PROJEKCIJA FILMOVA IZRAĐENIH NA FILMSKOJ RADIONICI: „GLEDAJ, ANALIZIRAJ, SNIMAJ!“ – RADIMO FILM GLEDANJEM

Subota, 15. srpnja 2023. u 19 sati u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka

 

Na završnoj projekciji javnosti predstavljamo filmove koje su izradili polaznici filmske radionice nakon 16 termina teorijskih i praktičnih predavanja i radionica, uz goste predavače. Prema vlastitim scenarijima snimili su svoj film te su montirali film u profesionalnom studiju, sve uz nadzor voditelja. 

Projekt je sufinanciran sredstvima državne potpore koju dodjeljuje Hrvatski audiovizualni centar 

Ova jedinstvena filmska radionica bila je namijenjena početnicima, a kombinirala je filmsku analizu i produkciju. Ova nova metoda se razvila na temelju dugogodišnjeg iskustva produkcije amaterskih i profesionalnih filmova, te uzimajući u obzir sve stručne i tehničke segmente filmske produkcije, te vremenskih okvira i mogućnosti da se ta produkcija i dogodi. Vjerujemo da je analiza najbrže sredstvo kako bi početnike osposobili s filmsku produkciju, ali također da je svladavanje sposobnosti izrade filma, osnova za dublje razumijevanje svih filmskih postupaka. Vjerujemo da ova praksa u edukaciji može predstavljati uspješan model edukacije filmskih početnika, te im pomoći u produkciji prvog filma.

O voditelju: 

Vedran Šuvar rođen je 1980. u Zagrebu. Od 2003. član je Kinokluba Zagreb, kojega je predsjednik bio 2012–18. Autor je Manifesta amaterskog filma. Studirao produkciju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i producirao preko 100 filmova. Autorskim filmovima te filmovima koje je producirao sudjelovao je na mnogobrojnim domaćim i inozemnim festivalima. Bio producent Dana hrvatskog filma 2009. godine te revije filmskog i videostvaralaštva 2008. godine, te programski voditelj Kratkih slika MM centra od 2012. do 2016. godine. Od 2021. godine izvršni producent Factuma.

PROJEKCIJA FILMOVA IZRAĐENIH NA FILMSKOJ RADIONICI: „GLEDAJ, ANALIZIRAJ, SNIMAJ!“
Skip to content