.

­čÄş Ne propustite ovu jedinstvenu inscenaciju kultnog djela Nikolaja Vasiljevi─ça Gogolja nastalog u koprodukciji Udruge za kulturu i umjetnost DRAMA PLUS i Hrvatskog narodnog kazali┼íta Zadar, nominiranu za najbolju dramsku predstavu u cjelini Nagrade hrvatskoga glumi┼íta!

KABANICA

Autor: Nikolaj Vasiljevi─ç Gogolj

Igraju:
Akaki Akakijevi─Ź – Lovro Ivankovi─ç
Prvi – Luka Bare┼íi─ç
Drugi ÔÇô Matino Antunovi─ç
Tre─çi ÔÇô Toma Medve┼íek
─îetvrti ÔÇô Domagoj Ni┼żi─ç
Peti ÔÇô Deni Sankovi─ç

Redatelj: Vinko Radov─Źi─ç
Dramatizacija: Sun─Źica Sodar
Scenografija i video projekcije: Josip Kresovi─ç
Kostimograf: Anita Goreta
Oblikovatelj svjetla: Frane Papi─ç
Savjetnica za scenski pokret: Natali Peri─ç
Izbor glazbe: Vinko Radov─Źi─ç
Animacija lutke: Sanja Grgina
Autorica songova: Ivana Habuš Begović
Izrada scenografije i rekvizita: John ─îolak

Dramska predstava Kabanica bit ─çe glasan protest protiv ugnjetavanja malog ─Źovjeka, protiv socijalne nejednakosti i nepravde. U tematskoj osnovi to je predstava o ukazivanju na suprotnost, s jedne strane su okrutnosti i birokratske zatupljenosti li─Źnosti na vi┼íim polo┼żajima, a s druge strane jadne sudbine ni┼żih dru┼ítevnih slojeva. Suprotnost tih dviju strana prikazat ─çemo kroz suprotstavljanje jednog Akakija Akakijevi─Źa i jedne samouvjerene i napuhane ‘visoke li─Źnosti’, kojoj se sam Gogolj narugao smje┼ítaju─çi je na vrlo nisku inteligencijsku razinu. Tako ─çemo osim suprotnosti otkriti i besmislenost tada┼ínjeg, a i dana┼ínjeg dru┼ítvenog poretka. Jer kao ┼íto je i sam Gogolj rekao, kazali┼íte slu┼żi za podizanje nacionalne kulture, ali i za razvijanje socijalne osvije┼ítenosti, tako ┼íto ─çe vjerno odraziti sliku dru┼ítvenog ┼żivota, pokazuju─çi sve njene rane i bolesti. Kabanica je antologijska Gogoljeva novela. Svi smo mi iza┼íli iz Gogoljeve Kabanice, izjavio je Dostojevski isti─Źu─çi njegovu va┼żnost za rusku knji┼żevnost realizma. I zaista, ve─çinu onoga ┼íto je Gogolj uveo u knji┼żevnost, Turgenjev, Tolstoj i Dostojevski razvijali su svaki u svom smjeru.

Izvedba: 17. prosinca u 20 sati
Cijena ulaznice: 50 kuna / Za umirovljenike, studente i grupe: 35 kuna

Prodaja ulaznica u sobi marketinga (CeKaTe, Park Stara Trešnjevka 1, kod balkona dvorane) od ponedjeljka do petka od 9 do 12 i od 16 do 20 sati te sat vremena prije predstave na blagajni Centra za kulturu Trešnjevka. Rezervacije primamo na mail marketing@cekate.hr te putem telefona 01/3695457 .

5., 6., 7. i 13. red u prodaji su putem servisa Ulaznice.hr na poveznici: https://www.ulaznice.hr/web/event/85/41

Gogoljeva Kabanica 17.12. u 20 sati
Skip to content