Izložba u Maloj galeriji Cekate-a

Veseli atelje – radovi polaznika radionice za djecu sa cerebralnom paralizom

Od 23.6. do 10.7.2021.

Izložba se može pogledati svaki dan od 10 do 19 sati

Program pod nazivom Veseli atelje provodi se u Cekate-u već čitav niz godina. Pohađaju ga djeca i mladi sa cerebralnom paralizom.

Voditeljice programa bile su Tara Beata Racz i Vesna Šantak. Djeca su u motivirajućem okruženju i uz asistenciju crtala i slikala, družila se.Na zabavan način to je bila dobra vježba motoričkih sposobnosti, koordinacije oka i pokreta ruke. Fokus naših mladih autora često je usmjeren više na odnose boja no na konkretne oblike, stoga je kolorizam u radovima rezultat pažljivog i dugotrajnog izbora. Za svaki potez i mrlju uloženo je mnogo truda i pažnje što radove čini posebno važnim.

Svake godine na kraju programa organiziramo i izložbu polaznika sa izborom radova nastalih na radionici. Obzirom na situaciju s covid pandemijom, te na naprasni kraj radioničkog programa, izložbu smo bili u mogućnosti postaviti tek sada.

Tu je izbor radova sa radionice, u crtačkim i slikarskim tehnikama, te se nadamo da će pozitivan utjecaj ovih jakih boja i njihovog kontrasta u vama pobuditi veselje, kao što je i kod nas.

 

Izložba “Veseli atelje”
Skip to content