Petak 8. ožujka, 2024. godine (Dan žena u Centru za kulturu Trešnjevka, najstarijem radničkom kvartu) u 19 sati. – ZAGREB – Park Stara Trešnjevka 1

Pridružite se borbi protiv spolnog uznemiravanja na radnom mjestu!

Ženski filmski festival i Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama vas poziva na Dan žena, 8. ožujka 2024. godine u 19 sati na zanimljiv i važan događaj koji će vam otvoriti oči i potaknuti vas na akciju.

Prvo ćete pogledati film Od 3 do 22, klasik hrvatske kinematografije iz 1967. godine, koji je režirao Krešo Golik (Zagreb film). Film prikazuje položaj žene u društvu.

Ovaj dio programa ŽFF-a je u sklopu europskog projekta koji se provodi u suradnji s Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova i Centrom za nove inicijative, koji se bavi problemom spolnog uznemiravanja na radnom mjestu. Projekt je već napravio radionice sa zaposlenicima HRT-a, ADU, HUP-a i drugih organizacija, te pokrenuo Help desk pri Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova gdje se prijavljuju slučajevi i pruža pravna pomoć. Budući koraci su medijska kampanja u smjeru dizanja svijesti u suradnji s Ženskim filmskim festivalom i pisanje novog priručnika koji će biti primjenjiv za sve zemlje Europske unije uključene u projekt, te sklapanja sporazuma o suradnji sa sindikatom novinara.

Nakon filma, sudjelujte u panel-diskusiji koja će obraditi temu „Seksualno uznemiravanje na radnom mjestu i važnost sindikata“ na kojoj će govoriti ugledne stručnjakinje:

  • Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova
  • Radojka Kraljević, psihologinja
  • Lovorka Marinović, Centar za nove inicijative
  • Maja Sever, predsjednica Sindikata novinara i predsjednica Europske federacije novinara (moderatorica)
  • Danijela Stanojević, umjetnička direktorica i producentica ŽFF/OBR (uvodna i završna riječ)

Diskusija će se baviti aktualnim pitanjima o nasilju nad ženama, mladim ženama, političkom i medijskom uznemiravanju, nepravdi sustava, zaštiti žrtava i prevenciji problema uznemiravanja.

Dođite i informirajte se o tome kako možete prepoznati, prijaviti i spriječiti spolno uznemiravanje na radnom mjestu. Ovo je događaj koji ne smijete propustiti!

ŽFF na Trešnjevki!

 

Dan žena u Centru za kulturu Trešnjevka
Skip to content