Izložba “Shine on you crazy diamond“, autor izložbe Ivan Kerstner  / CeKaTe Prečko, Prečko 2a / u 18:30/

Udruga Ludruga u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka – Centar Prečko,
poziva Vas na likovno-poetsko-glazbeno druženje   „Shine on you crazy diamond“   koje će se održati u četvrtak 17.12.2015. u Centru Prečko, Prečko  2a s početkom u 18:30 sati.

Uz izložbu slika Ivana Kerstnera, poeziju Rajka Šupea i glazbenu   pratnju na gitari (sve skupa garnirano sa grickalicama i sokovima)   uvest ćemo Vas u prezentaciju programa ostalih udruga koje  djeluju u sklopu Centra Prečko.

Radujemo se Vašem dolasku

Predgovor: 
Što je zapravo umjetnost? Umjetnost je osobita ljudska djelatnost, čije se značenje konstituira u složenom komunikacijskom procesu između umjetnika, umjetničkog djela i publike.
Kroz stoljeća, umjetnosti su pridavana mnogobrojna značenja, no od početka modernog doba, skloni smo umjetnosti pridavati sljedeće osobine: svaka pojedina umjetnost ima neovisnu i slobodnu poziciju u društvu.
Umjetnost nema društveno propisanu svrhu, i njezin cilj je ispunjavanje modernistički definirane prirode, koji određuje ideju slobode, imaginacije, individualnosti, otkrića, eksperimenta, pobune, ljepote, istine i tome slično.
Ivan Kerstner sa svojim radovima predstavlja nešto novo, a to je harmonija tradicionalnog impresionističkog pristupa i glazbene umjetnosti.
On uspješno kombinira svoja umjetnička opredjeljenja, poput Impresionizama i glazbe koja ga ispunjava (rock, tj. Pink Floyd).
Kerstner prikazuje svoj umjetnički konsenzus, simboliku i senzualni prijenos, koristeći se tehnikom suhog pastela, ali se pritom ne posvećuje samo jednom određenom motivu, već više njih.
Njegovi se motivi kreću u opusu krajolika, mode, parova, portreta, arhitekture, glazbenika i tome sličnom. Kod svog artističkog izričaja, koristi se mnoštvom dinamičnih poteza i pažljivo odabranim pristupom svjetlosti.
Autor je svojim izražajem uspješno dočarao, jasnu kombinaciju dviju umjetničkih grana (glazba i slikarstvo).
Njegovi su radovi prepuni umjetničkog zanosa, a da pritom previše ne naglašavaju intenzitet sadržaja.
Ističu se stilskim sredstvima i određenim prijelazima boja i poteza.
Kerstner sa stilom podvlači optičku predmetnost svojih motiva i naglašava njihovu pripovjednu dimenziju, jednostavnost, svoje osobno raspoloženje i tradicionalistički pristup.

Vlastitom osebujnom crtaćom tehnikom, stavlja naglasak na karakter, karakterističnu atmosferu, na simboliku svojih motiva, te specifično i pažljivo odabran pristup.

Uz jasan tonalitet, sugestivnost pojava, pročišćujuće udarne efekte boja i oblika, umjetnik u svoja djela uvodi jednu tu novu dozu impresionističke faze.

I još za kraj, Ivanu Kerstneru želim sve najbolje u daljnjem razvitku i neka sja u duhu pjesme koju je odabrao za naziv izložbe.

Sretno!

 

                                                                                           Mario Slunjski, akademski slikar 

Otvorenje izložbe “Shine on you crazy diamond” u CeKaTe-u Prečko
Skip to content