Sa zadovoljstvom najavljujemo jedan od najvažnijih zborskih događaja u ovoj godini, a to je 12. natjecanje pjevačkih zborova – Zagreb 2014. koje će se održati 23.-25. svibnja u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.
Natjecanje je organizirano za amaterske zborove s područja čitave Hrvatske, a novost je da je ono ove godine podjeljeno u dvije grupe – dva nivoa težine, prema određenim kategorijama i vrstama programa te će se tako i ocjenjivati, svaka kategorija zasebno. Pored kategorija klasičnih zborova i vokalnih ansambala novost je da je od ove godine uvedena još i kategorija sakralne glazbe, a u natjecateljski dio je uvrštena i kategorija slobodnih žanrova (koja je prije dvije godine bila revijalnog tipa).
Više informacija o samim kategorijama kao i svim drugim detaljima i uvjetima sudjelovanja možete pronaći u propozicijama u prilogu.

Pored Natjecanja organizirat će se i popratni program – predavanja, radionice te koncerti gostujućih umjetnika i ansambala, te će se tako omogućiti i svim ostalim ljubitelji vokalne glazbe koji ne nastupaju na Natjecanju da budu dio Festivala pjevačkih zborova – Zagreb 2014.

 

Propozicije

Prijavnica (Word,PDF)

 

12. natjecanje pjevačkih zborova – Zagreb 2014. (prijave)

Ključne riječi:

Skip to content