Upisi na filmsku radionicu
„GLEDAJ, ANALIZIRAJ, SNIMAJ!
– RADIMO FILM GLEDANJEM”

Upisi traju od 19.4. do 2.5.2023

RADIONICA JE POPUNJENA!

 

 

Autor i voditelj programa: VEDRAN ŠUVAR

POČETAK: 3.5.2023.

TRAJANJE: 2 mjeseca

TERMIN: ponedjeljkom i srijedom od 19 do 21 sat

LOKACIJA: Centar za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1)

DOB POLAZNIKA: srednjoškolci, studenti, odrasle osobe zainteresirane za film

 

Prijavite se na jedinstvenu filmsku radionicu namijenjenu početnicima, a koja kombinira filmsku analizu i produkciju. Ova nova metoda se razvila na temelju dugogodišnjeg iskustva produkcije amaterskih i profesionalnih filmova, te uzimajući u obzir sve stručne i tehničke segmente filmske produkcije, te vremenskih okvira i mogućnosti da se ta produkcija i dogodi. Vjerujemo da je analiza najbrže sredstvo kako bi početnike osposobili s filmsku produkciju, ali također da je svladavanje sposobnosti izrade filma, osnova za dublje razumijevanje svih filmskih postupaka. Vjerujemo da ova praksa u edukaciji može predstavljati uspješan model edukacije filmskih početnika, te im pomoći u produkciji prvog filma.

Radionica je financirana od strane Hrvatskog audiovizualnog centra

NAČIN IZVOĐENJA PROGRAMA: predavanja, radionice, filmske projekcije, gostujući predavač
Krilatica ove radionice je da radimo film gledanjem. Zbog toga ćemo na svakom satu gledati, analizirati i pričati o filmu sve s ciljem aktivacije ogromnog gledateljskog iskustva koje je svaki polaznik stekao cjeloživotnim gledanjem filmova. Analizom se mogu utvrditi dovoljno precizni umjetnički i produkcijski postupci, koji mogu pomoći i potaknuti polaznike na shvaćanje svih integriranih vještina potrebnih da se jedan film napravi. Zbog toga je filmska projekcija snažan alat edukacije na ovoj radionici.

Na radionici ćemo:
1. Osvijestiti filmsko znanje stečeno cjeloživotnim gledanjem filmova

2. Prenijeti osnovne vještine snimanja i montaže

3. Napraviti film u zadanim uvjetima

4. Osposobiti polaznika za daljnju filmsku edukaciju

5. Održati projekciju filmova sa radionice

 

O voditelju: 

Vedran Šuvar rođen je 1980. u Zagrebu. Od 2003. član je Kinokluba Zagreb, kojega je predsjednik bio 2012–18. Autor je Manifesta amaterskog filma. Studirao produkciju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i producirao preko 100 filmova. Autorskim filmovima te filmovima koje je producirao sudjelovao je na mnogobrojnim domaćim i inozemnim festivalima. Bio producent Dana hrvatskog filma 2009. godine te revije filmskog i videostvaralaštva 2008. godine, te programski voditelj Kratkih slika MM centra od 2012. do 2016. godine. Od 2021. godine izvršni producent Factuma.

Upisi na besplatnu filmsku radionicu „GLEDAJ, ANALIZIRAJ, SNIMAJ!“
Skip to content