nedjelja, 14.6. u 11:00 sati

Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb ove se godine zbiva od 9. do 14. lipnja u kinima Europa, Tuškanac i Cineplexx Centar Kaptol, a u bogatom programu donosi animirane filmove svih tehnika, radionice, predavanja i izložbe.

Animafest u vašem kvartu; dječji animirani filmovi posjetit će Kulturni centar Travno 13. lipnja u 11 sati, te Centar za kulturu Trešnjevka, Kulturni centar Narodnog sveučilišta Dubrava i Centar kulture na Pešćenici, Centar Knap, u nedjelju 14. lipnja u 11 sati.

Ulaz na sve projekcije programa Animafest u vašem kvartu bit će besplatan.

U program namijenjen djeci i mladima uvršteno je preko 50 filmova, od čega 5 dugometražnih (raspored provjerite na http://animafest.hr/hr/2015/schedule). Filmski program za djecu i mlade sastoji se od tri cjeline: Natjecanja dječjeg filma, Retrospektive Škole animiranog filma iz Čakovca te programa Animafest u vašem kvartu. U sklopu posljednjeg od navedenih programa, dječji animirani filmovi posjetit će Kulturni centar Travno 13. lipnja u 11 sati, te Centar za kulturu Trešnjevka, Kulturni centar Narodnog sveučilišta Dubrava i Centar kulture na Pešćenici, Centar Knap, u nedjelju 14. lipnja u 11 sati. Ulaz na sve projekcije programa Animafest u vašem kvartu bit će besplatan.

Animirani filmovi za djecu predškolske dobi ove su godine u znaku životinja, a slično je i u programu za mlađe učenike. Životinje gledamo u ulogama i s karakteristikama svojstvenim ljudima: tu su strastveni zečevi, melankolična koala, pametna majmunica. Za starije su školarce namijenjeni filmovi s temama koje odgovaraju njihovu doživljavanju svijeta, kao što je tema ljubavi, samopoštovanja ili odnosa s ljudima i životinjama, a ispričane su na zabavan i duhovit način. Adolescente će se provesti kroz najrazličitije animacijske stilove, likovne poetike i priče svih vrsta, emocionalnih stanja i tema, kroz sanjive, smiješne i sarkastične te brojne poučne filmove. Ovo uzbudljivo animirano putovanje kroz dječji film „posložila“ je medijska pedagoginja Martina Peštaj, koja je filmove za Natjecanje dječjeg filma birala primjereno dječjoj dobi: od 4 do 7, od 7 do 10, od 10 do 14 godina, i za 14+-godišnjake.

No u koju god od njih spadali vaši mališani znajte da su vam do 22. svibnja na raspolaganju posebne Obiteljske iskaznice kojima osiguravate ulaz na sve projekcije namijenjene djeci. Obiteljska iskaznica za jednog roditelja i jedno dijete stoji 80, a za jednog roditelja i dvoje djece 120 kuna i nabaviti ih možete online ovdje: https://www.entrio.hr/event/animafest-zagreb-2015-2214

Animafest je pripremio i radionicu animacije za djecu, koja će se odvijati u sve dane festivala osim nedjelje, od 17 do 19 sati u maloj dvorani kina Tuškanac. Animatorica Ivana Bošnjak učit će polaznike kako nastaje pokret u animiranom filmu koristeći se plastelinom i materijalima iz prirode. Radionica je namijenjena djeci starijoj od 9 godina, a zbog velikog interesa i što kvalitetnijeg rada broj polaznika je ograničen i prijave su obavezne (djeca@animafest.hr, 098/540-544).

Animafest na Trešnjevci
Skip to content