Svjetski dan kazališta

u Društvenom domu Gajevo

Srijeda, 27.3.2024.

Mjesni odbor Gajevo, Koprivnička ulica 47

Ulaz je besplatan!

 

Vijeće mjesnog odbora Gajevo, u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka, Vas poziva na Svjetski dan kazališta u Društveni dom Gajevo, Koprivnička 47 u srijedu, 27. ožujka 2024. 

27.3.2024. u 18 sati

Predstava za djecu (5+) 

KAZALIŠTE PRIJATELJ 
BASNE ZA NAS DANAS
Dramatizacija i režija: Hrvoje Zalar
Igraju: Anja Đurinović i Hrvoje Zalar
Dramatizacija: Hrvoje Zalar
Glazba: Šimun Matišić, songovi: Hrvoje Zalar
Scenski pokret: Maja Đurinović
Kostimografija: Silvija Kragić
Oblikovanje plakata: Martin Zalar
Za dob: 5+
Basne su kratke poučne priče u kojima se kao likovi pojavljuju životinje, biljke i predmeti kako bi zapodjenutom radnjom u odnosima koji su zapravo ljudski, istaknule neku istinu (filozofsku ili etičku) ili  pak praktičnu životnu mudrost. Svojom maštovitošću, a opet jezgrovitošću dobar  su temelj za raznolike interpretacije. U našoj predstavi „Basne za nas danas“ dramatizacijom su duboko ukorijenjene u naš prostor i vrijeme. Tako dječjoj publici likovi životinja postaju prepoznatljive osobe iz svakodnevnog života, a basna na duhovit i prihvatljiv način  izvršava svoju zabavnu ali i odgojnu funkciju. U našoj predstavi obradili smo pet basni najpoznatijih svjetskih basnopisaca, Ezopa i La Fontainea.
 
___
 
27.3.2024. u 19:30 sati
Predstava za mlade (15+) i odrasle 
Centar za dramsku umjetnost i Umjetnička organizacija Točka na i
ČISTIM ŽIVOT
Pozivamo sve ljubitelje kazališta iznad 15 godina da s nama pogledaju komičnu predstavu u kojoj mlade glumice tumače posrnule junakinje naše svakodnevice. Predstava s  jednostavnim nazivom “ČISTIM ŽIVOT ima elemente cabareta i stand-upaU njoj Tea Šimić Lana Vatsel ne tumače samo glavne uloge, nego se vješto transformiraju i u desetak sporednih likova.

Jedna se priča razvija oko djevojke koja se na kraju dvadesetih vraća u roditeljski dom, a druga u fokusu ima četrdesetogodišnjakinju koja se s djetetom iz Njemačke vraća u Zagreb nakon kraha braka. Dok protagonistice čiste život, sukobljavaju se sa svojom okolinom, bližnjima, likovima iz prošlosti te unutarnjim demonima. Neposredno pred publikom junakinje ogoljuju svoje životne padove i prikupljaju snagu za ustajanje ismijavajući tragičnost naše svakodnevice.

Autorski tim ovu komičnu predstavu opisuje kao mono-dijaloški cabaret za dvije glumice s malo pjesme i mnogo drame. Redatelj je Lovro Krsnik, asistent režije Roko Ševerdija, a tekst i dramaturgiju potpisuje Lucija Klarić.

 
Svjetski dan kazališta u Društvenom domu Gajevo
Skip to content