TREŠNJEVKA SE BUDI! #3

Nakon prva dva izdanja “razbuđivanja” Trešnjevke, akcije “Tratinska se budi!” izvedene u rujnu 2020. te “Trešnjevka se budi!” iz lipnja 2021. stiglo je vrijeme i za najavu treće takve akcije, “Trešnjevka se budi! #3” , koja će se održati sredinom rujna, sa središnjim danom u subotu, 17.09.2022.

Akcija je dio ovogodišnjeg izdanja umjetničkog festivala “Artupunktura – terapija Zagreba umjetnošću”, u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba. Akcija se tako uklopila u program “Kultura u kvartu”.
 

PROGRAM:

Četvrtak, 15.09.2022.

Galerija “Modulor” u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka):

Petak, 16.09.2022.

Knjižnica Tin Ujević (Ulica grada Vukovara 14):

Centar za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka):

Nova BAZA (Nova cesta 66):

Subota, 17.09.2022.

Ispred zgrade Ozaljske 16 (“Šesnaestica”, zgrada društveno-političkih organizacija):

 • 11:00 – 13:00: Prodaja, razmjena i dijeljenje knjiga i brošura u organizaciji Centra za civilne incijative (CCI) i Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH)

Centar za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka):

 • 17:30: Koncert Zagrebačkog orkestra ZET-a
 • 18:30: Predstava “Bračne muke iz vizure ruke” Odsjeka za kazališnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku
 • 19:30: Koncert benda Car je gol
 • 17:00.-21:00: Buvljak – za cijelo vrijeme trajanja programa radi Buvljak sa prodajom rabljenih predmeta iz vaših ormara, stalaža, špajzi i podruma, a svoje će radove ponuditi i lokalni dizajneri i umjetnici.

Od ponedjeljka, 19.09.2022., do subote, 24.09.:

Javni prostori i izlozi Tratinske i Ozaljske ulice:

 • izložba radova Stanislava Habjana u izlozima uličnih lokala (Tratinska ulica). Povodom izložbe s autorom ćemo se družiti u Caffe baru Teatar, Tratinska 66, u ponedjeljak, 19.09. od 18h.
 • Izložba starih fotografija Trešnjevke u izlozima uličnih lokala Ozaljske ulice
 • Programi podrške građanima i zajednici kroz seminare i savjetovanja u centru Nat-Iva, Tratinska 44 (raspored programa pogledajte OVDJE).

Caffe bar Teatar (Tratinska 66):

 • 19.09.2022. (ponedjeljak), 18:00: Otvorenje izložbe Stanislava Habjana
 • 20.09.2022. (utorak), 19:00: Polazak na šetnju Nova dimenzija Stare Trešnjevke,  uz voditelja Vanju Radovanovića. Šetnja traje oko 2 sata.
 • 21.09.-23.09.2022. (srijeda-petak), 18h: Na kavi sa susjedom, razgovori sa ljudima iz kvarta

“Trešnjevka se budi!” je akcija Centra za kulturu Trešnjevka i njegovog projekta “Mapiranje  Trešnjevke”, a nastoji uključiti i širu zajednicu: građane, okolne lokale, udruge i inicijative. Provodi se već treću godinu zaredom, sa svojim kulturnim sadržajem izlazi na ulicu i trg te na taj način on svima postaje dostupan.

Ovogodišnje se aktivnosti glavnog dana provode na Trešnjevačkoj tržnici van njenog inače službenog vremena te u Milčecovom parku. No, sa pretprogramom počinjemo i koji dan prije.

Vaše sugestije, mišljenja, ideje, šaljite na mail: modulor.cekate@gmail.com ili na br tel. 091 3027 412 (Saša), a vlasnike lokala iz Tratinske i Ozaljske molimo da se jave sa svojim sugestijama na mail mapiranjetresnjevke@gmail.com 

U akciji uz Cekate sudjeluju :

projekt Mapiranje Trešnjevke, Zagrebački glazbeni podij, Zagrebački orkestar ZET-a, Tehnički muzej, BAZA i Muzej susjedstva Trešnjevka, Pekara Dubravica, Radiona i Marija Mojca Pungerčar, Umjetnička akademija u Osijeku, band „Car je gol“  te brojni umjetnic

Napomena: Organizator zadržava pravo izmjene programa.

Akciju “Trešnjevka se budi 3!”  financijski podržava Grad Zagreb, Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju te civilno društvo Grada Zagreba, te Turistička zajednica grada Zagreba.

Puhački orkestar ZET-a
Predstava “Bračne muke iz vizure ruke”
Izložba “Tratinska – život ulice” arhitekta i urbanista Borislava Doklestića
Buvljak
TREŠNJEVKA SE BUDI! #3
Skip to content