I ove godine Galerija Modulor Cekate-a se uključuje u Noć muzeja aktualnom izložbom fotografija autorice Ive Lulić, pod nazivom KRK-OTOK VILA.

31.1, već tradicionalno, zadnjeg petka u siječnju, navratite do nas na putu prema gradu i još nekim zanimljivim izložbama te pogledajte što smo vam pripremili. Prilika je to da upoznate autoricu ovih fascinantnih fotografija, popričate s njom, čujete kako su i gdje nastale ove fotografije, te tko je sve “utjelovio” ova čarobna vilinska stvorenja.

U Galeriji se nalazi izbor fotografija koje su bile izložene krajem protekle godine na Krku, u njihovom Centru za kulturu (tek dio), no za vas smo pripremili i slide-show prezetaciju koja uključuje sve fotografije nastale unutar krčkog ciklusa.

U Noći muzeja za vas smo otvoreni od 18-22 sata. Navratite !

http://www.nocmuzeja.hr

Više o izložbi:

.“..krčke vile i vilenjake za ovu su priliku utjelovili krčki vrtićari, osnovnoškolci i srednjoškolci, ali i djeca iz karlovačkog Doma Vladimir Nazor s kojima je autorica i započela otkrivanje vilinskih svjetova krenuvši 2010. godine u realizaciju projekta Vile i vilenjaci Artusi koji je privukao iznimnu pozornost publike i struke i za koji je ova fotografkinja nagrađena i godišnjom nagradom ULUPUH-a za najbolju mladu umjetnicu 2012. godine.

..prilikom stvaranja ovih fotografija, mlada umjetnica ne koristi moderne mogućnosti računalnih efekata, već poput starih majstora analogne fotografije stvara svoja djela koristeći prirodno i umjetno svjetlo koje ima elementarnu, oblikovnu  ulogu u fotografiji i temelj je činitelja percepcije. Osim u oblikovnom smislu Lulić svjetlo koristi i kao sredstvo stvaranja atmosfere i značenja, naglašavajući prirodu paralelnog, oku nevidljivog svijeta. “

Modulor u Noći muzeja/izložba KRK-OTOK VILA Ive Lulić
Skip to content