DAN SUSJEDA U PREČKOM
Subota, 29.5.2021. od 10 do 13 sati

Dvije lokacije:

Park Emila Cossetta u Prečkom
Ispred Udruge za podršku osobama s oštećenjem grada Zagreba,
Prečko 6

 

 

I ove godine CeKaTe u suradnji s Zelenim klikom! i susjedima obilježava već tradicionalni Dan susjeda u Prečkom. Ove godine manifestacija će se održati na dvije lokacije u Prečkom i sve to u jutarnjim satima.
U sklopu Jane’s Walk  organizirat ćemo šetnju „Od šume vidjeti drvo“, koja počinje u 10 sati u Vrbanima (ispred Dječjeg vrtića Sunčana), a završit će sadnjom drveta trešnje ispred Udruge za podršku osobama s oštećenjem grada Zagreba.

Tijekom šetnje u sklopu globalne akcije Jane’s Walk i projekta Online herbarij upoznat ćemo prijavljene građane s važnošću očuvanja stabala u urbanim sredinama te predstaviti pojedina stabla i inicijative koje se bave zaštitom zelenih površina u Gradu Zagrebu. Šetnja dovršava susretom na vanjskom prostoru Udruge za podršku osobama s intelektualnim poteškoćama Grada Zagreba, gdje će se odvijati ekološko-inkluzivne aktivnosti te će se štićenici Udruge za podršku osobama s intelektualnim poteškoćama zajedno sa ostalim sudionicima aktivnosti družiti uz sadnju simbola gradske četvrti Trešnjevka – stabla trešnje. Na taj način oplemenit će se vanjski prostor Udruge, a postići će se upoznavanje i kvalitetna inkluzivna aktivnost kako bi se umanjile barijere između osoba s teškoćama i sugrađana bez teškoća, osobito djece. U aktivnosti će sudjelovati i volonteri udruge Zeleni klik!, kao i djelatnici i volonteri Udruge za podršku osobama s intelektualnim teškoćama.

Drugi dio programa odvijat će se na području Parka Emil Cossetto gdje ćemo u sklopu 14. Festivala dječje knjige organizirati pripovijedanje priča za najmlađe sa Srebrenkom Peregrin pod nazivom „Bajkarice – junakinje našeg doba„. Djeca će imati prilike jahati na terapijskim konjima Udruge Flyer.

Što nas očekuje na Star festivalu – festivalu zvijezda (Tisuću želja za bolje sutra) saznat ćemo na samom događanju, a ono što Vam možemo otkriti je da se radionica temelji na japanskoj tradiciji festivala Tanabata koji se slavi od 755. godine.

Zeleni klik! će u sklopu projekta Mali zeleni vrtlari u suradnji s Dječjim vrtićem Sunčana organizirati podjelu presadnica, a u suradnji s Dječjim vrtićem Prečko i Knjižnicama grada Zagreba uključenima u projekt Zelena abeceda, razmjenu knjiga. U sklopu projekata Kvartovske veze (nisu bezveze) i Online herbarij će biti organizirana potraga za prečkanskim stablima uz postavljene kartonske zastavice koje će pripremiti školski volonteri OŠ Nikole Tesle, a Dječji vrtić Prečko će u sklopu EU projekta See! Our nature organizirati obilazak vrtićkog dvorišta. Roditelji će s djecom imati potragu za vrtićkim stablima, obići će vrt leptira s hotelom za kukce te šumski vrtić u dvorištu dječjeg vrtića.

Kao uvertira događanju zapjevat će nam susjedi Zbor Zrele Trešnje, a nakon njih nastupit će poznata šansonjerka, Jasna Ožeg, uz pratnju na gitari, g. Vedrana Sutona s koncertom pod nazivom Život je lijep.

Program je besplatan za sve građane!

 

 

 

 

Dan susjeda u Prečkom
Skip to content