MAMA JE KRIVA ZA SVE

Kazališni petak, 21. travnja 2023. s početkom u 19 sati

Cijena ulaznice: 5 eura

Prodaja:  https://www.ulaznice.hr/web/event/85/107 i jedan sat prije izvedbe na blagajni CeKaTe-a (isključivo gotovinsko plaćanje)

 

„Mama je kriva za sve“ djelo je jednog od najplodnijih hrvatskih pisaca Zorana Pongrašića. Roman je 1999. dobio prestižnu nagradu „Grigor Vitez“. Na kazališne daske postavlila ga je Scena Gorica.

Redateljica predstave je Lea Anastazija Fleger, a na sceni će nalaze glumci Ivan Magud, Jurica Marčec i Roko Protić. Predstava je namijenjena djeci starijoj od 8 godina.

Riječ je o vrlo napetoj, zanimljivoj priči, koja djecu snažno veže uz glavnog protagonista Berislava. Dječaka Berislava jedne nedjelje, kad je on zabunom otišao u školu, otmu pljačkaši Ožiljak i Buraz. Berislav ih je zatekao u pljački, a oni ga otimaju ne bi li se riješili svjedoka. On ostaje zaključan u nepoznatom stanu, ali brzo smisli kako pozvati pomoć. Preko interneta! Ubrzo mu na SOS poziv odgovaraju dvije sestre blizanke Stela i Mirela. Njih dvije i Berislav s otmičarima prožive cijelu avanturu.

Ovom zabavnom kriminalističkom pričom Pongrašić želi poručiti svojim čitateljima da niti jedna situacija s kojom se sretnemo u svom životu nije bezizlazna. Djecu prikazuje kao vrlo sposobne i samostalne jedinke, a naivnost odraslih  duhovito i suptilno ismijava.

 

Uzrast: 8+

 

Tekst: Zoran Pongrašić

Dramaturginja: Lea Anastazija Fleger

Redateljica: Lea Anastazija Fleger

Glume: Ivan Magud, Jurica Marčec i Roko Protić

Scenografkinja: Katarina Perić

Kostimografkinja:Tea Bašić Erceg

Autor glazbe: Borna Sercar

Oblikovanje svjetla: Vesna Kolarec

Autorica ilustracije: Mirna Savić

Izvršna producentica: Mia Krajcar

 

Scena Gorica: Mama je kriva za sve
Skip to content