Kazalište Smješko 

IVANA U SVIJETU BAJKI 

PON 25.03. u 20.00 
.
Priča dvoje ljudi na njihovu 31. godišnjicu braka prepoznatljiva je svakome tko je bio u dužoj vezi te će se u duhovitim i tmurnim situacijama u kojima se Ivana Brlić-Mažuranić i njezin muž Vatroslav Brlić nalaze, svatko od vas moći prepoznati.
.
Ulaznice: 50 kuna
Grupe, studenti, umirovljenici: 35 kuna
.
Prodaja ulaznica u sobi marketinga (CeKaTe, Park Stara Trešnjevka 1, kod balkona dvorane) od ponedjeljka do petka od 9 do 12 i od 16 do 20 sati te sat vremena prije predstave na blagajni Centra za kulturu Trešnjevka. Uz kupnju ulaznice dobiva se kupon s 10% popusta za Invictus bar (Nehajska 10).
.

Autorica: Frana Marija Vranković

Igraju: Mirta Zečević, Hrvoje Zalar

Scenografija: Marta Crnobrnja

Kostimografija: Anamarija Filipović-Srhoj

Glazba: Damir Šimunović

Oblikovanje svjetla: Domagoj Klasić

.
Nakon nagrađivane dokumentarno-igrane predstave „Kakva majka, takva kći“ o odnosu Marije Jurić – Zagorke i njezine majke Josipe, Kazalište Smješko nastavlja ciklus dokumentarno-igranih duodrama o poznatim ženama vezanim uz grad Zagreb. „Ivana u svijetu bajki“ govori o životu Ivane Brlić-Mažuranić i njezinoga muža dr. Vatroslava Brlića. Predstava je temeljena na arhivskoj građi te se u predstavi koriste faksimili Brodskih novina i Obzora upravo od dana odvijanja radnje. Ona se odvija u predvečerje Ivaninog 49. rođendana u srijedu, 18. travnja 1923. godine, za Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, u stanu obitelji Brlić na korzu u Brodu na Savi, današnjem Slavonskome Brodu. S obzirom na to da su se vjenčali na Ivanin 18. rođendan, taj dan je ujedno i njihova godišnjica braka. Uz slavlje, u obitelji Brlić postoji i nekoliko razloga za brigu, a to su financije i bolest. Oni unose nemir i nervozu u kuću prepunu ljubavi. Kako je izgledao život Ivane i njezina muža, tko je od njih bio blizak s Antunom Gustavom Matošem, tko citira Lava Nikolajeviča Tolstoja, a tko Augusta Šenou te postoji li veza između Slavonskoga Broda i Ogulina doznajte u predstavi.
.
Kazalište mješko

.
Kazališni ponedjeljak 25.3. Ivana u svijetu bajki
Skip to content