BESPLATNI PROGRAMI ZA DJECU

Od 3. do 9. listopada 2016. CeKaTe i Udruge Telecentar, Mali Mozart te Kazalište Prijatelj zajedno za djecu organiziraju niz besplatnih sadržaja.
Posljednjih šezdeset godina prvi puni tjedan listopada u Hrvatskoj posvećen je djeci i Međunarodnom danu djeteta. Cilj je Dječjeg tjedna usmjeriti pozornost javnosti prema pravima, potrebama i mjestu djece u društvenoj zajednici.

PO PRVI PUT U CeKaTeu!

HOUR OF CODE /SAT PROGRAMIRANJA

Ovaj međunarodni pokret dosegao je vise od sto milijuna učenika u vise od 180 zemalja, a u njemu su sudjelovali i Barack Obama, Ashton Kutcher, Jessica Alba, svaka Apple trgovina na svijetu te Amazon, Google, YouTube, Yahoo!, Bing I Disney.
PROJEKT E-TREŠNJEVKA /Prostor učenja digitalnih kompetencija
Više o Hour Of Code

   MULTIMEDIJSKA AKADEMIJA

 GAME LAB

moduli s kojima ćemo upoznati djecu: e-novinarstvo, razvoj mobilnih aplikacija, web dizajn, community web radio, programiranje računalnih igrica, video produkciju te upoznavanje s alatima za online suradnju.
Ponedjeljak i utorak CeKaTe se predstavlja kao prostor učenja digitalnih vještina. Radionice Generation 0101: Uključi se, osnaži se!

Mali Mozart

UČENJE KROZ IGRU

Srijeda je rezervirana za glazbenu radionicu MALI MOZART u kojoj će se pjevati, svirati i plesati. Djeca će imati priliku upoznati cijeli Orffov instrumentarij te rainbow metodu koja povezuje glazbene simbole s bojama, ali i raditi na svojoj muzikalnosti, muzicioniranju u skupini.
Uključi se, osnaži se!

Kazalište Prijatelj

IGRA SE NASTAVLJA

Četvrtak – predstava koja afirmira veselu igru u kojoj dijete uz najobičnije stvari može biti štogod zaželi. Kazalište Prijatelj će predstavom „Igra se nastavlja“ pokušati pokazati i dokazati da, u ovo vrijeme kada se poezija sve manje čita i piše, Vitezovo djelo još uvijek može djeci biti zanimljivo i privlačno kao i svaka druga dječja igra.
Uključi se!

SAT PROGRAMIRANJA / HOUR OF CODE

Petak je dan za Sat programiranja, cilj je razvijati kompetencije rješavanja problema učenjem djece računalnom programiranju. Programiranja će se realizirati zahvaljujući suradnji s Udrugom Telecentar. Sudionici ove radionice uživo će se uključiti u godišnju konferenciju Telecentre Europe u Ghentu (Belgija) te naučiti o programiranju nešto više od osnovnog Hour of Code paketa.
Uključi se!

KREATIVNI VIKEND

NedjeljaCeKaTe će se pretvoriti u pravu tvornicu mašte gdje će djeca od 8 do 14 godina korak po korak učiti osnove animacije. Osmislit će scenarij i napraviti knjigu snimanja, izraditi scenografiju, animirati, snimati, montirati i dodavati zvukove, tj. napraviti pravi pravcati crtić!

Uključi se!

 

PROGRAM:
Ponedjeljak | 11:00; 17.30 | GENERATION 0101 / GAME LAB
Utorak | 11:00; 17.30 | GENERATION 0101 / GAME LAB
Srijeda | 18:00 | MALI MOZART – druženje s Orffovim instrumentarijem / glazbena radionica
Četvrtak | 18:00 | IGRA SE NASTAVLJA / Grigor Vitez / predstava
Petak | 11.30 | HOUR OF CODE / Sat programiranja / Uživo s konferencije u Gentu (Belgija)
Nedjelja | 10:00 | CRTAM TI CRTIĆ / radionica animacije

Dječji tjedan i Međunarodni dan djeteta u CeKaTe-u
Skip to content