RadioTeatar Bajsić i prijatelji

DRVO KOJE JE PJEVALO

 

PON 8.04. u 10.00 
.

Ulaznice: 40 kuna

Grupe, studenti, umirovljenici: 35 kuna

.
Prodaja ulaznica u sobi marketinga (CeKaTe, Park Stara Trešnjevka 1, kod balkona dvorane) od ponedjeljka do petka od 9 do 12 i od 16 do 20 sati te sat vremena prije predstave na blagajni Centra za kulturu Trešnjevka. Uz kupnju ulaznice dobiva se kupon s 10% popusta za Invictus bar (Nehajska 10).
.
.

Režija: Hrvoje Korbar

Dramaturgija i autorski tekst: Nina Bajsić

Izvode: Jasmina Bojić, Stanislav Kovačić i Marija Šegvić

Likovno oblikovanje: Mara Bajsić

.

Drvo koje je pjevalo predstava je o Violini i Violončelu, prijateljstvu čovjeka i instrumenta, klasičnog i inovativnog, starog i novog, kao i slobode i odgovornosti koju glazba donosi.

Protagonisti predstave su Majstor – graditelj instrumenata i sami instrumenti – Violina i Violončelo. Na njihovom putu pratimo ih od samih početaka. Priča započinje u šumi, Majstorovom potragom za materijalom od kojega će izraditi instrumente, nastavlja se u radionici u kojoj majstor izrađuje i odgaja instrumente, a onda ih odnosi na njihova životna putovanja, koncertne podije i potrage za novim zvukom.

Temeljeno na iskustvima istraživanja u domeni radiofonije mladog autorskog tima, djeci ćemo pokušati priču o dva instrumenta ispričati prvenstveno zvukom, glazbom, glumačkom igrom i autorskim tekstom, pokušavajući u isto vrijeme pokrenuti maštu izvođača i dječje publike, i upozoravajući  djecu na vještinu slušanja, koja se u vrijeme uspona vizualnih komunikacija čini pomalo zaboravljenom. Slušati se može uvijek i svugdje, gradska vreva i šumska tišina mogu nam biti jednako zanimljive i inspirativne, a upravo nam medij zvuka omogućava da putujemo oko svijeta i u istovremeno uživamo u sigurnosti vlastite sobe. Ukazati djeci na svijet zvuka i na svijet glazbe, na prostore njihovog preklapanja i njihovog razilaženja, i učiniti ih aktivnim sudionicima tog svijeta.

Autorski tim je sastavljen od profesionalaca na svom polju svih navedenih umjetnosti te svatko pojedinačno doprinosi iskustvima svog zanimanja i udjelom u stvaranju ovog projekta koji, baš kao i ostali naslovi radiofonijskog teatra na kazališnoj sceni, ukazuju na bitnost zapostavljene kulture slušanja.

.

.
Kazališni ponedjeljak 8.4. DRVO KOJE JE PJEVALO

Ključne riječi:

Skip to content