NAPIŠIMO KRATKU PRIČU

RADIONICA PISANJA KRATKE PRIČE

RADIONICA JE POPUNJENA!

 

 

Pozivamo sve zainteresirane za pisanje na jednomjesečnu radionicu pisanja kratke priče. Radionica je zamišljena kao kombinacija dopisnog rada, ali i onog uživo. Svaki četvrtak od 18-20 sati, međusobno će se razgovarati o svim tekstovima, tako da se od polaznika, osim pisanja zadataka, očekuje i čitanje radova svih iz grupe, te konstruktivna kritika. Tako će se razvijati kritičko gledanje na tekst koje će najviše pomoći samim autorima da što bolje pišu. Naglasak će biti na uređivanju i dotjerivanju jednog teksta, jer to je ono što pisci rade.

Radionicu vodi Ksenija Kušec, spisateljica koja je napisala pet knjiga za djecu i isto toliko za odrasle. Jako voli pisati kratke priče i u tome je, kako kaže, ‘doma’. U posljednje vrijeme iz gušta uređuje i tuđe tekstove, pa je odlučila tu strast podijeliti sa što više ljudi.

Ksenija Kušec rođena je 1965. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Muzičkoj Akademiji na odsjeku za duhače – saksofon i na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Dobila je prvu nagradu za kratku priču 2011. Književnog kruga Karlovac te drugu nagradu za kratku priču 2012. na natječaju Nađi uru za literaturu. Prva joj je knjiga izašla 2010. u izdanju Profila, zbirka priča za djecu Priče o sunčevu sustavu, a zatim su joj objavljene knjige: Reci mi sve, Janko i stroj za vrijemeSobeProzirna LiliOpća opasnostPožar. Piše za djecu i za odrasle.

 

Prijave: vgasparin@cekate.hr

Upisi: od 18.9. do 31.10.2023.

Početak: 2.11.2023.

Termini: četvrtkom, 2.11., 9.11., 16.11., 23.11. i 30.11.2023.
 
Vrijeme: od 18 do 20 sati
 
Ukupno termina: 10 sati 
 
Cijena: 60 eura
 
Dob: 16+
 
Broj polaznika: 10
 
Voditeljica: Ksenija Kušec, spisateljica
NAPIŠIMO KRATKU PRIČU – RADIONICA JE POPUNJENA!
Skip to content