Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

ciklus putopisnih predavanja „Putnička klasa“

28.3.2024. u 19 sati

Centar za kulturu Trešnjevka

Ulaz je besplatan!

 

Hrvatski planinarski savez jedna je od najstarijih asocijacija ovog tipa na svijetu. Ove godine HPS obilježava 150-u godišnjicu postojanja i tim povodom organizirao je Hrvatsku alpinističku ekspediciju u Patagoniju. Od polovice siječnja do polovice veljače tamo je boravio sedmeročlani hrvatski penjački Dream Team, u pokušaju da ostvari prve hrvatske uspone u jednom od najizazovnijih gorja na Zemlji. Članovi ove ekspedicije pridružit će nam se u dvorani CeKaTe-a, u okviru ciklusa putopisnih predavanja “Putnička klasa”, i prenijeti svoje doživljaje iz zemlje fascinantnih granitnih tornjeva, nepreglednih ledenjaka i ekstremnih vremenskih uvjeta.

Više o ciklusu predavanja “Putnička klasa”:

Putovanja su „in“, to je danas svakom jasno. Specijalizirani časopisi, televizijske emisije i portali gotovo svakodnevno nas vode od obronaka Alpa do tirkiznih mora Kariba, od amazonskih džungli do saharskih dina, od azijskih megapolisa do južnoameričkih slamova. Danas se putuje puno i iz raznih motiva. Neke pogoni znatiželja, neke istraživački nerv; neki slijede svoju strast a neki njuh za biznis; neki u putovanju pronalaze puku razonodu a neki smisao života, a nekima putovanja ugrožavaju egzistenciju dok je nekima donose.

PUTNIČKA KLASA ciklus je putopisnih predavanja koji uskače u vlak popularizacije putovanja, ali ne prati nužno trendove. Tijekom 2024. u okviru Putničke klase, u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka održat će se deset putopisnih predavanja na kojima će gostovati putnici različitih profila i afiniteta, od kojih mnogi iz brojnih razloga do sada nisu bili u fokusu javnosti i medija.

Naši gosti-putnici svijet obilaze na razne načine – hodajući, vozeći se na dva kotača ili javnim prijevozima, penjući se po stijenama i planinama ili veslajući po morima, jezerima i rijekama… Inspiraciju za svoja putovanja nalaze kako u najudaljenijim zakutcima zemaljske kugle, tako i u susjednim županijama – destinacija je manje važna, iskustvo, doživljaj i osjećaj je ono što se računa.

Svi će oni putem uzbudljivih, inspirativnih i vizualno atraktivnih predavanja s veseljem podijeliti svoja iskustva i doživljaje u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka svaki zadnji četvrtak u mjesecu tijekom 2024. godine. Na vama je samo da te datume već sada ubilježite u vaše kalendare, da nas pratite na društvenim mrežama i da se pojavite u dvorani.

Putničku klasu organizira Centar za kulturu Trešnjevka u suradnji s izdavačkom kućom Libricon, a uz financijsku potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija RH. Putničku klasu medijski prate H-alterZabavni radio i portali Pun kufer i Metafora.

 

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju – ciklus putopisnih predavanja „Putnička klasa“
Skip to content