.

šŸŽ­ Ne propustite ovu jedinstvenu inscenaciju kultnog djela Nikolaja Vasiljevića Gogolja nastalog u koprodukciji Udruge za kulturu i umjetnost DRAMA PLUS i Hrvatskog narodnog kazaliÅ”ta Zadar, nominiranu za najbolju dramsku predstavu u cjelini Nagrade hrvatskoga glumiÅ”ta!

KABANICA

Autor: Nikolaj Vasiljević Gogolj

Igraju:
Akaki Akakijevič – Lovro Ivanković
Prvi – Luka BareÅ”ić
Drugi ā€“ Matino Antunović
Treći ā€“ Toma MedveÅ”ek
Četvrti ā€“ Domagoj Nižić
Peti ā€“ Deni Sanković

Redatelj: Vinko Radovčić
Dramatizacija: Sunčica Sodar
Scenografija i video projekcije: Josip Kresović
Kostimograf: Anita Goreta
Oblikovatelj svjetla: Frane Papić
Savjetnica za scenski pokret: Natali Perić
Izbor glazbe: Vinko Radovčić
Animacija lutke: Sanja Grgina
Autorica songova: Ivana HabuÅ” Begović
Izrada scenografije i rekvizita: John Čolak

Dramska predstava Kabanica bit će glasan protest protiv ugnjetavanja malog čovjeka, protiv socijalne nejednakosti i nepravde. U tematskoj osnovi to je predstava o ukazivanju na suprotnost, s jedne strane su okrutnosti i birokratske zatupljenosti ličnosti na viÅ”im položajima, a s druge strane jadne sudbine nižih druÅ”tevnih slojeva. Suprotnost tih dviju strana prikazat ćemo kroz suprotstavljanje jednog Akakija Akakijeviča i jedne samouvjerene i napuhane ‘visoke ličnosti’, kojoj se sam Gogolj narugao smjeÅ”tajući je na vrlo nisku inteligencijsku razinu. Tako ćemo osim suprotnosti otkriti i besmislenost tadaÅ”njeg, a i danaÅ”njeg druÅ”tvenog poretka. Jer kao Å”to je i sam Gogolj rekao, kazaliÅ”te služi za podizanje nacionalne kulture, ali i za razvijanje socijalne osvijeÅ”tenosti, tako Å”to će vjerno odraziti sliku druÅ”tvenog života, pokazujući sve njene rane i bolesti. Kabanica je antologijska Gogoljeva novela. Svi smo mi izaÅ”li iz Gogoljeve Kabanice, izjavio je Dostojevski ističući njegovu važnost za rusku književnost realizma. I zaista, većinu onoga Å”to je Gogolj uveo u književnost, Turgenjev, Tolstoj i Dostojevski razvijali su svaki u svom smjeru.

Izvedba: 17. prosinca u 20 sati
Cijena ulaznice: 50 kuna / Za umirovljenike, studente i grupe: 35 kuna

Prodaja ulaznica u sobi marketinga (CeKaTe, Park Stara TreÅ”njevka 1, kod balkona dvorane)Ā od ponedjeljka do petka od 9 do 12 i od 16 do 20 satiĀ te sat vremena prije predstave na blagajni Centra za kulturu TreÅ”njevka. Rezervacije primamo na mail marketing@cekate.hr te putem telefona 01/3695457 .

5., 6., 7. i 13. red u prodaji su putem servisa Ulaznice.hr na poveznici: https://www.ulaznice.hr/web/event/85/41

Gogoljeva Kabanica 17.12. u 20 sati
Skip to content