RADIONICA STARA TREŠNJEVKA
CeKaTe, Park Stara Trešnjevka 1
petak 16/09/2022
12-14 sati
U sklopu akcije “Trešnjevka se budi! #3” i Artupunkture Turističke zajednica grada Zagreba
 
 
STARA TREŠNJEVKA radionica je namijenjena svima vama koji ste odrasli na Trešnjevci ili je se sjećate po lijepim uspomenama iz mladosti.
Svjedoci smo svakodnevnog propadanja i zanemarivanja naših javnih prostora koji naprosto nestaju ili padaju u zaborav pojavom novih trendova i tehnologija ali i interesnih sfera.
Projekt “Mapiranje Trešnjevke” bori se protiv zaborava a mi ovom radionicom nastojimo doprinijeti toj kulturi sjećanja, kreirajući prostor gdje bar nakratko možete odati počast omiljenim trešnjevačkim punktovima i uspomenama koji vas za njih vežu.
 
Radionica se sastoji od diskusije o najvažnijim kvartovskim punktovima i njihovom značaju za zajednicu. Potom koristimo stare zaboravljene fotografije, nađene upravo na Trešnjevci, kao medij za zapisivanje uspomena na njihovu poleđinu te na taj način kreiramo jedinstvene nove instalacije satkane od zaboravljenih prizora i vaših uspomena koje će pokušati oživjeti i mapirati sve one Trešnjevačke lokacije koje više ne postoje a u našim su mislima ostavile neizbrisiv trag. Radovi sa radionice biti će javno izloženi u Parku Stara Trešnjevka kao živa instalacija na drvetu gdje će ih tijekom ostatka projekta “Trešnjevka se opet budi” građani moći razgledati. Sudionici radionice, osim kreiranja vlastitih umjetničkih djela, imati će priliku savladati tehniku kreativnog pisanja kratkih osvrta, od kojih će se svaki odnositi na neku specifičnu lokaciju i uspomenu. Radionica je namijenjena građanima svih uzrasta, osobito ako vas za Trešnjevku vežu brojne uspomene na izgubljena mjesta.
 
Primamo 30 polaznika a sudjelovanje je besplatno.
 
Možete se prijaviti i tako osigurati svoja mjesta slanjem imena i prezimena sudionika na mail emailodmale@gmail.com.
 
Autori radionice su Klara Šimunović i Bernard Radić. Klara Šimunović, po struci copywriterica, autorica je brojnih projekata koji objedinjuju pisanu riječ i likovnu umjetnost, poput samoiniciranog projekta Bratoljub i brojnih inkluzivnih intervencija u javnom prostoru u suradnji sa zajednicom. Bernard Radić dugi niz godina aktivan je u street artu a mnogi ga pamte i po brojnim biofilnim intervencijama u javnom prostoru Trešnjevke poput tajne sadnje trešanja noću.
Besplatna radionica “Stara Trešnjevka”
Skip to content