Centar za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) partner je na Erasmus+ KA1 projektu za razmjenu znanja i vještina koji predvodi udruga Kurdybanek iz Poljske.

Više informacija o domaćinu programa edukacije možete pronaći ovdje.

Projekt se sastoji od jedne radionice na temu Forum teatra, metodu koju je razvio slavni Augusto Boal. Radionicu samostalno organizira domaćin, dok ostali partneri na radionicu šalju svoje osoblje i volontere s ciljem da oni neposredno steknu nova znanja o Forum teatru, a CeKaTe i Trešnjevka neposredno dobili nove programe, temeljene na novostečenom znanju, koje planiramo realizirati uz pomoć Grada Zagreba u našoj lokalnoj zajednici.

 

Edukacija se odvila na predivnoj lokaciji u naselju Zakopane u Poljskoj, a u ime Centra za kulturu Trešnjevka sudjelovale su dvije volonterke, Jasenka Fürst i Nađa Josimović.

Po povratku u Zagreb, ove dvije volonterke i vrsne profesionalne izvesti će radionicu o Forum teatru te prenijeti znanja, vještine i iskustva u lokalnu zajednicu.

 

DIJELJENJE ZNANJA U LOKALNOJ ZAJEDNICI…

Popratna prezentacija i radionica održana je 30.11.2019. godine od 18 do 19h u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1, ZG), tijekom “UPSET Art Festivala inkluzije i umjetnosti osoba s invaliditetom” (Više informacija o UPSET Art festivalu i program -> https://cekate.hr/program/upset-art-fest/).

Program je vodila Jasenka Furst, profesorica povijesti umjetnosti, koja je sudjelovala u Act-reACT programu kao volonterka CeKaTe-a, a sudjelovale su osobe s invaliditetom i drugi zainteresirani (publika UPSET Art Festivala).

Radionica i prezentacija je pokazala da volonteri imaju višestruke prednosti sudjelovanja u radu Centra za kulturu Trešnjevka, te je pokazala da postoji interes za organizaciju radionice Forum teatra u našoj lokalnoj zajednici – što se nadamo i realizirati u narednom periodu. 

 

REZULTATI i DOKUMENTI PROJEKTA

ACTion – reACTion infopack

ACTion-reACTion timetable

Participant’s tasks ACTion-reAction

 

FOLLOW-UP RADIONICA, KOJU JE VODILA JASENKA FURST, OBJAVLJENA NA FACEBOOK STRANICI PROJEKTA

Another dissemination meeting happened in Croatia. Jasenka Furst, one of our representatives of Centar za kulturu…

Objavljuje Fundacja Inicjatyw Twórczych i Społeczno – Edukacyjnych KurdybanekNedjelja, 22. prosinca 2019.

 

VODIČ: Drama Way – Forum Theatre

Skip to content