Dom kulture Prečko, Prečko 2a / 24.5. u 18 h/  Projekcija filma: Britanski dokumentarni film “U tranziciji 2.0”

Centra za kulturu Trešnjevka u suradnji s  Udrugom “Trenutak 39” i “Hrvatska permakultura”, organizira prikazivanje filma “U tranziciji 2.0″/2012./ redateljice: Emme Goude / u Domu kulture Prečko, Prečko 2a. Po završetku filma organizirati ćemo diskusiju s građanima.
Ulaz je slobodan.

Svjesni smo da se posljednjih godina suočavamo s velikim krizama današnjeg vremena: ekonomskom krizom, klimatskim promjenama te poskupljenjem, a i mogućim nestašicama fosilnih goriva. Umjesto da samo pričamo o problemima, ovim događajem ukazujemo na moguća rješenja. Pozivamo sve koji žele dobiti inspiraciju i osmišljavati lokalne poduhvate koji jačaju zajednicu i povezuju nas u društvo u kojem se i s manje novca može živjeti i ljepše i bolje.

Britanski dokumentarni film “U tranziciji 2.0” (redateljica Emma Goude, 2012.) inspirativno je uranjanje u globalni tranzicijski pokret građana koji se samoorganiziraju za prelazak u način života s manje nafte i vjerojatno manje novca, ali s većom kvalitetom življenja. To je niz od 16 priča sa 7 kontinenata u kojima obični ljudi rade izvanredne stvari. Doznat ćete o mjestima koja tiskaju vlastiti novac, posvuda uzgajaju hranu, lokaliziraju ekonomiju i grade vlastite sunčane elektrane. Ovaj pokret za stvaranje održivih zajednica ideja je koja se viralno širi planetom, društveni eksperiment u nošenju s nesigurnim vremenima u kojima živimo, ali uz optimizam i usmjerenost na rješenja.
IN TRasition1
Diskusija nakon filma će pokazati što sve želimo i možemo u našem kvartu ili gradu. Najavit ćemo i druge događaje koji se uskoro odvijati u kvartu na tragu stvaranja održive zajednice, između ostalog i projekt “milo za drago” – www.milozadrago.hr. Ako smatrate da na Trešnjevci nema dovoljno zanimljivih i korisnih događaja, ako biste željeli sudjelovati u pokretanju korisnih inicijativa poput sustava razmjene bez novca ili urbanih vrtova a ne znate odakle početi – dođite!

Projekt je sufinancirala Europska komisija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge RH

Nositelji programa: Udruga Trenutak 39

Projekcija filma “U tranziciji 2.0”
Skip to content