Dramske igre i vježbe: NIŠTA, NIŠTA, NEŠTO

 

Voditeljica: Ivana Marijančić, free lance dramska pedagoginja

Termin i mjesto održavanja: subota  25. 62022. od 17:30 do 20:30 sati u  Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1)

PRIJAVLJIVANJE:  Krajnji rok za prijavu je 15.6.2022.

Prijavljiviti se možete na: https://forms.gle/q51eFQRcMEP6QDDk6 

Obavezno odgovaramo na Vašu prijavu kako bismo potvrdiliprimitak prijave i vaše sudjelovanje, te šaljemo upute za plaćanje. Za sve detaljne upute dostupni smo na tnt@cekate.hr.

 

Opis radionice:

Ova radionica obiluje kreativnim dramsko-scenskim vježbama. U uvodnom dijelu poigrat ćemo se kockicama koristeći ih za upoznavanje, za suradnju i za gradnju situacija. Poznato je da se igre kockicama često koriste u radu u razredima, a ovo će biti nadopuna ideja onima koji ih već koriste ili sasvim novo onima koji ih još nisu koristili. Kockice na ovoj radionici bit će obične, imat će samo brojeve, a na papirima pripadajuće zadatke i igre uz kombinacije brojeva.

U nastavku radionice bavimo se dramsko-scenskim izričajem. Čuli ste izraz povezan s kazalištem i scenskim prikazima: manje je više. Čiste i ogoljene geste često su znakovitije i više nam kazuju nego težnja za gomilom pokreta i riječi. Ništa ćemo pretvarati u nešto. Naizgled nedefinirano, nesvjesno ili slučajno dovodit ćemo do konkretnijeg dramskog sadržaja. Također ćemo vježbati korisne konkretne scenske trikove koji od ravne i monotone dramske improvizacije mogu napraviti obrat i učiniti ih konkretnijima i napetijima.

Ove vježbe su pogodne za situacije kad voditelji/voditeljice dramskih skupina nemaju polazište u tekstu ili nemaju ništa za što bi se uhvatili, a željeli bi stvoriti dramske odnose i prizore.

 

Za koga je:

Trening je edukacijskog karaktera pa je namijenjen odraslima ili studentskoj populaciji. Vrlo korisno za voditelje/voditeljice dramskih skupina u školama ili zasebnim dramskim grupama, no radionicu može proći svatko željan kreativnog treninga i igre.

 

Kotizacija: 150 kn.

Maksimalan broj osoba za ovu radionicu je 16.

Unutar navedenog termina bit će pokoja kratka pauza (ovisno o dinamici i potrebama grupe).

 

O voditeljici:

Ivana Marijančić rođena je 1968. u Vukovaru, u Zagrebu živi od 1969. godine. Nakon dugogodišnjeg pohađanja brojnih treninga i edukacija, te vođenja grupa i radionica,
2002. godine stekla zvanje dramskog pedagoga u okviru Hrvatskog centra za dramski odgoj, a u komisiji za dodjelu zvanja bili su istaknuti dramski pedagozi: Zvjezdana Ladika, Vlado Krušić, Berislav Frkić, Ines Škuflić Horvat i Iva Gruić. 2011. godine stekla zvanje dramskog pedagoga-mentora. Osim u Hrvatskoj, edukacijska trening iskustva stjecala je na Alternativnoj akademiji u Mostaru, u Associacio Teatral u Barceloni, u Internationales Theaterzentrum u Berlinu, u London Drama School Star Tek u Londonu, u Polanentheater i CREA centru u Amsterdamu, te u Iglu Theatre u Ljubljani. Trenutno je zaposlena u Udruzi Kreativan trening koju je osnovala i u kojoj osmišljava treninge za poticanje kreativnosti, kreativne materijale i izvodi ih po cijeloj Hrvatskoj, te za međunarodne projekte.

Dramske igre i vježbe: NIŠTA, NIŠTA, NEŠTO

Ključne riječi:

Skip to content