Izložba: U svakom slučaju te volim

U svakom slučaju te volim

/ U svakom slučaju te volim / Galerija Modulor
U povodu Valentinova, 14. 2. 2013.  otvorena je  izložba pod nazivom „U svakom slučaju te volim“. To je  izložba fotografija bračnih parova snimljenih na vjenčanju nekoć; te  sada, u slavu Valentinova i svjedočanstava dugovječnih ljubavi. Skup fotografija s podnaslovom „Nekad“ skup je trenutaka za koje su akteri  znali da će za njih biti sudbonosni. Pred nas izlaze lica obasjana mladošću, lica pred kojima stoje još neispisani životni putovi i tek konture nekih nadanja i očekivanja. A u središtu svega je ljubav. Ona će odrediti sudbine naših lica s fotografija i trajno uspostaviti njihov životni dijalog. Fotografije „Nekad“  pokazuju parove, no one znače život. Prikazuju trenutak početka.  Dan ljubavi, povjerenja, predaje, odluke, davanja, spajanja u  dane zajedništva. Dijeljenja svega onog što život nosi, dobrog i lošeg, u danima sreće i danima tuge, sve to – zajednički nošeno do danas.
Od „Nekada“ i „Sada“ prošlo je i utkalo se vrijeme zajedništva. Vrijeme koje je živjelo u danima u kojima se  učilo kako ustrajati, sve prebroditi, kako se radovati i stvarati. Utkale su se bore i mudrost života u zajedništvu, u dijeljenju ljubavi, patnje, bijesa, srdžbe, dosade.

Zlata i Stjepan Vlašić, vjenčani 1957.

Zlata i Stjepan Vlašić, vjenčani 1957.

 

Zlata i Stjepan Vlašić, sretan par i danas.

Zlata i Stjepan Vlašić, sretan par i danas.

Pobijedila je ljubav i ostvarila tkanicu od „Nekada“ do „Sada“ u zajedništvu. U nizu fotografija nazvanih „Sada“ akteri su isti, a opet drukčiji. Između dviju točaka – nekada i sada – stoji zajednički životni put dvoje ljudi. Na njihovim licima iz vremena sadašnjeg iščitavamo protok dana, godina i desetljeća: tu su upisani svi trenuci sreće i tuge, vrijeme nesebičnog odricanja, radosti i briga. Svaka od ovih fotografija jedinstvena je priča o muškarcu i ženi koji su jedno drugom dali najbolje i najvrednije što imaju – ljubav i odanost. Autorica izložbe je Dubravka Golubić Krpan, a izložba  je otvorena do 28. veljače.

Ana i Grgo Jelinić, vjenčani 1968.

Ana i Grgo Jelinić, vjenčani 1968.

Ana i Grgo Jelinić

Nakon otvorenja izložbe, održan je i prigodni koncert: Frajlica i Čarobne frule

14. 2. / 18:30 / Klapa Frajlice i Zbor mladih Čarobna frula / CeKaTe

Poslije otvorenja izložbe „U svakom slučaju te volim“ održan je  koncert Klapa Frajlice i Zbora mladih Čarobna frula na velikoj pozornici CeKaTea. Frajlice su osnovane ljeti 2011. godine. Okupljaju učenice Osnovne škole Josipa bana Jelačića i Dječjeg crkvenog zbora Don Bosco – Podsused. Iako djeluju kao klapa i njeguju klapsko pjevanje izabrale su „purgersko“ ime „Frajlice“ (djevojke na kajkavskom). Do sada su nastupale na Festivalu dječjih klapa u Zadru u organizaciji Gradske knjižnice Zadar i na oba Festivala su osvojile nagradu Srebrni brodić. Sudjelovali su i na salezijanskom festivalu duhovne glazbe Don Bosco festu, u emisiji Školski sat na HTV-u, na Prvom dječjem festivalu Moje kolo malo u Desincu… Voditeljica ove mlade klape je prof. Jelena Ivaci.
Poslije njih nastupio je Zbor mladih Čarobna frula. Pjevali su ljubavne pjesme Beatlesa.
John Lennon i Paul McCartney napisali neke od najljepših ljubavnih pjesama prošlog stoljeća. Nižući (samo jedan od mogućih) vjenčić pjesama Beatlesa, proći ćemo začas kroz najrazličitije ljubavne faze, od radosnog iščekivanja prvog susreta, preko zaljubljenosti, koja ne vidi ništa do svoje ljubavi, zaklinjanja na vječnu ljubav, zatim odmaka od takvog zaklinjanja, prijateljskih zafrkancija, humorističnog propitkivanja vjernosti – sve do ljubavnog rastanka i tuge koja ostaje za prošlom ljubavi. Pod dirigentskim vodstvom Marijana Milića, te uz instrumentalnu pratnju Vladimira Bednjanca na gitari i Hrvoja Žagmeštera na klaviru, u izvedi Zbora mladih Čarobna frula mogli smo čuti: It Won’t Be Long, And I Love Her, Things We Said Today, When I’m Sixty Four, Ticket To Ride, Yesterday….

Zbivanju od 14.2. prethodila je i vikend radionica 9. 2 , Reci to srcem.

Fotogaleriju možete pogledati na sljedećem linku: https://cekate.hr/dom-kulture-precko/fotogalerija/nggallery/dk-precko/valentinovo-u-cekate-uu-svakom-slucaju-te-volim/

Film Otvorenje izložbe “U svakom slučaju te volim”

Press: Serbus Zagreb / Jabuka tv
Dobro jutro Hravtska/ HRT1

Ključne riječi:

Skip to content