TREPS SUSRETI PLESNIH GRUPA 2019. godine  održavaju se 16. put i predstavljaju respektabilan prikaz amaterske plesne scene u Hrvatskoj. Najbolje koreografije sa Susreta nastupit će na TREPS Festivalu i natjecati se za pobjedu u kategoriji, a onda i za ukupnu pobjedu na Festivalu, TREPS GRAND PRIX.

 16. TREPS SUSRETI PLESNIH GRUPA: PROPOZICIJE

PRIJAVA
Na TREPS Susrete prijaviti se mogu amaterske i profesionalne plesne skupine, škole, ansambli i pojedinci.
U natjecateljski program mogu se prijaviti samo amateri, a u revijalni program i amateri i profesionalci.
Jedna skupina može prijaviti najviše 4 koreografije: 3 koreografije u natjecanje i još 1 u reviju.  (Koreografije prijavljene u reviju žiri ne procjenjuje za daljnji nastup na TREPS Festivalu, ali ih u iznimnom slučaju može pozvati na Festival.)
Grupa smije prijaviti najviše jednu koreografiju po kategoriji u natjecanje.
Prijavljene koreografije smiju trajati do 3,00 minute.

Za prijavu je potrebno ispuniti i poslati online prijavnicu. Uz prijavnicu obavezno je dostaviti i (uz istaknuti naziv plesne grupe i naziv plesne točke): glazbu, fotografiju skupine, kratak tekst o skupini, popis plesača s naznačenim godinama rođenja.
Nakon prijave, svakoj će grupi biti poslan račun prema kojemu će uplatiti kotizaciju. Grupe uplaćuju kotizaciju u iznosu od 180,00 kn za registraciju i prvu koreografiju te 100,00 kn za svaku sljedeću prijavljenu koreografiju. Kotizacije se uplaćuju najkasnije 5 radnih dana prije nastupa.

KATEGORIJE

Plesne: Dobne: Natjecateljske:
(1) KLASIČNI BALET, TREPSIĆ: (A) MALA DJECA:  0-6 god. i. TREPSCOOL
(2) SUVREMENI PLES, TREPS: (B) DJECA 1:          7-9 god. II. TREPSSPERT
(3) SHOW, JAZZ, STEP, LYRICAL… (C) DJECA 2:     10-12 god.
(4) STREET DANCE / URBANI PLESNI STILOVI (D) JUNIORI:      13-16 god.
(E) SENIORI:          17+ god.

Dobna kategorija određuje se prema godinama koje će plesači navršiti u 2019. godini, a grupa se prijavljuje u onu kategoriju kojoj pripadaju 2/3 plesača.
Grupe koje na Susrete dolaze iz drugih gradova, i prijavljuju se i u TREPSIĆ i u TREPS kategoriju, smiju tražiti nastupe TREPSIĆ kategorije u terminima TREPS-a.
Natjecateljska kategorija određuje se prema broju treninga tjedno (do 2 treninga tjedno: TREPSCOOL;
3 i više treninga tjedno: TREPSSPERT), odnosno prema broju treninga koji članovi grupe imaju tjedno, bilo u plesnim školama, bilo u profesionalnim ili pluprofesionalnim grupama, njih barem 1/3 (ako 1/3 skupine trenira više od 2x tjedno, grupa se prijavljuje u kategoriju TREPSSPERT).
Žiri ima pravo odgledanu koreografiju koja je prijavljena TREPSCOOL kategoriji, ako procjeni da zato ima valjan razlog, ocjenjivati kao TREPSSPERT  kategoriju, i obrnuto.

ŽIRIRANJE
TREPS žiri sastoji se od najmanje triju članova, renomiranih plesnih stručnjaka, plesača, koreografa… Predsjednik žirija prisustvuje svim večerima Susreta i član je žirija TREPS Festivala.
Žiri ocjenjuje: koreografiju / kreativnost u plesnom izričaju; primjerenost koreografije uzrastu i mogućnostima grupe; izvedbu / uvježbanost elemenata koreografije; izražajnost / umjetnički dojam.
Žiri može umanjiti ocjenu ili diskvalificirati grupu zbog na bilo koji način neprikladne glazbe, teksta, šminke, geste itd., također zbog neprikladna ponašanja voditelja i navijača prema drugim natjecateljima, voditeljima, žiriju ili publici. (Navijanje je dopušteno.)
Nakon plesnog / ocjenjivačkog dijela programa svakoga od susreta žiri će biti na raspolaganju voditeljima grupa za razgovor: davat će komentare, savjete, osvrte…
Ocjene Susreta žiri, međutim, ne daje na uvid voditeljima i članovima grupa, a koreografije koje prolaze u Festival objavljuju se abecednim redom. Bodovni prag za sudjelovanje na TREPS Festivalu određuje žiri.
Odluka žirija je konačna.

TEHNIČKI INFO
Na dan nastupa voditelj plesne skupine mora donijeti rezervnu snimku glazbe na digitalnom mediju, s naznačenim imenom skupine, koreografije i glazbe.
TREPS Susreti održavaju se na kazališnoj pozornici širine portala 8,20 m x 14 m ukupna dubina pozornice, podloga je baletni pod na drvenim daskama.
Za svaku koreografiju bit će osiguran termin od 5 minuta za probu na pozornici.

 

Propozicije u pdf-u možete preuzeti ovdje.

TREPS 2019.: PROPOZICIJE SUSRETA

Posljednje iz kategorije: Trešnjevačka plesna scena

Skip to content