Kazališni petak

 

Teatar Prima Vista

KUTIJA OD OGLEDALA

Duhovita i potresna ispovijest žene koju je dečko pokušavao oblikovati prema sebi pritom ju uvjeravajući da je “niškoristi”. 

 

petak, 15. prosinca 2023. u 19:00 sati

cijena ulaznice: 10 eura

https://www.ulaznice.hr/web/event/85/150

 

cijena za studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom: 8 eura

Ulaznice s popustom dostupne su isključivo na blagajni CeKaTe-a sat vremena prije predstave. Blagajna je gotovinska. Molimo vas da pripremite točan iznos.

 

Tekst i režija: PETRA VUKELIĆ
Izvodi: PETRA VUKELIĆ
Stručni suradnik za režiju: IVA SRNEC HAMER
Stručni suradnik za dramaturgiju: IVANA GUDELJ
Maksov glas: ALAN KATIĆ
Draženov glas:  MARKO JELIĆ
Tonska obrada / miks glazbe: DENIS ROSTOHAR, DLR Produkcija
Službeni fotograf: ANA ŠESTO

 

Trajanje: 55 min.

„Kutija od ogledala“ autorska je monodrama glumice Petre Vukelić.

Nakon izlaska iz turbulentne veze s Maksom, Eva je sve samo ne slobodna. Premda odavno nisu zajedno, ona i dalje osjeća posljedice sveprožimajućeg kaosa u kojem se nalazi otkako je upoznala Maksa.

„Ti bez mene ne postojiš“, neprestano joj je govorio Maks, a Eva je u to nažalost povjerovala. Kako ne bi povjerovala čovjeku koji je navodno voli?

Ona za njega nikada ustvari nije postojala kao osoba. Postojala je samo kao ogledalo u kojem je on tražio svoj odraz, potvrdu svojeg postojanja, a prazna ljuštura fingira svoje postojanje igrom refleksija bezbroj ogledala.

Uhvaćena u kutiju Maksovih projekcija, zatvorena u kutiji iskrivljenih odraza iz koje ne može izaći, Eva svakodnevno propitkuje što je stvarno, a što umišljaj. Svaki pokušaj bijega čini se bezuspješan, a Eva, paralizirana u začaranom krugu prisilnog ogledavanja u Maksovim ogledalima i neprestanim pokušajima bijega od distorzirane stvarnosti koju živi, svakim danom sve više nestaje.

Može li ona napokon progledati i vidjeti svoj odraz onakav kakav on zaista jest? Može li izaći iz klaustrofobije kutije od ogledala u koju je zarobljena ili će u toj istoj kutiji u potpunosti nestati?

 

 

Kazališni petak: Kutija od ogledala
Skip to content