“Književni karusel” u rujnu

Na prvom jesenskom susretu, 28.09.2023. u 18:30 sati u CeKaTe-u

gostuje književnik Tomislav Zagoda.

Ulaz je besplatan!

 

Dragi prijatelji knjige i čitanja, Centar za kulturu Trešnjevka pokrenuo je za vas projekt pod nazivom Književni karusel.

Književni karusel  je program kulturne suradnje s Hrvatskim društvom pisaca s ciljem popularizacije suvremenih hrvatskih književnika. Naglasak je na povezivanju pisaca i čitatelja u grupe koje samostalno osmišljavaju diskusije o pročitanim djelima. Književni karusel  je u lokalnoj zajednici više od čitateljskog kluba jer je inovativnost postignuta promišljanjima o djelima iz pozicije bliske svakodnevici i raspravama o važnim pitanjima koja su u fokusu književnih djela. Interakcija pisac-čitatelj na svakom susretu zamišljena je tako da je čitatelj ujedno i inicijator rasprave na određenu temu koju je izdvojio iz literature.

 

Na ovom književnom susretu razgovarat ćemo o romanu “Život u banani” i o humoru u hrvatskoj književnosti.

Voditeljica i moderatorica programa je Iva Mirčić.

Z a v r t i t e  s e  s  n a m a !

Tomislav Zagoda suvremeni je hrvatski pisac rođen 1970. u Zagrebu. Diplomirao je 1995. slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Gjure Sedera, nakon čega je studirao religijsku kulturu i filozofiju. Doktorirao je 2014. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (mentor: Zvonko Kovač) s radom HUMOR U SLOVENSKOM, BOSANSKOHERCEGOVAČKOM I HRVATSKOM ROMANU U RAZDOBLJU TRANZICIJE. Područja znanstvenog interesa: suvremena hrvatska, slovenska i bosanskohercegovačka proza, popularna kultura, semiotika, kulturni studiji, interkulturni odnosi, južnoslavenska komparatistika. Dobitnik je nagrade „Grigor Vitez“ za tinejdžerski roman Balada o Buginim gaćicama (preveden na makedonski i slovenski jezik). U dječjoj književnosti pojavio se zbirkom humoreski Nek bude kaos. Godine 2016. objavljuje Krizni put Gustava S. (nastavak Balade o Buginim gaćicama), a 2018. zbirku pjesama Dora Novak – liker poezija za mlade. Autor je kriminalističkog serijala Lujzijana koji piše pod pseudonimom Bartol Fuchs. Do sada su objavljena dva naslova: Žabarska noć i Zelena tinta. Napisao je dva romana za odrasle Ernestove djevice i Život u banani.

 

“Književni karusel” – gost Tomislav Zagoda
Skip to content