec
 3. MPZ Ivan Kukuljević Sakcinski,Zagreb
 4. Riječki komorni zbor Val, Rijeka
 5. Gospel zbor Sunce, Zagreb
 6. Glazbeni klub Vatroslav Lisinski – Renesansni ansambl. Zagreb
 7. Glazbeni klub Vatroslav Lisinski – Canticum. Zagreb
 8. Gospodnetić Singers, Zagreb
 9. Združeni zbor Agram Angels i SamoZbor, Zagreb
 10. ŽVS Stridonne, Štrigova
 11. ŽVS, Rezonanca, Zagreb
 12. Dječji zbor Kap, Rijeka
 13. Dječji zbor Zagrebački anđeli, Zagreb

 

FOTO: VILIM HLUŠIČKA

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Zagreb

 

 

Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca

 

 

ŽVS Stridonne iz Štrigove

 

 

Dječji zbor Zagrebački anđeli, Zagreb

Glazbeni klub Vatroslav Lisinski – Canticum. Zagreb

Gospodnetić Singers, Zagreb

Gospel zbor Sunce, Zagreb

Slavlje hrvatskih pjevačkih zborova u Lisinskom
Skip to content