Najam dvorane

Kazalište Lutonjica Toporko iz Samobora

Raspucavanje

predstava za djecu o pobjedi nad Brazilom u četvrtfinalu SP-a

 

Tekst, dramatizacija i režija: Vid Balog

Glume: Jakov Jozić, Jan Novosel, Roko Raguž

Cijena ulaznice: 7 eura

Prodaja preko CoreEvent sustava za ulaznice

Ulaznica se naplaćuje i za dijete i odraslog u pratnji. Na dan predstave nema prodaje ulaznica

O predstavi:

Tog petka, 9. prosinca 2022. čak 89,86 posto upaljenih TV prijemnika gledalo je triler raspucavanja jedanaesteraca između Hrvatske i Brazila. Tri dječaka u popodnevnoj smjeni svoje škole nisu smjela gledati tu veliku pobjedu jer su bila u kazni. Jedan mentos bombon i jedna boca gaziranog pića bili su dovoljni razlog da ih učiteljica toga dana pošalje u prostoriju gdje nema TV-a, a oduzme mobitele.

Točno godinu dana poslije premijerno će se prikazati što su ta tri dječaka, jedan Slovenac, jedan Rom i jedno “živo” dijete bogatih roditelja radili tijekom te utakmice.

Radnja je to, naime dječje predstave pod naslovom “Raspucavanje” u produkciji Kazališta Lutonjica Toporko iz Samobora koja će se 9. prosinca premijerno izvesti u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) upravo u vrijeme kada je i počela jedna od najvećih utakmica naše reprezentacije. A utakmica čiji tijek Borna, Aleš i Kemal, glavni junaci predstave, mogu tek osluškivati samo je lajtmotiv radnje, dok tijekom izvedbe u prvi plan iskaču teme međuvršnjačkog nasilja, rasne i spolne diskriminacije i drugih problema koje se sve češće ogledaju u našem društvu.

Režiju predstave potpisuje poznati kazališni djelatnik Vid Balog koji je i autor teksta, dok glavne junake glume Jakov Jozić, Jan Novosel i Roko Raguž.

 

 

Gostujući program: Raspucavanje
Skip to content