TREŠNJEVKA SE BUDI 3!

Nakon prva dva izdanja “razbuđivanja” Trešnjevke, akcije “Tratinska se budi!” izvedene u rujnu 2020. te “Trešnjevka se budi!” iz lipnja 2021. stiglo je vrijeme i za najavu treće takve akcije, “Trešnjevka se budi 3!” , koja će se održati sredinom rujna, sa središnjim danom u subotu, 17.09.2022.!

Evo do sada dogovorenih programa koji će se odvijati u sklopu akcije “Trešnjevka se budi 3!”

Četvrtak, 15.09.2022.

Galerija “Modulor”:

 • 19:00: Otvorenje izložbe crteža i prijedloga uređenja Tratinske ulice pod naslovom “Tratinska – život ulice” arhitekta i urbanista Borislava Doklestića

Petak, 16.09.2022.

Park Zvonimira Milčeca (uz Trešnjevački trg):

 • 10:00-14:00: Radionice za djecu, Festival dječje knjige
 • 18:00-21:00: Nova dimenzija Stare Trešnjevke, šetnja uz voditelja Vanju Radovanovića

Subota, 17.09.2022.

Trešnjevački plac (prostor tržnice) i Park Zvonimira Milčeca:

 • 17:00-22:00: 
  • Zagrebački orkestar ZET-a
  • nastup studenata s Odsjeka za kazališnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku
  • nastup bendova Car je gol te U pol’ 9 kod Sabe
  • za cijelo vrijeme trajanja programa radi Buvljak sa prodajom rabljenih predmeta iz vaših ormara, stalaža, špajzi i podruma

 

“Trešnjevka se budi!” je akcija Centra za kulturu Trešnjevka i njegovog projekta “Mapiranje  Trešnjevke”, a nastoji uključiti i širu zajednicu: građane, okolne lokale, udruge i inicijative. Provodi se već treću godinu zaredom, sa svojim kulturnim sadržajem izlazi na ulicu i trg te na taj način on svima postaje dostupan. 

Ovogodišnje se aktivnosti glavnog dana provode na Trešnjevačkoj tržnici van njenog inače službenog vremena te u Milčecovom parku. No, sa pretprogramom počinjemo i koji dan prije.

16.09. u Milčecovom parku, od 10 do 14 sati pripremamo obilje radioničkih i čitalačkih sadržaja za najmlađe.

U popodnevnom bloku najavljujemo našu već prepoznatu šetnju Mapiranja Trešnjevke i Vanje Radovanovića, kada ćemo sa vama podijeliti nešto drugačiju perspektivu/pogled na ulice Trešnjevke. 

Najveći dio aktivnosti održat će se u subotu, 17.09.2022. kada će se na prostoru oko placa u popodnevnim satima odigravati besplatan kulturni program (glazbene izvedbe, predstava, buvljak). Osnovna ideja akcije je oživljavanje šireg područja oko tržnice kao i okolnih ulica. 

U tjednu iza, želja nam je potaknuti i vlasnike te korisnike lokala Tratinske i Ozaljske ulice na uključivanje  njihovim doprinosom. Otvoreni smo za sugestije, ideje, komentare. 

Vaše sugestije, mišljenja, ideje, šaljite na mail: modulor.cekate@gmail.com ili na br tel. 091 3027 412 (Saša), a vlasnike lokala iz Tratinske i Ozaljske molimo da se jave sa svojim sugestijama na mail mapiranjetresnjevke@gmail.com 

U akciji uz Cekate sudjeluju : 

projekt Mapiranje Trešnjevke Zagrebački glazbeni podij,  Zagrebački orkestar ZET-aBiljkoborciBAZA i Muzej susjedstva TrešnjevkaUmjetnička akademija u OsijekuCreative Cable Store, bandovi Car je gol na kiši i U pol’ 9 kod Sabe te brojni umjetnici

Napomena: Organizator zadržava pravo izmjene programa, konačni program će biti objavljen na ovoj web stranici 05.09.2022.

Akciju “Trešnjevka se budi 3!”  financijski podržava Grad ZagrebGradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju te civilno društvo Grada Zagreba, te Turistička zajednica grada Zagreba.

TREŠNJEVKA SE BUDI 3!
Skip to content