Rad na fotografiji: Dubravka Trupeljak

I ove godine već tradicionalno na izložbi predstavljamo rezultate nastale na likovno-umjetničkim radionicama Cekate-a.

Jedna od radionica koja se predstavlja je djelovala tijekom godine pod nazivom START-ART– za polaznike odrasle dobi i umirovljenike. U okviru radionice učili smo gledati sve što nas okružuje drugim očima; kroz praktičan rad (crtanje, slikanje, modeliranje) te kroz organizirane obilaske izložbi dokazali smo da nikad nije kasno za početi živjeti i doživljavati umjetnost. Tu su radovi u najrazličitijim likovnim tehnikama, a raspon tema je zaista velik.

Izlažu autori:

Ljubica Šebalj, Melita Petrović, Dubravka Trupković, Anica Nedeljković, Marija Franjić Jadranka Ćaleta, Marija Gregl, Nadja Miljković, Nada Valent

Druga radionica pod nazivom MALA LIKOVNA AKADEMIJA predstavlja radove nastale na radionicama za uzrast od 13-16 god. Taj se program  u Cekate-u provodi  već četvrtu godinu. Uz stručno vodstvo  djeca su savladala posebno kreiran program -i za one koji se žele pripremiti za srednje škole umjetničkog područja i za one nadarenije, koji žele svoje potencijale razviti do maksimuma..
Program smo kreirali u skladu sa zaključkom da jedan sat tjedno u školi nije dostatan za razvoj mlade osobe kao vizualno osvještenog bića sa formiranim estetskim kriterijima. Nadamo se da će njihovi radovi izloženi ovom prilikom ići u prilog činjenici da je svako dodatno ulaganje u educiranje i razvoj likovnih vještina opravdano.

Izlažu autori:

Montana Habazin, Bruna Barbaroša, Lorena Troha, Anja Cibula, Nina Barušić

Izložba polaznika likovnih programa

Ključne riječi:

Skip to content