Zadnji u nizu programa Ljetnog diskonta kulture koje smo pripremili za vas ovog ljeta, izložba je i predstavljanje likovne udruge AMA ARTEM.

Udruga pod nazivom Ama Artem okuplja zaljubljenike u umjetnost i broji šezdesetak članova. Cilj Udruge je razvijanje slikarskih potencijala svakog člana ponaosob kroz edukativne tečajeve, predavanja i radionice s područja likovne umjetnosti.
Umjetnički voditelj Udruge je prof. Dubravko Lepej.

Ovom prilikom predstavljamo radove dijela članova Udruge izložbom u Galeriji Modulor, a za vrijeme trajanja Dana Centara 21.9. predstaviti ćemo javnosti njihovu djelatnost kroz program demonstracije slikarskih vještina i radionice za Trešnjevčane.

Demonstraciji slikarskih vještina članova možete se pridružiti:
21.9. od 10-13 sati
21.9. od 17-19 sati, u Atriju Cekate-a i u Galeriji;
Zatvaranje izložbe biti će 21.9. u 12 sati. Pridružite nam se !

Izlažu autori:
TOMISLAV TOLIĆ
KSENIJA TALIJANČIĆ
IVANA CURAVIĆ
DAJANA BUDOVAC
STEVO MATIĆ-STIV
GORDANA VUKOREPA
MARINA ŠUNJIĆ
NATAŠA SUBAŠIĆ
BLAŽENKA POVŠIĆ
ANA CEROVSKI
MAJA PAVLOVIĆ
NADA RADOŠ
BISERKA KONEČNY
ELIZABETTA HVALA
VALERIJA JELČIĆ
MARIJA VRANIĆ
MARTINA RIPIĆ
VIŠNJICA KRUHAK ŠTEFIĆ

Opširnije o Udruzi:
Udruga “Ama artem” je osnovana 2008g. Cilj udruge je razvijanje slikarskih potencijala svojih članova kroz edukativne tečajeve, predavanja i radionice s područja likovne umjetnosti, a sve pod budnim okom našeg umjetničkog voditelja prof.Dubravka Lepeja
Dar koji nam je podaren našim rođenjem upućuje nas na razmišljanje i izvjesnu obavezu da ga usmjerimo u duhovnu dobit nas samih, kao i društva u kojem živimo i stvaramo.
Taj dar usmjerio je nekolicinu naših sugrađana, “sličnomišljenika”,da se 2008.g.okupe i osnuju udrugu kroz koju će svoj dar i ljepoti stvaralaštva moći podijeliti sa svima koji imalo drže do likovne umjetnosti i likovnog stvaralaštva.
Ovo je upravo vrijeme u kojem možemo našu udrugu shvatiti i prihvatiti u cijeloj njezinoj višeznačnosti,naglašeno ističući njezine slikarske dosege i njezin ukupan značaj i doprinos općem dobru za čovjeka,nastojnje da umjetnost postane način života.
Članovi koji djeluju u udruzi od samog njenog početka te i kasnije,ovoga su se puta predstavili publici novijim, raznovrsnijim radom koji samo potvrđuje konzinstentnost u kvaliteti te naznake eksperimenata kojji je u radu svakog slikara poželjan. Ono što upada u oči jest raznovrsnost i generacijska razlika izlagača.
Cjelokupnim našim radom želimo održati kontinuitet rada udruge, te prisutnost na likovnoj sceni grada Zagreba i šire, uz pomoć vas – naših sugrađana i svih vas koji prepoznajete naš rad i ljubav prema slikarstvu, pa tako i humanitarnom radu.

Udruga do danas broji 70 članova, sa stalnim priljevom novih interesenata i potencijanih članova. Brojimo veliki broj skupnih izložbi, humanitarnih izložbi, inozemnih (Prag), kolonija, te samostalnih izložbi naših članova. Sudjelujemo u programu grada Zagreba u smotri svih likovnih udruga na 2 godišnje izložbe.
Kontakt udruge : www.amaartem.hr, facebook@ama.artem

Predstavljanje likovne udruge AMA ARTEM
Skip to content