Predstava SLIKOPLES

Plesna predstava za djecu i mlade 

Nedjelja, 28.5.2023. u 12 sati

Centar za kulturu Trešnjevka

 

Predstava SLIKOPLES je nastala neobičnim susretima i različitim stvaralačkim vještinama. Događala se u dahu, u trenutnom vremenu, na licu mjesta komunikacijom plesa, slikarstva Darje Mrđen i dramaturgijom citata velikih umjetnika. Rezultat je interdisciplinarnog projekta PLES I SLIKARSTVO započetog 2019. godine s pojavom pandemije covid. Ples kao važno sredstvo razvijanja mekih vještina i komunikacije u međuljudskim odnosima  zatekao se u kavezu izolacije.

Spajanje i zajedništvo je bilo zrcalo unutrašnjeg stanja svakoga od nas. Izraz koji je tražio put van nametnutih okvira i granica u maštanju i viziji. Takva otvorena energija, elastična i neuhvatljiva uz radoznalost  spremna je prihvatiti puno informacija i učiti u svakoj životnoj dobi.

U stvaralačkom procesu  oblikovali smo nove nevidljive svjetove u vidljivo.

Vođeni emotivnom inteligencijom „tihim znanjem“ svrsishodno smo koristili i oživjeli „glasno znanje“ formalno obrazovanje.

Različite vještine različito žive u različitim ljudima, nekih je previše, nekih je premalo. Važno je osvijestiti kako postići harmoniju u sebi i svijetu u kojem živimo. Važno je vidjeti što svako od nas ima ili nema te kako možemo pomoću mekih vještina oplemeniti svoj život i rad  u boljem razumijevanju svijeta, a s ciljem da postanemo sretniji, bolji i uspješniji.

Tatjana Rupcich

 

“Tematiku, izgled i karakter likova oblikuje ritam riječi, stvarajući slike doživljenog na drugačiji način bez riječi otvoreno, simbolima vlastite svijesti, nesvjesno pisanje, slikanje i bilješka ritma različitim tehnikama (papir, tuš, boja, glina, tkanina…), različitim pristupima i načinima rada ovisno o likovnom pedagogu, ali i vlastitom likovnom izražaju.”

Darja Mrđen

 

Produkcija: Plesni studio Svjetlost u pokretu

Autor i koreograf: Tatjana Rupcich

Koreografi / pedagozi: Nina Torma i Marta Vojnović

Izvođači: Ansambl mladih Svjetlost u pokretu i polaznici studia

Odabir glazbenog kolaža: Tatjana Rupcich

Scenografija: Darja Mrđen

Kostimografija: Milena Jurmić

Oblikovanje svjetla: Zdenko Trandler

Grafičko oblikovanje / dizajn: Jadranka Brečak Rogić

Audio i video montaža: Davor Rogić

Plesna predstava za djecu i mlade SLIKOPLES
Skip to content