Pozivamo Vas na Okrugli stol na temu “IZLAZ”, 23.04.2015. u 16,00 sati, Bogovićeva 1/I, dvorana Napredak, s kojim udruga Ludruga započinje program radionica  ‘’IZLAZ’’ koje se održavaju u Zagrebu od 23.-28.-04.2015. u sklopu regionalnog projekta “PLAVE PRIČE”

 http://ludruga.hr/plave-price-blue-talk/

https://www.facebook.com/sto.posto.ljudi

 

Regionalni projekt “PLAVE PRIČE“ Ludruga provodi u partnerstvu s Udrugom Fenix iz Tuzle i Udruženjem Duša iz Beograda, te  umjetničkom organizacijom ERGstatus iz Beograda koja je nositelj projekta financiranog od švicarske fondacije BAC (Balkan Art and Cultural Fund).

 

Nakon  kratkog predstavljanja organizacija i udruga uključenih u projekt, održat će se prezentacija programa radionica “Osama” koju je vodio dramski umjetnik i psihijatar dr. Hrvoje Handl u Beogradu od 26. veljače do 03. ožujka 2015.

 

Tema za okrugli stol i radionice u Zagrebu je pitanje pripadanja određenoj društvenoj skupini pod nazivom ‘’IZLAZ’’.

 

Gosti Okruglog stola: Danijela Trbović, urednica, novinarka, voditeljica

Hana Hegedušić, dramska umjetnica pri HNK u Varaždinu

Nedim Malkočević, dramski umjetnik, voditelj dramske radionice

‘’IZLAZ’’

Boris Čakširan, umjetnički direktor, koreograf, kostimograf,

voditelj projekta

Marko Pejović, psiholog, psihoterapeut, dramski pisac

 

Moderatori: Ksenija Kapelj, koordinatorica projekta za Hrvatsku

Hrvoje Handl, dramski umjetnik i psihijatar

 

Čovjek je društveno biće i onda, kad se osjeća da ne pripada većini društva ima potrebu pronaći istomišljenike i udružiti  se s njima kako bi zaštitio svoja prava. No, pitanje je je li to baš uvijek svjesno? Kada mi to postajemo pripadnici neke skupine? Jesmo li uvijek svjesni što ta grupa očekuje od nas i želimo li prihvatiti ta pravila? Problem nastaje onda kada nas drugi počinju svrstavati u određenu skupinu i kada nam određuju pravila. Pa gdje je tu IZLAZ?

 

Ovo su samo neka od pitanja koja nas pokreću na razmišljanje i diskusiju o potrebi prava na izbor kako bi definirali IZLAZ iz  raznih situacija koje nam donosi život.

Poziv na Okrugli stol “IZLAZ”
Skip to content