Nakon što se već mjesec dana s vama družimo u virtualnom svijetu gdje zajedno maštamo i stvaramo umjetnost, odlučili smo otvoriti poseban kreativni kutak kako bi svima pokazali vaše predivne radove koje nam šaljete. Ovim putem također pozivamo i druge – djecu i odrasle da nam se pridruže, da nam galerija bude što veća i bogatija. Glavno da stvaramo i da maštamo sada kada smo primorani ostati doma radi našeg i tuđeg zdravlja. Kako je poznati američki astronom Carl Sagan rekao: Mašta će nas često odvesti u svjetove koji nikada nisu postojali. Ali bez njih ne idemo nikamo.  Hajdemo stoga maštati zajedno!

Šaljite nam vaše radove (crteže, slike, glazbu, pjesme, priče) na cktresnjevka@gmail.com. Tema je slobodna, a vaše radove ćemo objavljivati svakodnevno.

Silno se veselimo vašim kreacijama!

POGLEDAJTE ONLINE GALERIJU SVIH RADOVA – https://youtu.be/0Otq8r4kYXg

 

**KLIK NA FOTKU**

 

KREATIVNI KUTAK ZA DJECU

Ita, 11 godina i Lina, 5 godina

 

 

 

 

Dora, 6 godina

HNK u Zagrebu

 

Ilustrator i autor priča: Ilija Petar, 10 godina

Tamiš je vozilo koje pokreće dječja snaga, mašta. Može juriti koliko god želimo. Juri pod vodom, nebom, može ići na stijene, u špilju. A stari kako vozač raste, jer kako postaješ odrastao, tako i Tamiš odrasta, stari. Tamiš se prazni kad su djeca umorna. I onda više ne može voziti. Ali kad dijete zaspe, Tamiš se ponovno počinje pokretati, jer dječji snovi ga pokreću.

 

Odo je kratica za odlično. A što je, tko je Odo?! Odo je kugla koja obavlja sve kućne poslove.

 

Geog je skraćeno od riječi geometrija. Geometrija je crtanje u matematici. Kada crtamo kocku, kuglu dobijemo Geoga. Može tako iskočiti iz papira, i na taj način ga možemo koristiti, ne mora se kupiti. Geog lomi crte na manje komade i tako nastaje njegov dim. A s prednje strane Geog ima dio kojim čisti pogreške.

 

Čekman [izgovara se: čekmen]
Čekman zaustavlja vrijeme u podne. Zato ako mu je nešto teško raditi, Čekman tada zaustavi ili uspori vrijeme. To zaustavljanje vremena ljudi ne osjete. U tako usporenom, zaustavljenom vremenu Čekman npr. spašava nekoga tko pada da se ne ozlijedi. Ili ako vidi zlikovca, njega šutne na kraj svijeta.

Super-bicikl je za moju mamu. S njim može ići kuda god želi i može voziti 1 t tereta. Bicikl nema pedale. Pokreće se antenama koje se nalaze na kotačima. Antene reagiraju na glasovnu komandu, kažeš im gdje želiš ići i bicikl se pokrene. Ako se dođe do vode, tada se super-bicikl preokrene tako da košara bude na vodi, a bicikl u njoj. I dalje se može voziti po vodi.

 

Dugonogi je pjevušio. Zastao je. Čuo je…tišinu. Ali ipak nije bila totalna tišina. Osluškivao je pažljivo, jer se ipak nešto čulo. Pakujci su žamorili. Dugonogi nije znao odakle dolazi taj žamor. Pakujci su bili u visokoj travi. Dugonogi se izdužio koliko je mogao i ugledao ih te se začudio njihovom izgledu. Izgledali su kao orlove kandže. Nije nastavio put kojim je krenuo svojoj kući, već je odlučio bolje upoznati čudnovate Pakujce. Proletilo mu je kroz glavu da se mora sakriti u visoku travu, jer ako ga netko vidi da razgovara s Pakujcima, mislit će da je lud, jer razgovara s cvijećem.

 

Zoli, 6 godina

 

Jana, 6 godina

Ptice

 

Pčelica

 

Ribica

 

Leptirić

Lucija, 4 godine

 

Leptirić

 

KREATIVNI KUTAK ZA ODRASLE

Marijeta Sinjeri

 

MOBIL – pisanica pristigle na poziv za izradu – Uskrsna radionica

 

Luka Delibašić

 

Adrijan Penava

 

Adrijan Penava

 

Anamarija Jurčević

 

Dinko Jurčević

 

Djeca i odgajatelji – organizirano stanivanje Borovje

 

Ina Horvat

 

Jadranka Herceg

 

Jadranka Herceg

 

Meri Petričević

Kreativni kutak za djecu i odrasle
Skip to content