LiLa

Neverbalna, klaunsko lutkarska predstava za djecu od 4 godine nadalje
Trajanje: 40 minuta

Izvedba: 3. prosinca 2022. u 11:00 sati

Cijena ulaznice: 30 kuna

 

Predstava LiLa nastaje u koprodukciji Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT iz Zagreba i Umjetničke organizacije CLOU iz Rijeke. Izmaštana je po istoimenoj slikovnici autorice Nine Sabo, a u njoj su zabilježene dogodovštine klaunice LiLe, koja putem otkriva da njezin nos sam od sebe može poprugiti, podugiti i naoblačiti se. Želja nam je razigranim stilom približiti djeci figuru klauna te im dati do znanja kako je LiLa zapravo slična njima – spava, doručkuje i pere zube, a sve to čini na osebujan način – služeći se klaunovskom logikom. Ali, LiLa u slobodno vrijeme čini i neke nesvakidašnje stvari – hrva se s pčelama, pokušava plesno preračunati kilometre u lilometre i škaklja oblake do posljednje kapi kiše.
Vodeći se motom: Manje je manje, a više je taman, LiLa želi potaknuti male gledatelje da širom otvorenih očiju promatraju sebe i svijet oko sebe, da se odvaže maštati i otputovati onkraj duge, baš kao što to čini i ona. Predstava LiLa je autorski projekt Nine Sabo, glumice i klaunese u Udruzi Crveni Nosovi klaunovidoktori i Morane Dolenc, redateljice i lutkarice. Autorsku glazbu potpisuju Anita Valo i Meri Jaman iz glazbenog sastava MERITAS, a vizual predstave, lutke i scenografiju izradila je Andreja Jandrečić. Kazališnu rasvjetu oblikovao je Marinko Radočaj.

Program su sufinancirali Ministarstvo kulture i medija RH i Odjel za kulturu Grada Rijeke. Rad UO LOFT-a financira Zaklada Kultura Nova.

 

 

 

 

 

Predstava za djecu: LILA
Skip to content