30 godina mi je tek, 149. brigada HV Trešnjevka

Izložba ratne fotografije i umjetničkih radova 149. brigade HV Trešnjevka  i prijatelja povodom 30 godina osnutka 

 

Organizatori:  Udruga branitelja Domovinskog rata TRES 91, skraćeno UBDR TRES 91

Partneri na projektu: Centar za kulturu Trešnjevka, Vijeće gradske četvrti Trešnjevka jug, Mjesni odbor Prečko, Udruga Građana Treće dobi Trešnjevka Zagreb, Kulturno umjetničko društvo Croatia

Društveni dom Prečko, Prečko 2a

Otvorenje: 08.05.2021. početak u 18 sati

Vrijeme trajanja izložbe : 08.05.- 22.05.2021. godine

Izlagači: 

Akademski kipar:  Marinić Marin
Koordinator umjetnina:  Horvat  Tanja  i suradnici
Amaterski slikar-hoby: Podhraški Igor

U zajedničkoj želji i mislima, Udruga branitelja TRES 91 i njihovi uvijek agilni suradnici u svakodnevnom i kulturnom životu općine Trešnjevka, pokušavaju sagledavajući sveobuhvatno prenijeti dio ratne prošlosti i svakodnevice, očima branitelja naše Domovine. Potaknuti povijesnim događanjima koji su se odvijali u proteklih 30 godina u životu ove naše mlade države Hrvatske, mnogi ratni događaji uspjeli su se zabilježiti fotografijama sudionika i kasnije  opisati tekstualnom obradom po sjećanjima proteklih  impresija iz Domovinskog rata. Ratna fotografija koja se nalazi predstavljena na panoima  Doma kulture Prečko, pokazuje samo trenutke zatišja, zajedničkih fotografija trenutaka prijateljstva, odmora, jer trenuci stradanja, žrtava, boli i nemoći, ostaju zauvijek u sjećanju osoba koje su to proživjele, pamte, jer lijepe stvari treba pamtiti, a loše što prije zaključati u zaborav.

Da unesemo malo života, i veselja, izložba je popraćena i djelićima iz sadašnjeg života, umjetnošću, apstrakcijama, i  drugim segmentima života u fotografiji, slikama i kipovima. Prijateljstva su se  pretvorila u kumstva, a slobodno vrijeme u smjeh i radost, planinarenjem i ostalim  aktivnostima, jer život se ipak ne živi iz publike, on živi u srcu te Trešnjevačke republike.

Zvonko Špišić

 

Izložba ratne fotografije i umjetničkih radova 149. brigade HV Trešnjevka
Skip to content