“Književni karusel” 

Četvrtak, 26.10.2023. u 18:30 sati u CeKaTe-u

gostuje književnica Ksenija Kušec

Ulaz je besplatan!

 

Dragi prijatelji knjige i čitanja, Centar za kulturu Trešnjevka pokrenuo je za vas projekt pod nazivom Književni karusel.

Književni karusel  je program kulturne suradnje s Hrvatskim društvom pisaca s ciljem popularizacije suvremenih hrvatskih književnika. Naglasak je na povezivanju pisaca i čitatelja u grupe koje samostalno osmišljavaju diskusije o pročitanim djelima. Književni karusel  je u lokalnoj zajednici više od čitateljskog kluba jer je inovativnost postignuta promišljanjima o djelima iz pozicije bliske svakodnevici i raspravama o važnim pitanjima koja su u fokusu književnih djela. Interakcija pisac-čitatelj na svakom susretu zamišljena je tako da je čitatelj ujedno i inicijator rasprave na određenu temu koju je izdvojio iz literature.

 

Na ovom književnom susretu razgovarat ćemo o romanu “Požar”.

Voditeljica i moderatorica programa je Iva Mirčić.

Z a v r t i t e  s e  s  n a m a !

 

Ksenija Kušec rođena je 1965. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Muzičkoj Akademiji na odsjeku za duhače – saksofon i na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Dobila je prvu nagradu za kratku priču 2011. Književnog kruga Karlovac te drugu nagradu za kratku priču 2012. na natječaju Nađi uru za literaturu. Prva joj je knjiga izašla 2010. u izdanju Profila, zbirka priča za djecu Priče o sunčevu sustavu, a zatim su joj objavljene knjige: Reci mi sve, Janko i stroj za vrijeme, Sobe, Prozirna Lili, Opća opasnost, Požar. Piše za djecu i za odrasle.

Književni karusel – gost Ksenija Kušec
Skip to content