Baletni studio Jastrebarsko

PUT OKO SVIJETA U 60 MINUTA

prema motivima iz romana “Put oko svijeta u 80 dana” Julesa Vernea

koreografija i režija: Svetlana Lukić 

nedjelja, 6. studenoga 2022. u 19 sati

cijena ulaznice: 30 kn / 3.98 eura (fiksni tečaj konverzije: 7,53450)

Kupite ulaznicu online:  https://www.ulaznice.hr/web/event/85/66

Ulaznice su rasprodane!

Draga djeco, volite li putovati? Kada biste mogli putovati kamo god vam srce želi, kamo biste se uputili? A zamislite ovo: što kada biste s istog mjesta mogli obići svijet i to u samo 60 minuta? Nema problema!

Pitate se kako? Lako! Ako se ne može u svijet, može se svijet dovesti k sebi. Pridružite se vrlo točnom svjetskom putniku Franji Magliću i njegovom vjernom prijatelju Štefu Posvudiću na nezaboravnom plesnom putovanju oko svijeta. Ukrcajte se na vlak za Italiju, zaplešite u ritmu Afrike, otkrijte mistični Egipat i bajkovitu Indiju, popijte čaj u Kini, prošećite kroz drvorede trešanja u Japanu, upoznajte prostranstva Sjeverne Amerike i još mnogo toga!

“Put oko svijeta u 60 minuta” baletna je predstava nastala prema motivima iz romana Julesa Vernea (1828—1905), “Put oko svijeta za 80 dana” (1872). Predstavu je režirala i koreografirala baletna pedagoginja i koreografkinja Svetlane Lukić, a izvodi ju Baletni studio Jastrebarsko. Ova predstava sasvim je novi pothvat za Baletni studio jer, osim plesnih brojeva koji ovu predstavu čine baletnom, obuhvaća režirana glumačko-plesna intermezza i dramski govor (u off-u).

Glas pripovjedaču posudio je Goran Grgić, a tekst je napisala i redateljici/koreografkinji asistirala Marta Brkljačić. Za kostime i scenografiju pobrinula se Svetlana Lukić, za video projekcije zaslužan je Marko Šimić, ton majstor je Želimir Jedinak, majstor rasvjete je Mladen Šolić, fotografirao je Saša Novković, a predstavu je snimio i montirao Davor Rogić.

 

Fotografije: Saša Novković

 

 

 

 

RASPRODANO! Balet: Put oko svijeta u 60 minuta
Skip to content