Izložba „Datoteka tekstura“  autorski je projekt Lidije Boševski i udruge Terakota.

Ideja o bazi podataka tekstura razvijala se u razdoblju od desetak godina bivanja u prirodi, njenim sakupljanjem različitih materijala iz prirode, fotografiranjem, korištenjem pojedinih detalja kao alata.

U želji da se svi sakupljeni materijali pretvore u zaokruženu cjelinu, Lidia je odlučila pokrenuti akciju… kroz nju se sustavno kroz duži period, uz pomoć svih sudionika radionica Udruge Terakota, stvarala baza podataka  koja ima svrhu da služi kao podsjetnik, veza s prirodom u kreativnom smislu, inspiracija ili alat za rad. Vremenom i predaošću svih sudionika, sakupila se veća količina otisaka u glini (otisnutih te pečenih, a onda i sortiranih) te su ovom prilikom izloženi u Moduloru. Na izložbi ćemo vidjeti same pločice, ali i plakate, te eksponate nastale naknadnim otiskivanjem u papir, tekstil ili drugo..

Žiri koji je odabrao radove za ovu izložbu: Lidia Boševski  kao voditeljica projekta, te Sanja Lovrenčić i Nataša Ninić kao suradnice, ujedno su i članice udruge Terakota.

Izlagači: Marica Gašpar, Katia Buneta, Marina Grabar (Rijeka), Anita Puljek, Tea Horvat,Sanja Matovina Lulić, Nada Benc Štuka, Željka Klemenčić, Vicki Vrkljan, Nataša Jeletić, Barbara Gerschbacher (Austrija), Ljubica Lovrenčić, Martina Franić, Narcisa Glazar , Marita Teskera, Renata Trifunović, Igna Bošnjak, Ranka Radović, Sandra Vitez, Jadranka Vilus, Višnja Arambašič, Romana Puljek, Roberta Jagodić, Nastja Novak, Zrinka Krešo, Sanja Rotter, Gordana Gloor (Švicarska

DATOTEKA TEKSTURA/Udruga Terakota

Ključne riječi:

Skip to content