SUB 21.11.2020 // 2. UPSET ART FESTIVAL // 15-18h // Ulaz slobodan***

*** Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera

 

Drugi “UPSET ART festival umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom” održat će se u subotu, 21. studenog 2020. godine, u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) – naravno, u teškim uvjetima COVID-19 krize. Zbog toga će se program održati u sažetom obliku (od 15 do 18h), a dio programa će biti održan virtualno i dostupan široj javnosti na internetskoj stranici i društvenim medijima CeKaTe-a.

Sukladno vremenima, festival smo posvetili krizi koronavirusa – ali s naglaskom na pozitivan stav te s željom da i u ovim izvanrednim uvjetima nastavimo misiju koju prati svaki UPSET ART festival: promovirati, poticati i razvijati umjetnost i inkluziju osoba s invaliditetom. Što postižemo prvenstveno kroz organizaciju inkluzivnog umjetničkog, kulturnog i obrazovnog programa u kojem sudjeluju osobe s invaliditetom, profesionalci i amateri koji rade s osobama s invaliditetom, te svi ostali profesionalni ili amaterski umjetnici koji su zainteresirani prezentirati svoj rad javnosti.

Ovogodišnji festival uključuje kreativne radionice aromaterapije iz Udruge za podršku osobama s intelektualnom oštećenjima Grada Zagreba (popularne „Vjeverice“),  radionicu permakulture iz udruge Zeleni klik!, te radionicu Ivane Gucek kojom ćemo stvoriti tisuću želja za bolje sutra.

Uz program radionica, prezentirati ćemo javnosti virtualnu izložbu fotografija Udruge invalida rada Zagreba, prezentirati Erasmus+ projekte CeKaTe-a posvećene inkluziji i neformalnom obrazovanju, a festival će zatvoriti Damir Vogrinec – Vogra solo gitarističkim koncertom.

 

Kako bi omogućili publici da vidi nastup tijekom krize koronavirusa, nastup će biti prenesen uživo na YouTube kanalu Damira Vogrineca – Vogre (https://www.youtube.com/channel/UCAJ0kR3qVcl6VUIFxLCqKkg), na Facebook stranici festivala (https://www.facebook.com/upsetartfest), te na web stranici festivala (https://cekate.hr/program/upset-art-fest/).

Stoga će svi zainteresirani moći posjetiti festival u prostorijama CeKaTe, zabaviti se i steći nove vještine na kreativnim radionicama, odnosno, poslušati izvrstan koncert – a u dijelu programa će moći sudjelovati i virtualno – putem linkova objavljenih na web stranici i FB stranici festivala.

Festival se održava uz podršku Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, te uz pokroviteljstvo Hrvatskog društva skladatelja.

Svi su dobrodošli i sudjelovanje je potpuno besplatno!

PROGRAM: 

21.11.2020. SUBOTA // Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1 // Ulaz je besplatan

 • 15h-17h KREATIVNE RADIONICE (Naučimo i zabavimo se!) 
  • udruga OSIT: Radionica aromaterapije: izrada paste za zube
  • udruga OSIT: Radionica izrade kozmetike na prirodnoj bazi
  • udruga OSIT: (Pred)božićna radionica izrade anđela s perlicama
  • Zeleni klik! izrada hranilica za ptice i hotela za kukce
  • Ivana Gucek, Festival tisuću želja za bolje sutra
  • Prezentacija Erasmus+ projekata CeKaTe-a posvećenih inkluziji (GUIA2, YWAI, THE PITCH, EDUCATHE+ EXPANDER)
 • 17-18h VIRTUALNO I UŽIVO IZ DVORANE CEKATE:

 

*** Nastupi će biti preneseni uživo na:

Prijenos možete pogledati i ovdje:

PRIJENOS UŽIVO 21.11.2020. u 17h

*** PROGRAM JE PODLOŽAN PROMJENAMA OVISNO OD EPIDEMILOŠKIH UVJETA I PREPORUKA KRIZNOG STOŽERA

 


SUDIONICI 2. UPSET ART FESTIVALA


2. UPSET ART FESTIVAL
Skip to content