Noć knjige će se ove godine održati u četvrtak, 23. travnja 2020. u virtualnoj inačici s porukom S knjigom nisi izoliran! Centar za kulturu Trešnjevka već se tradicionalno pridružuje proslavi svjetskoga dana knjige, ovaj put zanimljivim online programom. Pobjednici dječjeg literarnog natječaja, intervju Silvije Šesto i putopis Sanjaj, mali sanjaj  Ede Toplaka razveselit će knjigoljupce. 

NAGRAĐENI RADOVI LITERARNOG NATJEČAJA ZA DJECU
Zajedno ćemo čitati nagrađene radove literarnog natječaja za djecu Knjiga nije hrana, ali je poslastica! Kroz dvanaest godina Festivala dječje knjige vidjelo se da puno djece osim što čita, puno i piše. Natječaji su pokazali  da među mladima ima mnogo kreativnih koji se vrlo lijepo snalaze s riječima i koji su već na dobrom putu prema umjetnosti. Među pobjedničkim radovima ima prekrasnih pjesama i proznih sastava koje predstavljamo u Noći knjige.

ONLINE INTERVJU S KNJIŽEVNICOM ZA DJECU I MLADE SILVIJOM ŠESTO
Razgovarat ćemo s proslavljenom književnicom za djecu i mlade Silvijom Šesto. Na našoj web stranici i Facebooku moći ćete ekskluzivno proviriti u neke dijelove njenih najnovijih slikovnica: Uhvati mi plavog meduJapajapac i Miona, daj šuti. O ove tri slikovnice, o tome kako su nastale, o knjigama općenito, o pisanju kao životnom odabiru, o tome koji su romani utjecali na nju i o svemu, što možda o ovoj književnici niste znali, imat ćete priliku pročitati i saznati u našem online intervjuu.

PUTOPISNICE EDE TOPLAKA
Za kraj donosimo putopis Ede Toplaka pod nazivom Sanjaj, mali sanjaj s putovanja po Indiji iz koje se naš putopisac vratio krajem veljače ove godine. Još kao dječak sanjao je o tome da vidi Taj Mahal, a nakon što je obišao velik dio svijeta i ova dječačka želja mu se ostvarila. Po čemu je baš Indija bila jedinstveno iskustvo? Što je indijski zlatni trokut i koje sve zanimljivosti tamo možemo vidjeti? Znate li da postoji više legendi o Taj Mahalu? Možete li zamisliti kako izgleda promet u Indiji i kako ide priča o Akbarovom slonu? Na sva ova pitanja saznat ćete odgovore u našem online putopisu.

 

Online program za Noć knjige moguće je pratiti na web stranici i Facebooku Centra za kulturu Trešnjevka.
NOĆ KNJIGE – 23.4.2020.
Skip to content