9. LJETNI DISKONT KULTURE

5. – 10.7.2021. 

Dvorana i dvorište Centra za kulturu Trešnjevka te Park Stara Trešnjevka

 

Diskont kulture prigoda je da u Centru za kulturu Trešnjevka uživate u vrhunskim kulturnim i umjetničkim susretima te ugodnim razgovorima. CeKaTe trudi se skratiti vam dane do početka godišnjih odmora i odlazaka na more. Od 5. do 10. srpnja 2021. u CeKaTe-u, za sve Zagrepčane i goste, pripremili smo DEVETI LJETNI DISKONT KULTURE. Ove godine očekuje vas predstava za djecu, upoznavanje sa izdavačima, Do-In vježbe u parku, projekcije animiranih filmova te klavirski koncert Vitomira Ivanjeka.

ULAZ NA SVA DOGAĐANJA JE BESPLATAN!

RASPORED:

1. Ponedjeljak, 5.7.2021. u 18 sati – predstava za djecu “Voće se vratilo”

U okviru kampanje „Uzmi voće – Get a fruit“, financirane sredstvima Europske unije, u gradu Zagrebu održat će se sedam kazališnih predstava. Organizacije koje sudjeluju, ASIAC iz Grčke i FRUCTPROD iz Rumunjske, predstavljaju nam trešnje, breskve, marelice, nektarine i šljive. Cilj kampanje je potaknuti konzumaciju svježeg voća u svakodnevnoj prehrani te uvjeriti u sigurnost konzumacije voća iz Europe u skladu s integriranim pristupom Europske unije koji ima za cilj osigurati visoku razinu sigurnosti u prehrani. Porukom “Lako je, ukusno je, europsko je”, kampanja razvija izravan odnos s potrošačima i potiče na kušanje ukusnog europskog svježeg voća. Na sedam lokacija u gradu Zagrebu održat će se posebne promocije s kazališnim predstavama koje su prvenstveno namijenjene djeci i mladima, a koje će izvesti mladi glumci Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Kazališne predstave (10 predstava svakih 10-tak minuta), uz podjelu svježeg voća, održat će se u ponedjeljak 5. srpnja 2021. od 18 sati u Centru za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Utorak, 6.7.2021. u 19 sati  – predstavljamo izdavače: Jesenski&Turk

Gost: Goran Batina, izvršni direktor i urednik

Moderator: Veselko Leutar

Naklada Jesenski i Turk osnovana je 1997. godine. Kroz više od šesto dosad objavljenih naslova obuhvaćena su kapitalna djela društvenih i humanističkih znanosti, aktualna i već klasična djela iz područja popularne znanosti te vrijedna esejistika, publicistika i književna djela.  Profil kuće kvalitetna je literatura birana i rađena s idejom promicanja kulture čitanja i promišljanja kroz popularizaciju pojedinih područja, tematiziranje aktualnih društvenih, političkih i kulturalnih pitanja, promoviranje novih kvalitetnih autora uz one već etablirane, s posebnim naglaskom na kvalitetnu i inovativnu ukupnu prezentaciju – koncept, sadržaj i vizualni identitet knjige.

3. Srijeda, 7.7.2021. u 19 sati – predstavljamo izdavače: Sandorf

Gost: Ivan Sršen

Sandorf je osnovan 2007. godine i otada djeluje kao izdavač i kao književna agencija za zastupanje pisaca iz regije u inozemstvu.
Prva smo profesionalna književna agencija u Hrvatskoj, a o našem uspjehu govore deseci objavljenih knjiga, potpisanih ugovora i korisnih kontakata koje smo za hrvatske, ali i pisce iz regije, uspjeli ostvariti s izdavačima diljem svijeta.
Objavljujemo domaće autore i prijevode važnih europskih publicističkih ostvarenja, a u knjižarama i knjižnicama zastupljeni smo sljedećim bibliotekama: Avantura (prominentni autori s područja ex-Yu), Predikat (biografije istaknutih humanista koji su obilježili 20. stoljeće), Sandorf (značajna djela s područja povijesti, sociologije, antropologije, itd.), Socka (neobične knjige koje se drugi izdavači ne bi usudili objaviti), Potemkin (suvremena književnost zemalja istočne Europe), kao i kroz posebne projekte (Izabrana djela Roberta Gravesa, Izabrana djela Nikosa Kazantzakisa…).

4. Četvrtak, 8.7.2021. u 17,30 sati – Vježbajte s nama u parku

Vježbamo Do-In u Parku Stara Trešnjevka. Do-In su starokineske jednostavne i efikasne vježbe samomasaže nastale kao prirodna reakcija samoprilagođavanja, serija vježbi koja aktivira tijek energije u svakom dijelu tijela, dovode tijelo u stanje lakoće i protoka. Izvode se bez pomagala i bez napora, u bilo koje doba dana, u prirodi, kod kuće, u ugodnoj odjeći bez obzira na psihofizičku spremnost, dob i spol. Doprinose općoj tjelesnoj i mentalnoj vitalnosti, podizanju fizičke kondicije, ravnoteži naše fizičke, emocionalne, mentalne i duhovne razine. Možete gledati sa strane, a možete nam se i priključiti.

„Jedinstvenost tih vježbi je u tome što ih može izvoditi svatko, u bilo koje vrijeme, u normalnim okolnostima, bez partnera ili posebnih tehnika. Zbog toga su dostupne svim rasama, dobnim uzrastima i spolovima. Iskreno se nadam da će svi ljudi svijeta slobodno prakticirati te vježbe kako bi postigli zdravlje, ljepotu i duhovnu sreću.“ – Michio Kushi

 

5. Petak, 9.7.2021. u 19 sati – projekcija  animiranih filmova “Zmaj lutalica” sa Animafesta

Zmaj lutalica je visokokvalitetan program tematski i stilski raznolikih animiranih kratkih filmova za najmlađu publiku. U programu su suvremeni radovi iz srednje i istočne Europe. Prikladni su za djecu u dobi od 4 i više godina, a filmove su odabrali Martina Peštaj, medijska psihologinja i urednica Programa za djecu i mlade Radiotelevizije Slovenije i Igor Prassel, direktor Međunarodnog festivala animiranog filma Animateka.

6. Subota, 10.7.2021. u 20 sati – KONCERT – SUMMERTIME INTERMEZZO BY PIANO – pijanist Vitomir Ivanjek

Program koncerta pod nazivom SUMMERTIME INTERMEZZO BY PIANO: Vitomir Ivanjek će odsvirati izbor iz bogate riznice klasičnih i popularnih djela za glasovir, tj. poznatih skladbi, parafraza na poznate teme u vlastitim obradama, kao i autorskim skladbama. To je glazba raspoloženja, glazba za srce i dušu, u kojoj će se svatko moći opustiti i uživati u klavirskom obradama na
klasičan način.
Vitomir Ivanjek Vito rođen je u Zagrebu, 1969. Već kao petogodišnjak pokazivao je izraziti talent za glazbu te počinje u najranijoj dobi svirati u klasi profesorice Blaženke Zorić. Osnovnu i srednju glazbenu školu završio je u Zagrebu, a nakon niza gostovanja širom Europe studij glasovira završio je na Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Beču, u klasi prof. Alexandera Jennera te usavršavao kod prof. Klare Harrer-Baranyi kao i popularnu glazbu kod prof. Reinharda Theisera. Na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima osvojio je niz prvih nagrada. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, snimio je nekoliko nosača zvuka te skladao mnoge skladbe za glasovir kao i zborove.
Nastupa na različitim proslavama i svečanostima, međunarodnim kongresima, promocijama i konferencijama te održava samostalne koncerte širom Hrvatske i inozemstvu (Švicarska, Velika Britanija, Italija, Austrija, Švedska, Slovenija, Cipar, Rumunjska, SAD). Publici je najpoznatiji po jedinstvenoj sinergiji klasične i popularne glazbe u vlastitim koncertnim aranžmanima, parafrazama i skladbama. Uz to što je koncertni pijanist i skladatelj, Vitomir vodi još i tri zbora u Zagrebu: mješoviti zbor Agram Angels, zbor treće životne dobi Iblerovci 77+ te poznati dječji zbor Zagrebački anđeli® s kojima osvaja nekoliko prvih nagrada na natjecanjima i postiže značajne rezulte.

 

9. Ljetni diskont kulture
Skip to content